# Bridges in Mathematics Grade 2 Home Connections Unit 8 Module 3 Answer Key

Practicing the Bridges in Mathematics Grade 2 Home Connections Answer Key Unit 8 Module 3 will help students analyze their knowledge of concepts.

## Bridges in Mathematics Grade 2 Home Connections Answer Key Unit 8 Module 3

Bridges in Mathematics Grade 2 Home Connections Unit 8 Module 3 Session 2 Answer Key

Equations, Expressions & Toys

Question 1.
Fill in the missing numbers to solve these addition equations.
50 + 40 + 10 = _________
60 + 4 + _________ = 74
50 + _________ + 9 = 79
80 = 40 + 30 + _________
20 + _________+ 20 = 60
_________ + 30 + 20 = 100
50 + 40 + 10 = 100
60 + 4 + 10 = 74
50 + 20 + 9 = 79
80 = 40 + 30 + 10
20 + 20 + 20 = 60
50 + 30 + 20 = 100
Explanation:
The given addition equations are solved to fill the given missing numbers.

Question 2.
Fill in the missing numbers to solve these subtraction equations.
60 – _________ = 40
75 – _________ = 25
120 – 60 = _________
100 – 30 = 20 + _________
90 – 40 = 25 + _________
_________ – 40 = 20 + 30
60 – 20 = 40
75 – 50 = 25
120 – 60 = 60
100 – 30 = 20 + 50
90 – 40 = 25 + 25
90 – 40 = 20 + 30
Explanation:
The given Subtraction equations are solved to fill the given missing numbers.

Question 3.
Write a story problem to match this expression. Then solve the problem. Show your work.
83 – 25 = _________
My Story Problem: _________
My Work: _________
83 – 25 = 58
My Story Problem:
Shama likes to wear new clothes daily. She has 83 different types of dresses. In those dresses she gave 25 dresses to her sister. How many dresses are left with Shama.
My work:
Shama have 83 dresses.
She gave 25 dresses to her sister.
Subtract 25 from 83 the difference is 58.
Now, Shama have 58 dresses. Question 4.
Lani has twin brothers. Their birthday is tomorrow. Lani bought a hat for one of the boys and a kite for the other. How much did she spend in all? Show your work.
Lani spent _____________ in all.
Lani bought a hat for one of the boys and a kite for the other.
The cost of hat is $4.99. The cost of Kite is$2.99.
Add $4.99 with$2.99 the sum is equal to $7.98.$4.99 + $2.99 =$7.98
Lani spent $7.98 in all. Question 5. CHALLENGE Sam is having a birthday party. Sam’s dad bought a kite for each of the children coming to the party. He spent$14.95. How many children did Sam invite? Show your work.
Sam invited ______________ children.
Sam’s dad bought a kite for each of the children coming to the party.
He spent $14.95. The cost of Kite is$2.99.
Divide $14.95 by$2.99 the result is equal to 5.
$14.95/$2.99 = 5 children
Sam invited 5 children.

Bridges in Mathematics Grade 2 Home Connections Unit 8 Module 3 Session 4 Answer Key

Question 1.
Find each sum.  Explanation:
Performed addition operation on above given numbers as we can observe in the above image.

Question 2.
Use pictures, numbers, and/or words to add the numbers. Show all your work.
a. 47 + 47
47 + 47 = 94
Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers. Add 47 with 47 the sum is equal to 94.

b. 148 + 122
148 + 122 = 270
Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers. Add 148 with 122 the sum is equal to 270.

Question 3.
Find each difference.  Explanation:
Performed subtraction operation on given numbers as we can observe in the above image.

Question 4.
Choose one of the problems in the box. Circle it. Then solve it. Use pictures, numbers, and/or words to help. Show all your work.
35 – 15
50 – 25
83 – 49
123 – 99

Question 5.
What part of each set of circles is colored? Circle the correct fraction.
a.  Explanation:
In the above given image, we can observe set of four circles. In that two circles are colored. So, a circle is drawn for the fraction 2/4.

b.  Explanation:
In the above given image, we can observe set of three circles. In that two circles are colored. So, a circle is drawn for the fraction 2/3.

c.  Explanation:
In the above given image, we can observe set of four circles. In that three circles are colored. So, a circle is drawn for the fraction 3/4.

d.  Explanation:
In the above given image, we can observe set of six circles. In that four circles are colored. So, a circle is drawn for the fraction 4/6.

Question 6.
Follow the directions to complete each picture and then fill in the fraction.
Color $$\frac{1}{6}$$ of the hexagon yellow.
Color $$\frac{2}{6}$$ of the hexagon purple.
Color the rest of the hexagon green. Write a fraction below to show what part of the hexagon is green. Explanation:
Colored $$\frac{1}{6}$$ of the hexagon yellow.
Colored $$\frac{2}{6}$$ of the hexagon purple.
Colored rest of the hexagon green.
$$\frac{3}{6}$$ part of the hexagon is colored with green.

Color $$\frac{2}{4}$$ of the square red.
Color $$\frac{1}{4}$$ of the square blue.
Color the rest of the square brown. Write a fraction below to show what part of the square is brown. Colored $$\frac{2}{4}$$ of the square red.
Colored $$\frac{1}{4}$$ of the square blue.
$$\frac{1}{4}$$ of the square is colored with brown.