Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10

Big Ideas Math Book Grade K Answer Key Chapter 4 Compare Numbers to 10

Compare Numbers to 10 Vocabulary

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 1
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 2

Directions:
Count the number of dog toys in front of each dog. Write each number. Circle the number that is greater than the other number.
Answer:
The Number of Dog Toys are greater than the number Dogs.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Compare Numbers to 10 Vocabulary

Number of Dogs = 2
Number of Dog Toys = 5

Chapter 4 Vocabulary Cards

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 3
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 4

Lesson 4.1 Compare Groups to 10 by Matching

Explore and Grow
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 5

Directions:
Use cubes to show the number of letters. Use cubes to show the number of mailboxes. Tell which group has more and which group has less.

Answer:
The count of Letters are greater than the count of mailboxes.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Compare-Groups-to-10-by-Matching1

 

Think and Grow

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 6
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 6.1

Answer:
The number of fire extension are greater than the count of caps, cameras and minks.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Think and Grow
a-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Think and Grow.

Number of caps = Seven or 7.
Number of fire extension = Nine or 9.
Number of cameras = Five or 5.
Number of mink = Six or 6.


Directions:

Draw lines between the objects in each group.

  • Is the number of toothbrushes equal to the number of toothpaste tubes? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.
  • Circle the group that is greater in number than the other group.
  • Draw a line through the group that is less in number than the other group.
    Directions:
    Draw lines between the objects in each group.
    1 Is the number of paint palettes equal to the number of paintbrushes? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 2 Circle the group that is greater in number than the other group. 3 Draw a line through the group that is less in number than the other group.

 


Apply and Grow: Practice

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 7

Answer:
The number of paintbrushes is greater than the number of paint palettes.

Explanation:

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Apply-and-Grow-Practice1
Number of paintbrushes = Seven or 7
Number of paint palettes = Six or 6.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 8

Answer:
The number of wooden spoons are greater than the number of chef cap.

Explanation:

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Apply-and-Grow-Practice2

Number of wooden spoons = Ten or 10.
Number of chef cap = Seven or 7.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 9

Answer:
The number of thermometer is greater than the number of nurse caps.

Explanation:

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Apply-and-Grow-Practice3

Number of thermometer = Eight or 8.
Number of nurse caps = Four or 4.

Directions:

  • Draw nails on the board so that the number of nails is greater than the number of hammers. Draw lines between the objects in each group to show that you are correct.
  • Draw nails on the board so that the number of nails is less than the number of hammers. Draw lines between the objects in each group to show that you are correct.

Think and Grow: Modeling Real Life

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 10

Answer:
a. The number of nails on the board are greater than the number of hampers.

b. The number of hampers are greater than the number of nails on the board.

Explanation:
a.
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Think-and-Grow-Modeling-Real-Life
Number of nails = Seventeen or 17.
Number of hampers = Fifteen or 15.
b.
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Think-and-Grow-Modeling-Real-Life

Number of nails = Twelve or 12.
Number of hampers = Fifteen or 15.

Compare Groups to 10 by Matching Homework & Practice 4.1

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 11
Answer:
The Number of Nurse caps are greater than the number of chakras.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Compare-Groups-to-10-by-Matching-Homework-&-Practice 4.1-1.

Number of nurse caps = Eight or 8.
Number of wooden chakras = Six or 6.

 

Directions:
1 Draw lines between the objects in each group. Circle the group that is greater in number than the other group.
2 Draw lines between the objects in each group. Draw a line through the group that is less in number than the other group. 3 Draw wands on the cloth so that the number of wands is equal to the number of magician hats. Draw lines between the objects in each group to show that you are correct.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 12

Answer:
The number of Screw drives are greater than the Number of Caps.

Explanation:
Compare Groups to 10 by Matching Homework & Practice 4.1

Number of Caps = Seven or 7.
Number of Screw drives = Nine or 9.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 13

Answer:
The number of magical hats are equal to the number of wands.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Compare-Groups-to-10-by-Matching-Homework-&-Practice 4.1-3
Number of magical hats = Six or 6.
Number of wands = Six or 6.

 

Lesson 4.2 Compare Groups to 10 by Counting

Explore and Grow

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 14

Directions:
Use cubes to show the number of penguins. Use cubes to show the number of eggs. Tell which group has more and which group has less.

Answer:
The number of Penguins are comparatively more than the number of Eggs.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-Lesson-4.2-Compare-Groups-to-10-by-Counting-EXPLORE

Number of Penguins = Eight or 8.
Number of Eggs = Six or 6.

 

 

Directions:
Count the objects in each group. Write each number.

  • Is the number of green dots equal to the number of purple dots? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.
  • Compare the numbers of blackberries and bears. Circle the number that is greater than the other number.
  • Compare the numbers of bears and fish. Draw a line through the number that is less than the other number.

Think and Grow

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 15

Answer:
a. No, the number of Green dots  are not equal to the number of Purple dots.
b. The number of Blueberries are greater than number of Bears.
c. The number of Bears are lesser than the number of Fishes.

Explanation:
a. Number of Green dots = 50
Number of Purple dots = 200

b.
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Think and Grow.

Number of Blueberries = Ten or 10.
Number of Bears = Four or 4.

c.
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Think and Grow1.

Number of Bears = Four or 4.
Number of Fishes = Seven or 7.

Directions:
Count the objects in each group. Write each number. 1 Is the number of panda bears equal to the number of bamboo sticks? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 2 Circle the number that is greater than the other number. 3 Draw a line through the number that is less than the other number.

Apply and Grow: Practice

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 16

Answer:
The number of Bears is equal to the number of Bamboo Sticks.

Explanation:

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Apply and Grow-Practice

Number of Bears = Six or 6.
Number of Bamboo Sticks = Six or 6.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 17

Answer:
The number of Leaves are greater than the number of Koala Bears.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Apply and Grow-Practice2
Number of Leaves = Ten or 10.
Number of Koala Bear = Seven or 7.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 18

Answer:
The number of Leaves are greater than the number of Kangaroos.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Apply and Grow-Practice3
Number of Kangaroos = Eight or 8.
Number of Leaves = Nine or 9.

 

 

Directions:

  • Draw bananas hanging from the tree so that the number of bananas is greater than the number of monkeys. Write the number of each object. Circle the number that is greater than the other number.
  • Draw bananas hanging from the tree so that the number of bananas is less than the number of monkeys. Write the number of each object. Draw a line through the number that is less than the other number.


Think and Grow: Modeling Real Life

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 19

Answer:
a. The number of Bananas are greater than the number of Monkeys.
b. The number of Bananas are lesser than the number of Monkeys.

Explanation:
a. Number of Bananas = Eight or 8.
Number of Monkeys = Seven or 7
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare-Numbers-to-10-Compare Numbers to 10 Vocabulary

b. Number of Bananas = Six or 6.
Number of Monkeys = Nine or 9.

 

 

Compare Groups to 10 by Counting Homework & Practice 4.2

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 20

 

Answer:
The number of Rabbits are Equal to the number of Carrots.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare Groups to 10 by Counting Homework & Practice 4.2.1

Number of Rabbits = Eight or 8.
Number of Carrots = Eight or 8.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 21

Answer:
The number of  Trees are greater than the number of Giraffes.
Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare Groups to 10 by Counting Homework & Practice 4.2.2

Number of Giraffes = Six or 6.
Number of Trees = Nine or 9.

Directions:
1 Count the objects in each group. Write each number. Is the number of yellow counters equal to the number of red counters? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.
2 Count the objects in each group. Write each number. Circle the number that is greater than the other number. 3 Draw hay bales in the pen so that the number of hay bales is less than the number of donkeys. Write the number of each object. Draw a line through the number that is less than the other number.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 22
Answer:
The Number of Donkeys are greater than the number of hay bales.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare Groups to 10 by Counting Homework & Practice 4.2.3

Number of Donkeys = 8
Number of Hay Bales = 5

 

Lesson 4.3 Compare Numbers to 10

Explore and Grow

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 23
Answer:
The Number of Yellow boxes in the cubes are greater than the number of Blue boxes in the cubes.

Explanation:

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.3

Number of Blue boxes in the cubes = Six or 6
Number of Yellow boxes in the cubes = Nine or 9

Directions:
Which number is greater than the other number? Which number is less than the other number? Use counters to show how you know.

Think and Grow

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 24
Answer:
The number of Yellow Stars above the line are greater than the number of  Gray Stars below the line.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.3-Think and Grow

Number of Yellow Stars above the line = Ten or 10.
Number of Gray Stars below the line = Seven or 7.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 25
Answer:
The number of Smiles below the line are greater than the number of Smiles above are line.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.3-Think and Grow..
Number of Smiles above are line = One or 1.
Number of Smiles below the line = Six or 6.

Directions:
Compare the numbers.

  • Are the numbers equal? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. Draw to show how you know.
  • Circle the number that is greater than the other number. Draw to show how you know.
  • Draw a line through the number that is less than the other number. Draw to show how you know.

Apply and Grow: Practice

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 26
Answer:
The number of Blue Plus symbols above the line are greater than the number of Green Plus symbols above the line.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.3-Apply-and-Grow-Practice-1
Number of Green Plus symbols above the line = Five or 5
Number of Blue Plus symbols above the line = Nine or 9.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 27
Answer:
The number of Yellow Moon above the line are greater than the number of Blue Moon.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.3-Apply-and-Grow-Practice-1.

Number of Yellow Moon above the line = Eight or 8
Number of Blue Moon below the line = Six or 6.

Question 3.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 28
Answer:
The number of Blue arrows above the line are greater than the number of Black arrows below the line.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.3-Apply-and-Grow-Practice-2.

Number of Blue arrows above the line = Nine or 9.
Number of Black arrows below the line = Eight or 8.

Directions:
Compare the numbers. 1 Are the numbers equal? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. Draw to show how you know. 2 Circle the number that is greater than the other number. Draw to show how you know. 3 Draw a line through the number that is less than the other number. Draw to show how you know.

Think and Grow: Modeling Real Life

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 29

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 30
Answer:
a. The number of Flowers I have are greater than the number of Flowers my Friend has.
b. The number of Flowers my friend has are lesser than the number of Flowers I have.

Explanation:
a. Number of Flowers I have = Seven or 7.
Number of Flowers my Friend has = Six or 6.
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.3-Think and Grow-Modeling Real Life
b. Number of Flowers I have = Ten or 10.
Number of Flowers my Friend has = Nine or 9.
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.3-Think and Grow-Modeling Real Life.

Directions

  • You have a number of flowers that is greater than 6 and less than 8. Your friend has a number of flowers that is one more than 5. Write and draw how many flowers you each have. Circle the number that is greater than the other number.
  • You have a number of flowers that is one more than 9. Your friend has a number of flowers that is one less than 10. Write and draw how many flowers you each have. Draw a line through the number that is less than the other number.

Compare Numbers to 10 Homework & Practice 4.3

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 31

Answer:
The number of clouds above the line are greater than the number of clouds below the line.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.3-Compare Numbers to 10 Homework & Practice 4.3.1
Number of clouds above the line = 10
Number of clouds below the line = 5

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 32
Answer:
The number of Triangles above the line are greater than the number of Triangles below the line.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.3-Compare Numbers to 10 Homework & Practice 4.3.2
Number of Triangles above the line = Nine or 9.
Number of Triangles below the line = Seven or 7.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 33
Answer:
Number of Marbles I have are greater than the number of Marbles my Friend has.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.3-Compare Numbers to 10 Homework & Practice 4.3.3
Number of Marbles I have = Six or 6.
Number of Marbles my Friend has = Five or 5.


Directions:
1
Compare the numbers. Draw a line through the number that is less than the other number. Draw to show how you know.
2 Compare the numbers. Are the numbers equal? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. Draw to show how you know. 3 You have a number of marbles that is greater than 5 and less than 7. Your friend has a number of marbles that is one more than 4. Write and draw how many marbles you each have. Circle the number that is greater than the other number.

Lesson 4.4 Classify Objects into Categories

Explore and Grow

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 34

Directions:
Place a yellow counter on each tree that is yellow. Place a red counter on each tree that is not yellow.

Answer:
The number of Red counters on the Trees are greater than Number of Yellow counter on the Trees

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.4-Classify-Objects-into-Categories-
Answer:
Number of Yellow counter on the Trees = Four or 4.
Number of Red counters on the Trees = Eight or 8.

Directions:

  • Circle the objects that are green. Cross out the objects that are not green.
  • Circle the animals that are brown. Cross out the animals that are not brown.
  • Circle the animals that have wings. Cross out the animals that do not have wings.

Think and Grow

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 35

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 36

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.4-Think and Grow

Directions:
1 Circle the pigs that have spots. Cross out the pigs that do not have spots.
2 Circle the blocks that have letters. Cross out the blocks that do have letters.
3 Circle the animals that have tails. Cross out the animals that do not have tails.

Apply and Grow: Practice

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 37

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.4-Apply-and-Grow-Practice1

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 38
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.4-Think and Grow

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 39
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.4-Think and Grow

 

Directions:

  • Circle the dogs that are black. Cross out the dogs that are not black.
  • Classify the dogs another way. Circle the dogs that belong in the new category. Cross out the dogs that do not belong in the new category. Tell how you classified the dogs.

Think and Grow: Modeling Real Life

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 40
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 40.1

Answer:
a.
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.4-Think-and-Grow-Modeling-Real-Life

b.
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.4-Think-and-Grow-Modeling-Real-Life..

The New type of Dogs appearance is completely different from normal dogs like different nose, eyes, tail and many more.

Classify Objects into Categories Homework & Practice 4.4

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 41
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Classify Objects into Categories Homework & Practice 4.4.1

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 42

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Classify Objects into Categories Homework & Practice 4.4.2

Directions:
1 Circle the cars that are blue. Cross out the cars that are not red. 2 Circle the toys that are balls. Cross out the toys that are not balls.
3 Circle the animals that have stripes. Cross out the animals that do not have stripes. 4 Circle the animals that have 2 legs. Cross out the animals that do not have 2 legs. 5 Classify the books into 2 categories. Circle the books in one category. Cross out the books in the other category. Tell how you classied the books.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 43

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Classify Objects into Categories Homework & Practice 4.4.3

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 44

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Classify Objects into Categories Homework & Practice 4.4.4

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 45

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Classify Objects into Categories Homework & Practice 4.4.5
The two types of Books  are:
1. Closed book
2. Open Book

 

Lesson 4.5 Classify and Compare by Counting

Explore and Grow

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 46
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.5-Classify and Compare by Counting-Explore and Grow

Directions:
Classify the animals into the categories shown. Write the marks in the chart. Count the marks and write the numbers to tell how many animals are in each category. Circle the number that is greater than the other number.

Think and Grow

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 47

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 48
Answer:

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.5-Classify-and-Compare by Counting-Think and Grow...

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.5-Classify-and-Compare-by-Counting-Think-and-Grow...

Directions:
1 and 2 Classify the animals into the categories shown. Write the marks in the chart. Count the marks and write the numbers to tell how many animals are in each category. Draw a line through the number that is less than the other number

Apply and Grow: Practice

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 49

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 50

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.5-Apply-and-Grow-Practice1

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson-4.5-Apply-and-Grow-Practice1
Number of Four legs Animals = Five or 5.
Number of  not Four legs Animals = Eight or 8.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 51
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson-4.5-Apply-and-Grow-Practice2

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson-4.5-Apply-and-Grow-Practice2..
Number of

.

Directions:

  • Classify the buttons into the categories shown. Write the marks in the chart. Count the marks and write the numbers to tell how many buttons are in each category. Circle the number that is greater than the other number.
  • Classify the buttons by color. Count the number of buttons in each category. Write each number. Circle the numbers that are equal.

Think and Grow: Modeling Real Life

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 52

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Lesson 4.5-Think and Grow-Modeling Real Life....

  • Directions:
    1 Classify the animals into the categories shown. Write the marks in the chart. Count the marks and write the numbers to tell how many animals are in each category. Circle the number that is greater than the other number.

Classify and Compare by Counting Homework & Practice 4.5

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 53

Answer:

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Classify and Compare by Counting Homework & Practice 4.5.1

Directions:
2 Classify the frogs into the categories shown. Write the marks in the chart. Count the marks and write the numbers to tell how many frogs are in each category. Draw a line through the number that is less than the other number. 3 Classify the frogs by color. Count the number of frogs in each category. Write each number. Circle the numbers that are equal.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 54

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 55

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Classify and Compare by Counting Homework & Practice 4.5.2

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 56
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Classify and Compare by Counting Homework & Practice 4.5.3.

 

Compare Numbers to 10 Performance Task

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 57

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 58
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-Compare Numbers to 10 Performance Task1

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 59
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Performance Task-2.3

Directions:
1 Count the toys in each group. Write each number. Is the number of spring toys equal to the number of balls? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 2 Classify the toys into the categories shown. Write the marks in the chart. Count the marks and write the numbers to tell how many toys are in each category. Circle the number that is greater than the other number. 3 More balls are delivered in a box. The number of balls in the box is less than the number of balls in the picture. Draw the balls in the box. Write the number of balls in the box.

Compare Numbers to 10 Activity

Toss and Compare

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 60

Directions:
Take turns tossing a counter onto the board. If the counter lands on Newton or Descartes, choose any number from 0 to 10. Write the numbers on your Toss and Compare Numbers from 0 to 10 Recording Sheet. Circle the number that is greater than the other number. Circle both numbers if they are equal. Repeat this process until you fill your sheet.

Compare Numbers to 10 Chapter Practice

4.1 Compare Groups to 1o by Matching

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 61

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-4.1 Compare Groups to 1o by Matching1

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 62

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-4.1 Compare Groups to 1o by Matching2

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 63

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-4.1 Compare Groups to 1o by Matching3

Directions:
Draw lines between the objects in each group.
1 Is the number of red cherries equal to the number of black cherries? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 2 Circle the group that is greater in number than the other group. 3 Draw a line through the group that is less in number than the other group.

4.2 Compare Groups to 1o by Counting

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 64
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-4.1 Compare Groups to 1o by Matching4

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 65
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-4.1 Compare Groups to 1o by Matching5

Question 6.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 66
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-4.1 Compare Groups to 1o by Matching6.

Directions:
Count the objects in each group. Write each number.
4 Is the number of squirrels equal to the number of acorns? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 5 Circle the number that is greater than the other number. 6 Draw a line through the number that is less than the other number.

4.3 Compare Numbers to 10

Question 7.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 67
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-4.3 Compare Numbers to 10.1

Question 8.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 68
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-4.3 Compare Numbers to 10.2

Question 9.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 69

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-4.3 Compare Numbers to 10.9

Directions:
Compare the numbers. 7 Are the numbers equal? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 8 Circle the number that is greater than the other number. Draw to show how you know. 9 Draw a line through the number that is less than the other number. Draw to show how you know.

4.4 Classify Objects into Categories

Question 10.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 70
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-4.3 Compare Numbers to 10.10

4.5 Classify and Compare by Counting

Question 11.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 71
Answer:

Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-4.3 Compare Numbers to 10.11.

Directions:
10 Circle the buttons that have 4 holes. Cross out the buttons that do not have 4 holes. 11 Classify the animals into the categories shown. Write the marks in the chart. Count the marks and write the numbers to tell how many animals are in each category. Circle the number that is greater than the other number.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 72
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.1.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 73
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.2.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 74
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.3.

Directions:
Shade the circle next to the answer. 1 Which five frame shows the number of puzzle pieces? 2 Which basket has 0 apples? 3 Which number is greater than 8?

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 75
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.4.
Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 76
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.5.

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 77
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.6.

Directions:
Shade the circle next to the answer. 4 Which block belongs in the group? 5 Which ticket shows the numbers 1 to 5 in order? 6 Which group does not have 7 balls?

Question 7.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 78
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.7.

Question 8.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 79

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.8.

Question 9.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 80

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.9.

 

Directions
7 Count the flowers. Color the boxes to show how many. 8 Count the salamanders. Say the number. Write the number. 9 Draw lines between the objects in each group. Is the number of detective hats equal to the number of magnifying glasses? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Question 10.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 81
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.10.

Question 11.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 82
Answer:
The number of Frogs are greater than the Number of Lotus.

Explanation:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.11.

Number of Frogs = Five or 5.
Number of Lotus = Three or 3.

Question 12.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 4 Compare Numbers to 10 83
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-Grade-K-Answer-Key-Chapter-4-4.5-Compare Numbers to 10 Cumulative Practice 1 - 4.12.

Directions:
10 Count the objects in each group. Write each number. Circle the number that is greater than the other number. 11 Draw lines between the objects in each group. Draw a line through the group that is less in number than the other group. 12 Draw 4 pieces of string. Is the number of pieces of string equal to the number of buttons? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Leave a Comment

Scroll to Top