Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Identify Measure and Compare Objects

Big Ideas Math Book Grade K Answer Key Chapter 13 Measure and Compare Objects

Measure and Compare Objects Vocabulary

Review Words

fewer
more

Answers:
Fewer:
less amount or small amount which is countable
more:
many or more amount which is rarely countable, In some cases uncountable
From the below diagram umbrellas are 4 which are less in amount
The water pounds are 6 when compared with umbrellas those water pounds are more

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects v 1

Vocabulary Cards

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects v 2
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects v 3

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects v 4
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects v 5

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects v 6
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects v 7

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects v 8
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects v 9

Lesson 13.1 Compare Heights

Explore and Grow

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 1

Directions:
Cut out the Height Sort Cards. Compare the objects to the children shown. Then sort the cards into the categories shown.
Answer:
The children shown for heights.

Explanation:
Compared the heights of the objects
and cutted the hight sort cards and pasted according to their heights.

Think and Grow

Directions: Compare the heights of the objects.
• Circle the taller slide.
• Draw a line through the shorter lamp.
Are the mugs the same height? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 2.1
Answer: circled the taller one.
Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

step 2: line drawn through the shorter lamp

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 2
Answer: Yes, the mugs are of same height.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Apply and Grow: Practice

Directions:
1
and 2 Circle the taller object. 3 and 4 Draw a line through the shorter object. 5 Are the lion and the giraffe the same height? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 3
Answer: Circled the taller object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 4
Answer: circled the taller object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 5
Answer: line drawn through small to big

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 6
Answer: line drawn through smaller one

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 7
Answer: lion and giraffe are not same height.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
• Draw a building that is taller than the building shown.
• Draw a building that is shorter than the building shown.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 8.1
Answer:
Building drawn taller than the building shown

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 8
Answer:
Building drawn shorter than the building shown

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Compare Heights Homework & Practice 13.1

Directions:
1 and 2 Circle the taller object. 3 and 4 Draw a line through the shorter object.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 9
Answer:
Circled the taller object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 10
Answer:
Circled the taller object.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 11
Answer:
Drawn the line through the shorter object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 12
Answer:
Drawn line through the shorter object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Directions:
5
and 6 Are the objects the same height? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 7 Draw a building that is the same height as the building shown.

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 13
Answer:
No they are not same height.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 14
Answer:
The two rockets are of same height

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 7.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.1 15
Answer:
Building drawn equal to the building shown.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Lesson 13.2 Compare Lengths

Explore and Grow

Directions: Cut out the Length Sort Cards. Compare the objects to the pencil shown. Then sort the cards into the categories shown.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 1
Answer:
The right giraffe is longer
the left giraffe is shorter

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

the second picture to represent height and short from the sort out pictures
first girraffe is longer than the second one
second geraffe is shorter than the first one.

Think and Grow

Directions: Compare the lengths of the objects.
• Circle the longer surfboard.
• Draw a line through the shorter watch.
• Are the shoes the same length? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 2.1
Answer:
Circle drawn through the longer surfboard.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.


step 2:
line drawn through the shorter watch.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.


Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 2
Answer:
The shoes are not in same height

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 and 2 Circle the longer object. 3 and 4 Draw a line through the shorter object

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 3
Answer:
Circled the longer object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 4
Answer:
Circled the longer object.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 5
Answer:
Line drawn through the shorter object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 6
Answer:
Line drawn through the shorter object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
• Draw a string that holds fewer beads than the string shown. Tell how you know.
• Draw a string that holds the same number of beads as the string shown. Tell how you know.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 7.1
Answer:
string that holds fewer beads than the string shown
the below figure shows the small string

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 7
Answer:
string that holds the same number of beads as the string shown
above figure shows equal strings

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Compare Lengths Homework & Practice 13.2

Directions:
1 and 2 Circle the longer object. 3 and 4 Draw a line through the shorter object.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 8
Answer:
Circled the longer object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 9
Answer:
Circled the longer object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 10
Answer:
Line drawn through the shorter object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 11
Answer:
Line drawn through the shorter object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Directions:
5 and 6 Are the objects the same length? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 7 Draw a string that holds more beads than the string shown. Tell how you know.

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 12
Answer:
The above object has same length

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 13
Answer:
The above objects are not equall

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 7.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.2 14

Answer:
The below figure shows the string that holds more beads

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Lesson 13.3 Use Number to Compare Lengths

Explore and Grow

Directions: Build a linking cube train with 4 cubes. Circle the objects that are longer than the cube train.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 1
Answer:
All the objects are longer.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Think and Grow

Directions: Compare the lengths of the cube trains with the given number of cubes.
• Circle the number of the train that is longer. Color to show how you know.
• Draw a line through the number of the train that is shorter. Color to show how you know.
• Are the cube trains the same length? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. Color to show how you know.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 2
Answer:
The longer number train is circled and colored.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Answer:
Line drawn through the shorter train.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

 

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 3
Answer:
Both the trains are equal.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Apply and Grow: Practice

Directions:
Compare the lengths of the cube trains with the given number of cubes. 1 and 2 Circle the number of the train that is longer. Color to show how you know. 3 Draw a line through the number of the train that is shorter. Color to show how you know.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 4

Answer:
Circled the number of the train that is longer

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 5
Answer:
Circled the train which is longer and colored

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 6
Answer:
Line drawn through the shorter train

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions: Each car on a roller coaster holds 2 people.
• Do the roller-coaster trains hold the same number of people? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. Tell how you know.
• Circle the roller-coaster train that holds more people. Tell how you know

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 7

Answer:
No, The roller-coaster trains does not  hold the same number of people.
the first roller -coaster contains two seats that means 4 people and the second has 5 seats with 10 people
second has more number of seats and more people

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Answer: Circled the roller-coaster train that holds more people. The first roller-coaster has 4 seats with 8 people
and the second roller-coaster has 6 seats with 12 people.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 8

Use Number to Compare Lengths Homework & Practice 13.3

Directions:
1 and 2 Compare the lengths of the cube trains with the given number of cubes. Circle the number of the train that is longer. Color to show how you know.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 9
Answer:
Circled the number of the train that is longer

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 10
Answer:
Circled the longer train and colored.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Directions:
3 Compare the lengths of the cube trains with the given number of cubes. Draw a line through the number of the train that is shorter. Color to show how you know. 4 Compare the lengths of the cube trains with the given number of cubes. Are the cube trains the same length? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. Color to show how you know. 5 Each car on a roller coaster holds 2 people. Draw a line through the roller-coaster train that holds fewer people. Tell how you know.

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 11
Answer:
Line through the number train that is shorter.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 12
Answer:
No, The both trains are not equal

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.3 13
Answer:
Line drawn through the roller-coaster which contains fewer people

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

Lesson 13.4 Compare Weights

Explore and Grow

Directions: Cut out the Weight Sort Cards. Compare the objects to the lion shown. Then sort the cards into the categories shown.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 1
Answer:
The elephant is heavier and the mouse is lighter.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Think and Grow

Directions: Compare the weights of the objects.
• Circle the heavier object.
• Draw a line through the lighter object.
• Are the markers the same weight? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 2
Answer:
stapler is heavier than measuring tape

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

step 2:
Line through lighter object

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 3
Answer:
Yes, the markers are same weight.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 and 2 Circle the heavier object. 3 and 4 Draw a line through the lighter object. 5 Are the objects the same weight? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 4
Answer:
crayon box is heavier than one crayon

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 5
Answer:
circled the heavier object

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 6
Answer:
Line drawn through the lighter object.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 7
Answer:
line drawn through the lighter object.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 8
Answer:
Brick is heavier than the tissue box
so, they are not equal

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
• Circle the object you can carry. Tell why you can carry the object.
• Circle the object you cannot carry. Tell why you cannot carry the object.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 9
Answer:
The folder is lighter in weight in can be easily carried

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 10
Answer:
The bus cannot be carried because it heavier in weight

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Compare Weights Homework & Practice 13.4

Directions:
1 and 2 Circle the heavier object. 3 and 4 Draw a line through the lighter object.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 11
Answer: The chair is heavier than the glue

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 12
Answer:
The line drawn through the file

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 13
Answer:
Line drawn through the lighter object

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 14
Answer:
Line drawn through the lighter object.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Directions:
5 and 6 Are the objects the same weight? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 7 Circle the object you can carry. Tell why you can carry the object.

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 15
Answer:
Both the objects are same weight

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 16
Answer:
Both the objects are not in equal weight

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 7.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.4 17
Answer:
We can carry the violin because it is lighter in weight

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Lesson 13.5 Use Numbers to Compare Weights

Explore and Grow

Directions: Hold some counting bears in one hand and a different amount of counting bears in your other hand. Place the groups of bears on the correct buckets on the scale.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 1

Think and Grow

Directions:
• Compare the weights of the groups of linking cubes. Match each group of linking cubes with the correct side of the balance.
• Compare the weights of the groups of linking cubes. Match each group of linking cubes with the correct side of the balance.
• Circle the number of linking cubes that makes the balance scale even.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 2
Answer:
Each group of linking measures show the correct sides

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 3
Answer:
Does not show the equal measures

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 – 3 Compare the weights of the groups of linking cubes. Match each group of linking cubes with the correct side of the balance scale.

Question 1.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 4
Answer:
when weight is more the machine goes down and which has less weight it comes up.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 2.
6Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 5
Answer:
The three side should be up as it has less weight and 6 should be down as it has more weight.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 6
Answer:
10 should be down as it has the more weight and 3 + 1 =4 should be up as it has less weight.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
• Circle the basket that is lighter. Tell how you know.
• Circle the basket that is heavier. Tell how you know.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 7
Answer:
First basket is lighter in weight because number of bottles in first basket is less than the second one

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 8
Answer:
The first one is heavier because the number of bottle in the first basket is more than the second basket.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Use Numbers to Compare Weights Homework & Practice 13.5

Directions:
1 and 2 Compare the weights of the groups of linking cubes. Match each group of linking cubes with the correct side of the balance scale.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 9
Answer:
As 5 has more linking cubes than 1, 5 should be down and 1 should be up.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 10
Answer:
The weighing measure shows correct measures.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Directions:
3 Compare the weights of the groups of linking cubes. Match each group of linking cubes with the correct side of the balance scale. 4 Circle the Circle the basket number of linking cubes that makes the balance scale even. 5 Circle the basket that is heavier. Tell how you know.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 11
Answer:
2 + 2 = 4 is lighter and 5 is heavier,
5 will be down and and 4 will be up

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 12
Answer: Line drawn through the correct measures

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 5.

Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.5 13
Answer:
The first basket is heavier than the second one

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Lesson 13.6 Compare Capacities

Explore and Grow

Directions: Cut out the Capacity Sort Cards. Compare the objects to the bucket shown. Then sort the cards into the categories shown.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 1

Think and Grow

Directions: Compare the capacities of the objects.
• Circle the object that holds more.
• Draw a line through the object that holds less.
• Do the recycling bins hold the same amount? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 2
Answer: The cup contains the more

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 3

Answer:
The recycling bins hold the same amount

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Apply and Grow: Practice

Directions:
1 and 2 Circle the object that holds more. 3 and 4 Draw a line through the object that holds less. 5 Do the milk containers hold the same amount? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 4

Answer:
The bag contains the more amount

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 5
Answer:
The container contains more amount

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 6

Answer:
second figure holds the less

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 7
Answer:
line drawn through the object which contain less

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 8
Answer:
The milk container does not contain the equal amount

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
• You are going camping. Circle the backpack that can hold all of your camping supplies. Tell how you know.
• You are going to school. Circle the bag that cannot hold all of your school supplies. Tell how you know.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 9
Answer:
Circled the backpack that holds all of your camping supplies.
The second bag holds all the things.

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

 

Answer:
Circled the bag that cannot hold all of your school supplies.

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Compare Capacities Homework & Practice 13.6

Directions: 1 and 2 Circle the object that holds more. 3 and 4 Draw a line through the object that holds less.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 11
Answer:
The second spoon contains the more amount.

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 12
Answer:
The Big bucket contains the more amount

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 13
Answer:
Line Drawn through the shorter object

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 14
Answer:
Line drawn through the shorter object

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Directions:
5 and 6 Do the objects hold the same amount? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 7 Your class is going on a field trip. Circle the vehicle that can hold your class. Tell how you know.

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 15
Answer:
Both the basket contains the same amount

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Question 6.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 16
Answer:
The objects does not contain the same amount

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Question 7.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.6 17
Answer:
The bus can hold all the children

Explanation:
The maximum amount that something can contain
The maximum is that holds more
and the minimum that holds less

Lesson 13.7 Describe Objects by Attributes

Explore and Grow

Directions: Cut out the Measurable Attribute Sort Cards. Place the objects that you can measure using length or height into the length or height box. Then place the objects that you can measure using weight into the weight box. Then place the objects that you can measure using capacity into the capacity box.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 1

Think and Grow

Directions: Circle the measurable attributes of the object

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 2
Answer:
cubes are the measuring attribute

Explanation:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

 

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 3
Answer:
weighing machine is the measuring attribute

The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 4
Answer:
Capacity is the measuring attribute

The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Apply and Grow: Practice

Directions:
1– 4 Circle the measurable attributes of the object. 5 Circle the objects that have capacity as an attribute.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 5
Answer:
cubes are the measuring attribute

The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 6
Answer:
weighing is the measuring attribute

The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 7
Answer:
cubes are the measuring attribute

The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 8
Answer:
cubes are the measuring attribute

The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 9
Answer:
The glue is the capacity attribute

The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Think and Grow: Modeling Real Life

Directions:
• Draw an object that has capacity as an attribute.
• Draw an object that does not have capacity as an attribute.

Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 10

Answer:
Jar is the capacity object
pencil is not the capacity object

Explanation:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Describe Objects by Attributes Homework & Practice 13.7

Directions:
1 – 3 Circle the measurable attributes of the object.

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 11
Answer:
Cubes are the measuring object

Explanation:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 12
Answer:
cubes are the measuring object

Explanation:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 3.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 13
Answer:
cube is the measuring object

Explanation:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Directions:
4 Circle the measurable attributes of the broccoli. 5 Circle the objects that have length as an attribute. 6 Draw an object that has length as an attribute. 7 Draw an object that has weight as an attribute.

Question 4.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 14
Answer:
Weighing is the measuring attribute

Explanation:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 5.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 15
Answer:
fork, tree, toy helicopter are length attributes

The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 6.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 16
Answer:
fork is the length attribute

The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 7.
Big Ideas Math Solutions Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 13.7 17
Answer:

The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

water bottle is the capacity attribute

Measure and Compare Objects Performance Task

Directions: You use one bucket to collect rainwater on Monday and a different bucket to collect rainwater on Tuesday. On Monday, you collect 1 less than 7 fluid ounces of rainwater. On Tuesday, you collect 1 more than 3 fluid ounces of rainwater. 1 Circle the number on each bucket that shows the amount of rainwater you collect. Then circle the day that you collect more rainwater. 2 Draw a bucket for Wednesday that is taller and holds more water than Monday’s bucket. 3 The amount of rainwater you collect on Wednesday is the same as the amount you collect in all on Monday and Tuesday. Write an addition sentence to tell how much rainwater you collect on Wednesday.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 1
Answer:

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 2

Answer: the diagram is shown below.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 3
Answer:
1 less than 7 fluid ounces of rainwater = 6
1 more than 3 fluid ounces of rainwater = 4

The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Measure and Compare Objects Activity

Measurement Boss

Directions: Each player flips a Measurement Boss Card and places it on the page. Compare the objects based on the attribute of the card. The player with the object that is longer, taller, heavier, or holds more takes both cards. Repeat until all cards have been used.

Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects 4

Measure and Compare Objects Chapter Practice

Directions:
1 and 2 Circle the taller object. 3 Draw a line through the shorter object. 4 Are the crayons the same length? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 5 Draw a string that holds the same number of beads as the string shown. Tell how you know.

13.1 Compare Heights

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 1

Answer:
The door is taller than the chair

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 2
Answer:
The dog is taller than the cat

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

13.2 Compare Lengths

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 3
Answer:
Line drawn through the shorter object

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 4
Answer: second crayon is shorter.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 5
Answer:
string drawn with equal length.

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.

Directions:
6 and 7 Compare the lengths of the cube trains that have the given number of cubes. Circle the number of the train that is longer. Color to show how you know. 8 Draw a line through the lighter object. Are the footballs the same weight? 9 Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

13.3 Use Numbers to Compare Lengths

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 6
Answer:
7 is the bigger train than the 5

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

 

Question 7.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 7
Answer:
10 train is lengthier than the 9

Explanation:
Great or more than average height,
especially (with reference to an object) relative to width and height
measuring a specified distance from top to bottom.
the measurement or extent of something from end to end; the greater of two or the greatest of three dimensions of an object

13.4 Compare Weights

Question 8.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 8
Answer:
Line drawn through the lighter object

Question 9.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 9
Answer: Yes, the foot balls are same weight

Directions:
10 Compare the weights of the groups of linking cubes. Match each group of linking cubes with the correct side of the balance scale. 11 Circle the bag that is lighter. Tell how you know. 12 and 13 Draw a line through the object that holds less.

13.5 Use Numbers to Compare Weights

Question 10.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 10
Answer: 4 comes down and 2 goes up

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight
.

Question 11.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 11
Answer: The bag that contains 3 balls are lighter.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

13.6 Compare Capacities

Question 12.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 12
Answer: Line drawn through the lighter object.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Question 13.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 13
Answer: Line drawn through the lighter object.

Explanation:
heavier of great weight; difficult to lift or move
of great density; thick or substantial
lighter than the expected item or which weighs less weight

Directions:
14 Do the water bottles hold the same amount? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no. 15 – 17 Circle the measurable attributes of the object. 18 Circle the objects that have capacity as an attribute.

Question 14.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 14
Answer: The water bottles does not hold the same amount of water.

13.7 Describe Objects by Attributes

Question 15.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 15
Answer:
Cubes are the measuring attribute of length.

Explanation:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 16.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 16
Answer:
capacity is the measuring attribute.

Explanation:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 17.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 17
Answer:
It can be measured with cubes length attribute.

Explanation:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 18.
Big Ideas Math Answers Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects chp 18
Answer:
Circled the measuring attribute.

Explantion:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Measure and Compare Objects Cumulative Practice

Directions:
Shade the circle next to the answer. 1 Which group has a yellow pencil that is longer than the red pencil? 2 Which five frame shows how many sharks are in the picture? 3 Which group has all rectangles?
Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects cp 1
Answer:
Second picture has yellow longer.

Explanation:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects cp 2
Answer:
There are 5 sharks in the picture.

Explanation:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects cp 3
Answer:
The third image shows all rectangles

Explantion:
The attributes we measure come in two main types, quantitative and categorical. Quantitative attributes are attributes we measure using numbers. For example, your height is a quantitative attribute. On the other hand, a categorical attribute is something measured without using numbers

Directions:
Shade the circle next to the answer. 4 Which subtraction sentence not tells how many geese are left? 5 Which shape is a solid shape? 6 Which solid shape does not stack or slide?

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects cp 4
Answer:
the first substraction sentence shows

Explanation:
There are 8 birds 3 are flying and 5 are sitting
and the picture shows 8 – 3 = 5

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects cp 5
Answer:
The pyramid shows the solid shape

Explanation:
Solid Shapes. Objects that occupy space are called solid shapes. Their surfaces are called faces. Faces meet at edges and edges meet at vertices. Some examples of solid shapes: Cone, Cuboid, Sphere, Cylinder, Cube

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects cp 6
Answer:
the box will not slide or stack

Explanation:
Solid Shapes. Objects that occupy space are called solid shapes. Their surfaces are called faces. Faces meet at edges and edges meet at vertices. Some examples of solid shapes: Cone, Cuboid, Sphere, Cylinder, Cube

Directions:
7 Circle the objects that have capacity as an attribute. 8 Circle the object that looks like a cylinder that is above the ball. 9 Find the number of dots on each domino. Write each number. Draw a line through the number that is less than the other number.

Question 7.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects cp 7
Answer: The aquarium is capacity attribute.

Explanation:
Capacity Attributes means any and all current or future defined characteristics, certificates, tag, credits, ancillary service attributes, or accounting construct

Question 8.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects cp 8
Answer:
Nothing shows like a cylinder above the ball.

Question 9.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects cp 9
Answer:
Line drawn through the less number.

Explanation:
10 + 5 = 15
8 + 10 = 18
line drawn through the dice

Directions:
10 Trace the shapes that are hexagons. Write the number of sides and the number of vertices of a hexagon. 11 You have 10 apples. Classify the apples into 2 categories. Circle the groups. Then complete the number bond to match your picture. 12 Draw a larger triangle that can be formed by the 2 triangles shown.

Question 10.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects cp 10
Answer:
there are two hexagons of 6 sides and 6 vertices.

Explanation:
a plane figure with six straight sides and angles

Question 11.

Answer:
The apples are made into 2 groups of 5 each.

Explanation:
the total ten apples are made in to 2 groups 5 in each group
3 are red and big 2 are yellow and small
3 are red and small  and 2 are yellow and small.

Question 12.
Big Ideas Math Answer Key Grade K Chapter 13 Measure and Compare Objects cp 12
Answer:
Drawn a big triangle with the help of two triangles

Explanation:
A triangle has 3 sides and 3 vertices
with equal length

Leave a Comment

Scroll to Top