Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers

Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers: Students who are unable to solve the textbook problems can go through the Big Ideas Math Book 1st Grade Answer Key Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers. Refer to Big Ideas Math 1st Grade Solution Key of Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers to understand the problem-solving methods in depth. Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers was explained by the experts in a unique and simple way.

Big Ideas Math Book 1st Grade Answer Key Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers

Go through the below-provided links and get the Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers for better preparation and score best marks in the exams. The provided solutions to all the questions asked from Compare Two-Digit Numbers concepts will help you in real-time calculations also. Hence, utilize these lesson-wise links and solve each and every concept related questions covered in this Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers.

Lesson: 1 – Compare Numbers 11 to 19

Lesson: 2 – Compare Numbers

Lesson: 3 – Compare Numbers Using Place Value

Lesson 4: Compare Numbers Using Symbols

Lesson: 5 – Compare Numbers Using a Number Line

Lesson 6: 1 – More, 1 Less; 10 More, 10 Less

Performance Task

Compare Two-Digit Numbers Vocabulary

Organize It

Review Words:
fewer
more

Use the review words to complete the graphic organizer.

Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 1
Answer:
4 strawberries are more, 2 strawberries are fewer.

Explanation:
By seeing the above figure we can say that the first set has more number of strawberries than the second set.

Define It:

Use your vocabulary cards to complete the puzzle.

Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 2
Answer:
1 ) Greater than
2 ) Compare
3 ) Less than

Explanation:
we have to write the signs in the word form in the puzzle.
Use the clues given in the question and solve the puzzle.
Across means, we have to write the answer in the horizontal.
Down means, we have to write the answer in the vertical.

Lesson 7.1 Compare Numbers 11 to 19

Explore and Grow

Model each number. Circle the greater number.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 3
15

17
Answer: 17 is greater.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
15 is smaller than 17.
Thus 17 is greater

Show and Grow

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 4
Answer:
15 is greater than 12 and 12 is less than 15.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
15 is greater than 12.
12 is smaller than 15

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 5
Answer:
18 is greater than 14 and 14 is less than 18.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
18 is greater than 14
14 is smaller than 18

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 6
Answer:
13 is greater than 11 and 11 is less than 13.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
13 is greater than 11
11 is smaller than 13

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 7
Answer:
19 is greater than 17 and 17 is less than 19.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
19 is greater than 17
17 is smaller than 19

Apply and Grow: Practice

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 8
Answer:
18 is greater than 16 and 16 is less than 18.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
18 is greater than 16
16 is smaller than 18

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 9
Answer:
19 is greater than 15 and 15 is less than 19.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
19 is greater than 15
15 is smaller than 19

Make quick sketches to compare the numbers.

Question 7.

Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 10
Answer:
11 < 12 and 12 > 11

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
12 is greater than 11
11 is smaller than 12

Question 8.

Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 11
Answer:
15 > 13 and 13 < 15

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
15 is greater than 13
13 is smaller than 15.

Question 9.
DIG DEEPER
Choose two numbers to complete the sentences.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 12
__________ is greater than ________ _________ is less than ________ .

Answer:
13 is greater than 12 and 12 is less than 13
16 is greater than 15 and 15 is less than 16
19 is greater than 18 and 18 is less than 19.

Explanation:
There are group of numbers
comparing each number with the other
and representing greater numbers and lesser numbers.

Think and Grow: Modeling Real Life

You have 16 tickets. Your friend has 11 tickets and wins 8 more. Who has more tickets?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 13
You                Friend
Number of tickets:
Models:
Compare: _________ is greater than _________.
Who has more tickets? You             Friend

Answer:
Number of tickets: 35
Models: Tickets
Compare:
19 is greater than 16.

Explanation:
I have 16 tickets and my friend has 11 tickets and wins 8 more.
My friend has more tickets.

Show and Grow

Question 10.
You have 7 feathers and find 6 more. Your friend has 12 feathers. Who has more feathers?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 14
You            Friend
Number of feathers:
Models:
Compare: _________ is greater than _________.
Who has more feathers? You             Friend

Answer:
Number of feathers: 25
Models: Feathers
Compare: 13 is greater than 12. I have more feathers.

Explanation: I have 7 feathers and found 6 more
6 + 7 = 13
and my friend has 12 featherswhich is lesser than me.

Compare Numbers 11 to 19 Practice 7.1

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 15
Answer:
16 is greater than 12 and 12 is less than 16.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
16 is greater than 12
12 is smaller than 16.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 16
Answer:
18 is greater than 13 and 13 is less than 18.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
18 is greater than 13
13 is smaller than 18.

Make quick sketches to compare the numbers.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 17
Answer:
19 > 12 and 12 < 19.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
19 is greater than 12
12 is smaller than 19.

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 18
Answer:
11 < 17 and 17 > 11

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
17 is greater than 11
11 is smaller than 17.

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 19
Answer:
17 > 13 and 13 < 17

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
17 is greater than 13
13 is smaller than 17.

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 20
Answer:
12 < 14 and 14 > 12.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
14 is greater than 12
12 is smaller than 14.

Question 7.
DIG DEEPER
Choose two numbers to complete the sentences.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 21
__________ is greater than ________ .

__________ is less than ________ .
Answer:
12 is greater than 11 and 11 is less than 12.
14 is less than 15 and 15 is greater than 14.
17 is less than 18 and 18 is greater than 17.

Explanation:
There are group of numbers
comparing each number with the other
and representing greater numbers and lesser numbers.

Question 8.
Modeling Real Life
Your tower has 16 red blocks. Your friend’s tower has 10 red blocks and 4 blue blocks. Who uses more blocks?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 22
__________ is greater than ________ .
Who has more? You Friend
Answer:
Me has 16 and my friend has 14.
So, 16 is greater than 14. Me has more.

Explanation:
My towel has 16 red blocks.
my friend has 10 red 4 blue in total 14 blocks
so, me has more blocks than my friend.

Review & Refresh

Question 9.
Make a quick sketch to complete the sentence.
59
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 23
________ is ________ tens and ________ ones.
Answer:
59 is 5 tens and 9 ones.

Explanation:
My friend has 59 choclates
there are sepereted with tens and ones.

Lesson 7.2 Compare Numbers

Explore and Grow

Model each number. Circle the greater number.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 24
34

26
Answer:
34 is greater.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
34 is greater than 26
thus 34 is greater.

Show and Grow

Question 1.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 25
Answer:
50 is greater than 48 and 48 is less than 50.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
50 is greater than 48
48 is smaller than 50

Question 2.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 26
Answer:
37 is greater than 34 and 34 is less than 37.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
37 is greater than 34
34 is smaller than 37

Apply and Grow: Practice

Question 3.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 27
Answer:
30 is greater than 28 and 28 is less than 30.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
30 is greater than 28
28 is smaller than 30.

Question 4.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 28
Answer:
45 is greater than 41 and 41 is less than 45.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
45 is greater than 41
41 is smaller than 45.

Question 5.
Make quick sketches to compare the numbers.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 29
Answer:
80 > 63 and 63 < 80.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
80 is greater than 63
63 is smaller than 80

Question 6.
DIG DEEPER!
Write a number that is greater than 90 but less than 94. Show how you know.
____________
Answer:
92

Explanation:
Is less than 94 the number which is greater than 90 is 91,92,93.
in 120 chart the number line wise we can see as 90, 91, 92, 93

Think and Grow: Modeling Real Life

Newton collects 61 acorns. Descartes collects 75 acorns. Who collects more acorns?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 30
Models: Newton              Descartes

Compare: ___________ is greater than ___________ .
Who collects more acorns? Newton               Descartes
Answer:
75 is greater than 61. Descartes collects more acorns.

Explanation:
Newton collects 61 acorns.
Descartes collects 75 acornes.
75 is greater than 61
so, descartes has more.

Show and Grow

Question 7.
You pick 57 blueberries. Your friend picks 53 blueberries. Who picks more blueberries?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 31
Models: You              Friend

Compare: ____________ is greater than ____________ .
Who pics more blueberries? You            Friend
Answer:
57 is greater than 53.
You picks more blueberries.

Explanation:
I pick 57 blueberries.
My friend has 53 blueberries
57 > 53 so, I collected more blueberries.

Compare Numbers Practice 7.2

Question 1.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 32
Answer:
64 is greater than 46 and 46 is less than 64.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
64 is greater than 46
46 is smaller than 64

Question 2.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 33
Answer:
39 is greater than 35 and 35 is less than 39.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
39 is greater than 35
35 is smaller than 39

Question 3.
Make quick sketches to compare the numbers.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 34
Answer:
91 > 70 and 70 < 91

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
91 is greater than 70
70 is smaller than 91

Question 4.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 35
Answer:
86 > 68 and 68 < 86.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
86 is greater than 68
68 is smaller than 86

Question 5.
MP Number Sense
Choose 2 numbers between 50 and 99. Write a sentence to compare the numbers.

___________                              ____________
Answer:
51 and 98.
These two numbers are in between 50 and 99.

Explanation:
There are apples on the tree from 50 to 90
A monkey came over there and plucked 51 and 98
It is monkeys choice it can pluck any of the fruit from 50 to 99.

Question 6.
Modeling Real Life
You collect 37 stamps. Your friend collects 27 stamps. Who collects more stamps?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 36

Who collects more stamps? You               Friend
Answer:
You collect more stamps.

Explanation:
I have collected 37 stams
and my friend collected 27 stamps
37 > 27
so, I collected more stamps.

Review & Refresh

Circle the taller object.

Question 7.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 37
Answer:

The second lamp is taller.

Explanation:
Cubes are the measuring attribute
one lamp is compared with the other lamp
2 is taller than the 1

Question 8.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 38
Answer:
The first building is taller.

Explanation:
Cubes are the measuring attribute
one building is compared with the other building
1 is taller than the 2

Lesson 7.3 Compare Numbers Using Place Value

Explore and Grow

Model each number. What is the same about the models? What is different? Circle the greater number.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 39

32
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 40

23
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 40
Answer:

Explanation:
3 tens and 2 ones
2 tens and 3 ones. 32 is greater. This about tens and ones.

Show and Grow

Compare. Which digits help you decide?

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 41
__________ tens __________ one                          __________ tens __________ one
Answer:
6 tens and 1 ones, 5 tens and 3 ones.
61 is greater than 53 and 53 is less than 61.

Explanation:
Compare the number of two whole numbers.
61 is greater than 53
53 is smaller than 61.

Question 2.

Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 42
__________ tens __________ ones                        __________ tens __________ one
Answer:
7 tens and 0 ones, 7 tens and 4 ones.

74 is greater than 70 and 70 is less than 74.

Apply and Grow: Practice

Compare. Which digits help you decide?

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 43
__________ tens __________ ones                    __________ tens __________ one
Answer:
3 tens and 9 ones, 4 tens and 8 ones.
48 is greater than 39 and 39 is less than 48.
48 > 39 and 39 < 48

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 44
__________ tens __________ ones                    __________ tens __________ one
Answer:
8 tens and 0 ones, 6 tens and 2 ones.
80 > 62 and 62 < 80.

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 45
Answer:
26 > 23 and 23 < 26.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
26 is greater than 23
23 is smaller than 26.

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 46
Answer:
51 < 86 and 86 > 51.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
81 is greater than 51
51 is smaller than 86.

Question 7.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 47
Answer:
17 < 71 and 71 > 17.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
71 is greater than 17
17 is smaller than 71.

Question 8.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 48
Answer:
97 > 92 and 92 < 97

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
97 is greater than 92
92 is smaller than 97.

Question 9.
MP Precision
Match each ball with its bucket.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 49
Answer:
less than 65 is 58 and 62 and 64,
Greater than 65 is 67, 68 and 73.

Explanation:
There are 2 buckets first bucket collects less than 65
and second bucket collects greater than 65
There are some ballons with 58, 67, 62, 64, 73, 68.
They are seperated according to the representaion.

Think and Grow: Modeling Real Life

Who has more points?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 50

Compare: _________ is greater than ________ .
_________ has more points.
Answer:
8 is greater than 7,
Descartes has more points.

Explanation:
Newton has 7 points and descartes has 8 points
descartes has more

Show and Grow:

Question 10.
Who has more points?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 51
Compare: _________ is greater than ________ .
_________ has more points.
Answer:
8 is greater than 2,
Newton has more points.

Explanation:
Newton has 8 points and descartes has 7 points
so, newton has more points

Compare Numbers Using Place Value Practice 7.3

Compare. Which digits help you decide?

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 52
__________ ten __________ ones                   __________ tens __________ ones
Answer:
1 ten and 6 ones,1 tens and 2 ones.
16 > 12 and 12 < 16.

Explanation:
16 can be written as one ten and six ones
12 can be written as one ten and two ones.
16 is greater than 12
12 is less than 16

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 53
Answer:
32 < 38 and 38 > 32.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
38 is greater than 32
32 is smaller than 38.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 54
Answer:
7 < 25 and 25 > 7.

Explanation:
Compare the number of blocks of two whole numbers.
25 is greater than 7
7 is smaller than 25.

Question 4.
MP Precision
Match each card with its pile.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 55
Answer:
Less than 85 are 79 and 81 and 84,
Greater than 85 are 87,89 and 93.

Explanation:
There are two walls first wall represents less than 85 and
second wall represents greater than 85
there are stickers numbered 93, 79, 84, 81, 87, 89
and placed according to the walls required.

Question 5.
Modeling Real Life
Who earns more points?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 56
____________ is greater than ___________ .
Who earns more points? You            Friend
Answer: 41 is greater than 14

Explanation:
In you first basket 1 ball = 10 that is 4 x 10 = 40
second basket 1 ball = 1 total 40+1 = 41
In friend first basket 1 ball= 10 that is 1 x 10 = 10
second basket 4 balls= 4 x 1= 4 total 10+ 4 = 14
41 is greaterthan 14

Review & Refresh

Is the equation true or false?

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 57
Answer:
True
15 – 9 = 6 and 11 – 5 = 6

Explanation:
jim has 15 choclates in that 9 has given to his sister
so 6 remaining
rim has 11 choclates in that 5 has given to his sister
so 6 is remaining
so both sisters have 6 each.

Question 7.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 58
Answer:
True
4 + 7 = 11 and 16 – 4 = 11

Explanation:
jim has 4 choclates and 7 has given to his sister
so 11 in all
rim has 16 choclates in that 4 has given to his sister
so 11 is remaining
so both sisters have 11 each.

Lesson 7.4 Compare Numbers Using Symbols

Explore and Grow

Make quick sketches. Complete the sentences.

Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 59
Answer:

25 < 27, 25 + 2 = 27, 28 > 27

Show and Grow

Make quick sketches to model each number. Compare.

Question 1.
53 ____________ 39.
53 ○ 39
Answer:
53 is greater than 39,
53 > 39.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 53 and 39
53 is greater than 39.

Question 2.
28 _____________ 34.
28 ○ 34
Answer:
28 is less than 34,
28 < 34.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 28 and 34
34 is greater than 28.

Apply and Grow: Practice

Question 3.
61 ______________ 72
61 ○ 72
Answer:
61 is Less than 72.
61 < 72

Explanation:
Comaring the two whole numbers 61 and 72
72 is greater than 71.

Question 4.
47 ______________ 47.
47 ○ 47
Answer:
47 is equal to 47.
47 = 47

Explanation:
Comaring the two whole numbers 41 and 41
41 is equal to 41.

Compare.

Question 5.
83 _______________ 49.
83 ○ 49
Answer:
83 is greater than 49,
83 > 49.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 83 and 49
83 is greater than 49.

Question 6.
75 ______________ 99.
75 ○ 99
Answer:
75 is less than 99,
75 < 99.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 75 and 99
99 is greater than 75.

Question 7.
54 ○ 70
Answer:
54 is less than 70,
54 < 70.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 54 and 70
70 is greater than 54..

Question 8.
17 ○ 9
Answer:
17 is greater than 9,
17 > 9.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 17 and 9
17 is greater than 9.

Question 9.
86 ○ 86
Answer:
86 is equal to 86,
86 = 86.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 86 and 86
86 is equal to 86

Question 10.
DIG DEEPER!
19 Choose 2 cards for each problem. Compare the numbers. Use each card once.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 60
Answer: 13 < 24 |  89 > 63 | 24 = 24.

Think and Grow: Modeling Real Life

You have 90 beads. Your friend has 75 beads. Who has more beads?
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 61
Models:

Compare: __________ ○ ___________
who has more beads? You Friend
Answer:
Me has more beads, 90 > 75.

Explanation:
I have 90 beads and my friend has 75 beads
90 > 75
so, my friend has more.

Show and Grow

Question 11.
You have 48 toy figures. Your friend has 54 toy figures. Who has fewer toy figures?
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 62
Models:

Compare: __________ ○ ___________
who has more beads? You Friend
Answer:
My friend has more toys, Me has fewer toys. 48 < 54.

Explanation:
I have 48 toy figures and my friend has 54 toy figures
48 < 54
so, i have fewer toys

Compare Numbers Using Symbols Practice 7.4

Make quick sketches to model each number. Compare.

Question 1.
37 ______________ 15.
37 ○ 15
Answer:
37 is greater than 35,
37 > 35.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 37 and 35
37 is greater than 35.

Question 2.
22 ______________ 22.
22 ○ 22
Answer:
22 is equal to 22,
22 = 22.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 22 and 22
22 is equal to 22.

Compare.

Question 3.
97 ○ 79
Answer:
97 is greater than 79,
97 > 79.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 97 and 79
97 is greater than 79.

Question 4.
51 ○ 83
Answer:
51 is lesser than 83,
51 < 83.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 51 and 83
83 is greater than 51.

Question 5.
39 ○ 62
Answer:
39 is less than 62,
39 < 62.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 62 and 39
62 is greater than 39.

Compare.

Question 6.
19 ○ 91
Answer:
19 is less than 91,
19 < 91.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 19 and 91
91 is greater than 19.

Question 7.
73 ○ 68
Answer:
73 is greater than 68,
73 > 68.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 73 and 68
73 is greater than 68.

Question 8.
32 ○ 32
Answer:
32 is equal to 32,
32 = 32.

Explanation:
Comaring the two whole numbers 32 and 32
32 is equal to 32

Question 9.
DIG DEEPER!
Use each of the numbers once to complete the puzzle.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 63
81 > __________
56 < __________
21 = __________
Answer:
81 > 45
56 < 74
21 = 21

Question 10.
Modeling Real Life
Who has more points?
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 64
__________ ○ _________
___________ has more points.
Answer:
37 < 68,
Descartes has more points.

Review & Refresh

Question 11.
6 + 8 = ___________
Answer: 14

Explanation:
To put two or more numbers or amounts together to get a total is adding
6 + 8 = 14

Question 12.
12 + 5 = ___________
Answer: 17

Explanation:
To put two or more numbers or amounts together to get a total is adding
12 + 5 = 17

Question 13.
___________ = 0 + 11
Answer: 11

Explanation:
To put two or more numbers or amounts together to get a total is adding
11= 0 + 11

Question 14.
___________ = 4 + 9
Answer: 13

Explanation:
To put two or more numbers or amounts together to get a total is adding
13 = 4 + 9.

Lesson 7.5 Compare Numbers Using a Number Line

Explore and Grow

Circle a number that is less than 45. Underline a number that is greater than 45. How do you know you are correct?

Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 65
Answer:
43 is circled and it is less than 45.
48 is underlined and it is greater than 45.
As the number line shows 40 to 50

Show and Grow

Compare.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 66
43 ○ 48
Answer:
43 is less than 48, 43< 48.

Explanation:
compared the two whole numbers 43 and 48
and represented on the number line

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 66
44 ○ 36
Answer:
44 is greater than 36, 44 > 36.

Explanation:
compared the two whole numbers 44 and 36
and represented on the number line

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 66
39 ○ 39
Answer:
39 is equal to 39, 39 = 39.

Explanation:
compared the two whole numbers 39 and 39
and represented on the number line

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 66
31 ○ 50
Answer:
31 is less than 50, 31< 50.

compared the two whole numbers 31 and 50
and represented on the number line

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 66
37 ○ 33
Answer:
37 is greater than 33, 37 > 33.

Explanation:
compared the two whole numbers 37 and 33
and represented on the number line

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 66
38 ○ 42
Answer:
38 is less than 42, 38 < 42

Explanation:
compared the two whole numbers 42 and 38
and represented on the number line

Apply and Grow: Practice

Compare.

Question 7.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 71
65 ○ 66
Answer:
65 is less than 66, 65 < 66.

Explanation:
compared the two whole numbers 65 and 66
and represented on the number line

Question 8.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 71
71 ○ 81
Answer:
71 is less than 81, 71 < 81.

Explanation:
compared the two whole numbers 71 and 81
and represented on the number line

Question 9.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 71
83 ○ 85
Answer:
83 < 85, 83 is less than 85.

Explanation:
compared the two whole numbers 83 and 85.
and represented on the number line

Question 10.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 71
74 ○ 69
Answer:
74 > 69, 74 is greater than 69.

Explanation:
compared the two whole numbers 74 and 69
and represented on the number line

Question 11.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 71
78 ○ 77
Answer:
78 is greater than 77, 78 > 77.

Explanation:
compared the two whole numbers 78 and 77
and represented on the number line

Question 12.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 71
72 ○ 72
Answer:
72 is equal to 72

Explanation:
compared the two whole numbers 72 and 72
and represented on the number line

Write a number that makes the statement true.

Question 13.
_________ > 47
Answer:
48 > 47.

Explanation:
compared the two whole numbers 47 and 48
and represented on the number line

Question 14.
_________ < 76
Answer:
75 < 76.

Explanation:
The below number line shows 75 is less than 76
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 71

Question 15.
81 = ________
Answer:
81 = 81.

Explanation:
The below number line shows 81 is equal to 81
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 71

Question 16.
DIG DEEPER!
Newton is thinking of a number that is less than 83 and greater than 74. His number has 6 ones. What is Newton’s number?
__________
Answer: 76,

Explanation:
Newton has 7 tens and 6 ones

Think and Grow: Modeling Real Life

The number on your bus is less than 91. Which buses can be yours?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 67
Show how you know:
Answer:
88 and 90 can be mine.

Show and Grow

Question 17.
The number on your plane is greater than 58. Which planes can be yours?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 68
Show how you know:
Answer:
It might be 60 or 63
By seeing the number on plane.

Compare Numbers Using a Number Line Practice 7.5

Compare.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 69
53 ○ 56
Answer:
53 < 56, 53 is less than 56.

Explanation:
compared the two whole numbers 53 and 56
and represented on the number line

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 69
70 ○ 60
Answer:
70 is greater than 60, 70 > 60

Explanation:
compared the two whole numbers 70 and 60
and represented on the number line

Question 3.
63 ○ 67
Answer:
63 is less than 67, 63 < 67.

Explanation:
compared the two whole numbers 63 and 67
and represented on the number line

Question 4.
68 ○ 55
Answer:
68 is greater than 55, 68 > 55.

Explanation:
compared the two whole numbers 55 and 68
and represented on the number line

Write a number that makes the statement true.

Question 5.
55 < _________
Answer:
55 < 56, 55 is less than 56

Explanation:
The below number line shows 55 is less than 56
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 69

Question 6.
62 = __________
Answer:
62 = 62, 62 is equal to 62.

Explanation:
The below number line shows 62 is equal to 62
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 69

Question 7.
75 > _________
Answer:
75 > 74, 75 is greater than 74.

Explanation:
The below number line shows 75 is greater than 74.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 71

Question 8.
MP Structure
How can you use a number line to tell whether 68 is greater than or less than 42?
Answer:
The below number line represents 68 is greater than 42

Question 9.
Modeling Real Life
The number on your taxi is greater than 40. Which taxis can be yours?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 70
Show how you know:
Answer:
46 or 51 is mine as they are greater than 40.

Review & Refresh

Question 10.
You have 9 pencils. 7 are blue. The rest are orange. How many orange pencils do you have?

___________ orange pencils
Answer:
2 orange pencils

Lesson 7.6 1 More, 1 Less; 10 More, 10 Less

Explore and Grow

Model 43. Use your model to complete the sentences.

1 more than 43 is ___________ .
1 less than 43 is ___________ .
10 more than 43 is ___________ .
10 less than 43 is ___________ .
Answer:
1 more than 43 is 44 .
1 less than 43 is 42 .
10 more than 43 is 53 .
10 less than 43 is 33 .

Show and Grow

Question 1.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 72
1 more than 47 is ___________ .
1 less than 47 is ___________ .
10 more than 47 is ___________ .
10 less than 47 is ___________ .
Answer:
1 more than 47 is 48 .
1 less than 47 is 46 .
10 more than 47 is 57 .
10 less than 47 is 37.

Question 2.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 73
1 more than 61 is ___________ .
1 less than 61 is ___________ .
10 more than 61 is ___________ .
10 less than 61 is ___________ .
Answer:
1 more than 61 is 62 .
1 less than 61 is 60.
10 more than 61 is 71 .
10 less than 61 is 51 .

Apply and Grow: Practice

Question 3.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 74
1 more than 39 is ___________ .
1 less than 39 is ___________ .
10 more than 39 is ___________ .
10 less than 39 is ___________ .
Answer:
1 more than 39 is 40 .
1 less than 39 is 38 .
10 more than 39 is 49 .
10 less than 39 is 29 .

Question 4.
1 more than 56 is ___________ .
1 less than 56 is ___________ .
10 more than 56 is ___________ .
10 less than 56 is ___________ .
Answer:
1 more than 56 is 57 .
1 less than 56 is 55.
10 more than 56 is 66 .
10 less than 56 is 46.

Question 5.
1 more than 75 is ___________ .
1 less than 75 is ___________ .
10 more than 75 is ___________ .
10 less than 75 is ___________ .
Answer:
1 more than 75 is 76 .
1 less than 75 is 74 .
10 more than 75 is 85 .
10 less than 75 is 65.

Question 6.
1 more than 33 is ___________ .
1 less than 33 is ___________ .
10 more than 33 is ___________ .
10 less than 33 is ___________ .
Answer:
1 more than 33 is 34 .
1 less than 33 is 32.
10 more than 33 is 43 .
10 less than 33 is 23 .

Question 7.
1 more than 80 is ___________ .
1 less than 80 is ___________ .
10 more than 80 is ___________ .
10 less than 80 is ___________ .
Answer:
1 more than 80 is 81 .
1 less than 80 is 79 .
10 more than 80 is 90 .
10 less than 80 is 70.

Question 8.
1 more than 12 is ___________ .
1 less than 12 is ___________ .
10 more than 12 is ___________ .
10 less than 12 is ___________ .
Answer:
1 more than 12 is 13 .
1 less than 12 is 11.
10 more than 12 is 22 .
10 less than 12 is 2 .

Question 9.
MP Number Sense
Make a quick sketch for the number that is 10 less than the model. What is the new number?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 75
Answer:
32 is the number which is 10 less than the shown figure.

Think and Grow: Modeling Real Life

You have 25 markers. Newton has 10 more than you. Descartes has 1 fewer than Newton. How many markers does Descartes have?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 76
Models:

___________ markers
Answer:
Models: Markers,
Descartes has 24.

Explanation:
You have 25 markers.
Newton has 10 more than you.
Descartes has 1 fewer than Newton.

Show and Grow

Question 10.
You have 42 party blowers. Descartes has 10 fewer than you. Newton has 1 more than Descartes. How many party blowers does Newton have?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 77
Models:

____________ party blowers
Answer:
Models: party blowers
33 party blowers

1 More, 1 Less; 10 More, 10 Less Practice 7.6

Question 1.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 78
1 more than 63 is ___________ .
1 less than 63 is ___________ .
10 more than 63 is ___________ .
10 less than 63 is ___________ .
Answer:
1 more than 63 is 64 .
1 less than 63 is 62.
10 more than 63 is 73 .
10 less than 63 is 53 .

Question 2.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 79
1 more than 80 is ___________ .
1 less than 80 is ___________ .
10 more than 80 is ___________ .
10 less than 80 is ___________ .
Answer:
1 more than 80 is 81 .
1 less than 80 is 79 .
10 more than 80 is 90 .
10 less than 80 is 70.

Question 3.
1 more than 82 is ___________ .
1 less than 82 is ___________ .
10 more than 82 is ___________ .
10 less than 82 is ___________ .
Answer:
1 more than 82 is 83 .
1 less than 82 is 81 .
10 more than 82 is 92 .
10 less than 82 is 72 .

Question 4.
1 more than 16 is ___________ .
1 less than 16 is ___________ .
10 more than 16 is ___________ .
10 less than 16 is ___________ .
Answer:
1 more than 16 is 17 .
1 less than 16 is 15 .
10 more than 16 is 26 .
10 less than 16 is 6 .

Question 5.
1 more than 68 is ___________ .
1 less than 68 is ___________ .
10 more than 68 is ___________ .
10 less than 68 is ___________ .
Answer:
1 more than 68 is 69 .
1 less than 68 is 67 .
10 more than 68 is 78 .
10 less than 68 is 58 .

Question 6.
MP Number Sense
Make a quick sketch for the number that is 1 more than the model. What is the new number?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 80
Answer:

The below figure shows 1 more than the model.

Question 7.
Modeling Real Life
You have 75 party cups. Descartes has lo more than you. Newton has I fewer than Descartes. How many party cups does Newton have?

_____________ party cups
Answer:
Descartes has 10 more than me is 85
Newton has 1 fewer than descartes that is 84

Review & Refresh

Question 8.
You have 17 erasers. Your friend takes some of them. You have 9 left. How many erasers did your friend take?

_____________ erasers
Answer:
My friend has taken 8 erasers
17 – 9 = 8

Compare Two-Digit Numbers Performance Task

Question 1.
Your school is having a toy drive. Each class wants to collect more than 100 toys.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 81

a. Your friend’s class collects 81 toys. Your cousin’s class collects 72 toys. Whose class collects more toys?

Your ____________ ‘s class collects more toys.
Answer:
Friends class collects toys = 81
Cousins class collects toys 72
My friends class collects more toys.

b. Your class collects 10 more toys than your friend’s class. Does your class reach the goal?
Yes                No
Answer:
If my friend class collect 10 more toys then the toys will be 82
Yes, they reach the goal.

Question 2.
Use the clues to match each class with the number of toys it collects.

  • Class A collects 10 fewer toys than Class C.
  • Class B collects the fewest number of toys.

Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 82
Answer:
class a = 78
class b = 68
Class c = 88.

Compare Two-Digit Numbers Chapter Practice

Compare Numbers 11 to 19 Homework & Practice 7.1

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 83
Answer:
15 is greater than 14
14 is less than 15.

Explanation:
compare the blocks of two whole numbers 15 and 14
15 is greater than 14 and 14 is smaller than 15

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 84
Answer:
16 is less than 19
19 is greater than 16.

Explanation:
compare the blocks of two whole numbers 16 and 19
19 is greater than 16 and 16 is smaller than 19

Compare Numbers Homework & Practice 7.2

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 85
Answer:
47 is less than 52
52 is greater than 47

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 86
Answer:
36 is greater than 33
33 is less than 36.

Question 5.
MP Structure
Write a number that is greater than 78 but less than 82. Show how you know.

______________
Answer:
79 is the number that is greater than 78 and less than 82

Compare Numbers Using Place Value Homework & Practice 7.3

Compare. Which digits help you decide?

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 87
__________ tens ___________ ones                    __________ tens ___________ ones
Answer:
4 tens and 6 ones
5 tens and 5 ones.

Explanation:
compare the blocks of two whole numbers 46 and 55
55 is greater than 46 and 46 is smaller than 55

Question 7.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 88
__________ tens ___________ ones                   __________ tens ___________ ones
Answer:
8 tens and 9 ones
9 tens and 8 ones

Explanation:
compare the blocks of two whole numbers 8 and 9
9 is greater than 8 and 8 is smaller than 9

Question 8.
MP Precision
Match each chip with its box.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 89
Answer:
Less than 45 is 37,40 and 43.
Greater than 45 is 43,49 and 50.

Compare Numbers Using Symbols Homework & Practice 7.4

Make quick sketches to model each number. Compare.

Question 9.
84 ______________ 68.
84 ○ 68
Answer:
84 is greater than 68
84 > 68

Question 10.
29 ______________ 42.
29 ○ 42
Answer:
29 < 42
29 is less than 42

Compare Numbers Using a Number Line Homework & Practice 7.5

Compare.

Question 11.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 90
62 ○ 70
Answer:
62 <70

Explanation:
the numbers are represented on number line
62 is greater than 70

Question 12.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 90
78 ○ 69
Answer:
78>69.

Explanation:
they are represented on the number line
78 is greater than 69

Question 13.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 90
75 ○ 68
Answer: 75 > 68
Explanation:
75 is greater than 68
75>68

Question 14.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 90
64 ○ 73
Answer:
64 < 73

Explanation:
they are represented on the number line
64 is less than 73

Write a number that makes the statement true.

Question 15.
__________ < 36
Answer:
35 < 36

Explanation:
compare the blocks of two whole numbers 35 and 36
36 is greater than 35 and 35 is smaller than 36

Question 16.
28 = __________
Answer:
28 = 28

Explanation:
compare the blocks of two whole numbers 28 and 28
28 is equal to 28

Question 17.
____________ > 9
Answer:
10 > 9

Explanation:
compare the blocks of two whole numbers 10 and 9
10 is greater than 9 and 9 is smaller than 10

Question 18.
Modeling Real Life
The number on your train is less than 34. Which trains can be yours?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 91
Show how you know:
Answer:
The number on my train is less than 34 which might be 29 or 30
and circled the numbers 29 and 30.

1 More, 1 Less; 10 More, 10 Less Homework & Practice 7.6

Question 19.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 92
1 more than 82 is ___________ .
1 less than 82 is ___________ .
10 more than 82 is ___________ .
10 less than 82 is ___________ .
Answer:
1 more than 82 is 83 .
1 less than 82 is 81 .
10 more than 82 is 92 .
10 less than 82 is 72 .

Question 20.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 93
1 more than 29 is ___________ .
1 less than 29 is ___________ .
10 more than 29 is ___________ .
10 less than 29 is ___________ .
Answer:
1 more than 29 is 30 .
1 less than 29 is 28 .
10 more than 29 is 39 .
10 less than 29 is 19 .

Question 21.
Modeling Real Life
You have 34 oranges. Newton has I fewer than you. Descartes has 10 fewer than Newton. How many oranges does Descartes have?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 94

________________ oranges
Answer:
Newton has one fewer than me is 34 – 1 = 33
Descrates has 10 fewer than newton 33 – 10 = 23
Descartes has 10 oranges.

Compare Two-Digit Numbers Cumulative Practice

Question 1.
6 people play basketball. Shade the circle next to the picture that shows how many more people need to join the group so there are 10 in all.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 95

Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 96
Answer:
6 people play basketball, 4 people should be added to make 10.

Question 2.
Shade the circles next to the choices that match the model.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 97
○ 6 tens and 3 ones
○ 3 tens and 6 ones
○ 63
○ 36
Answer:
Shaded the circle next to the choices that match the model

Question 3.
Newton has 8 toys. Shade the circle next to the picture that does not show a way he could share his toys with Descartes.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 98
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 99
Answer:

7 + 2 is 9
Newton has 8 toys.

Question 4.
A group of students are at a carnival. 4 of them leave. There are 8 left. How many students were at the carnival to start?
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 100
__________ ○ __________ = __________ students
Answer:
4 + 8 = 12 students.

Question 5.
Shade the circle next to the number that completes the puzzle.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 101
○ 70
○ 62
○ 64
○ 73
Answer:
73 is the number.

Question 6.
Circle the two numbers that complete the addition sentence.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 102
Answer:
5 + 5 + 9 = 19

Question 7.
Shade the circle next to the number that tells how many ferrets are outside the cage.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 103
○ 5
○ 4
○ 0
○ 1
Answer:
There are no ferrets are outside the cage.

Question 8.
Use the picture to complete the sentence.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 104
___________ tens and __________ ones is __________ .
Answer:
11 tens and 7 ones.

Question 9.
Is each equation true or false?
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 105
Answer:
1 = 9 False
4 = 4 True
5 = 2 False
7 = 7 True

Question 10.
Write <, >, or = to compare the numbers.
21 ○ 45
98 ○ 97
67 ○ 60
36 ○ 36
Answer:
21 < 45
98 > 97
67 > 60
36 = 38

Question 11.
4 boats are docked. Some more join them. Now there are 6. Shade the circle next to the models that show how many more boats joined the first group.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers 106
Answer:

Question 12.
Write two addition equations that can be solved using the double 7 + 7.
  7   + ________ = ___________               7   + ________ = ___________
Answer:
7 + 70 =77
7 + 7 = 14.

Explanation:
when 7 is added with 70 makes 77
and if 7 is added with another 7 then it makes 14.

Conclusion:

I wish the info presented in the Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 7 Compare Two-Digit Numbers is satisfactory for all the primary level students. The students of grade 1 can clarify their doubts by posting the comments in the below comment section. Keep in touch with our CCSS Math Answers site to get the solution key for all the BIM Grade 1 Chapters.

Leave a Comment

Scroll to Top