Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations

Big Ideas Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations include the fundamentals of addition and subtraction in various methods. So, the students who want to improve the skills in maths must solve the questions given in the Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations. Get Free Download Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations pdf link from here.

Big Ideas Math Book 1st Grade Answer Key Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations

Learn the basic concepts of addition and subtraction from our Big Ideas Math Book 1st Grade Answer Key Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations. Before practicing the problems go through the topics covered in More Addition and Subtraction Situations. Click on the below attached links and start solving the problems. We have provided a clear cut explanation for each and every problem in an easy way. So, make use of Big Ideas Math Answers 1st Grade Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations pdf and score good marks.

Lesson 1: Solve Add To Problems with Start Unknown

Lesson 2: Solve Take From Problems with Change Unknown

Lesson 3: Solve Take From Problems with Start Unknown

Lesson 4: Compare Problems: Bigger Unknown

Lesson 5: Compare Problems: Smaller Unknown

Lesson 6: True or False Equations

Lesson 7: Find Numbers That Make 10

Lesson 8: Fact Families

Performance Task

More Addition and Subtraction Situations Vocabulary

Organize It

Review Words:
count on
number line

Use the review words to complete the graphic organizer.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and -Subtraction-Situations-More-Addition-and-Subtraction-Situations- Vocubulary

Define It

Use your vocabulary cards to identify the words.

Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and -Subtraction-Situations-More-Addition-and-Subtraction-Situations- Vocubulary-Define-It

Lesson 3.1 Solve Add To Problems with Start Unknown

Explore and Grow

Use counters to model each problem.

Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and -Subtraction-Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Explore-and-Grow
Explaination:
Given Sum is 5 and a addend of 2. So, to get the sum 5 we need to count 3 more from 2.
2 + 3 = 5.

Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and -Subtraction-Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Explore-and-Grow-2
Explaination:
Given 5 as sum and an addend 2. To get the sum 5 we need to count 3 more from 2.
3 + 2 = 5

Show and Grow

Question 1.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 5
_______ + 5 = 8
Answer:
3 + 5 = 8
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and -Subtraction-Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Show-and-Grow
Explaination:
Given: 8 as sum and an addend 5. To get the sum 8 we need to add 3 more to 5.
3 + 5 = 8

Question 2.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 6
_______ + 2 = 8
Answer:
1 + 2 = 3
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and -Subtraction-Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Show-and-Grow-2
Explaination:
Given: 3 as sum and an addend 2. To get the sum 3 we need to add 1 more to 2.
1 + 2 = 3

Apply and Grow: practice

Question 3.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 7
_________ + 3 = 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Apply-and-Grow-practice-question-3

Explaination:
Given: 7 as sum and an addend 3. To get the sum 7 we need to add 4 more to 3.
4 + 3 = 7

Question 4.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 8
_______ + 8 = 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Apply-and-Grow-practice-question-4

Explaination:
Given: 10 as sum and an addend 8.  We need to add 2 more to 8 to get 10 as sum.
2 + 8 = 10.

Question 5.
_______ + 4 = 9
Answer:
5 + 4 = 9
Explaination:
Given: 9 as sum and an addend 4. To get the sum 9 we need to add 5 more to 4.
5 + 4 = 9

Question 6.
_________ + 0 = 5
Answer:
5 + 0 = 5
Explaination:

Adding 0 to any number gives the sum as the number itself.
Given: 5 as sum and an addend 0.
so we add 5 to get the sum 5.

Question 7.
MP Structure
Circle the equation that matches the model.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 9
8 + 2 = 10            2 + 6 = 8
2 + 2 = 4             4 + 6 = 10
Answer:
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 9
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Apply-and-Grow-practice-question-7
Explaination :
There are 2 counters in 1st  box and 6 counters in 2nd box.
Total number of boxes = 2
Add the number of boxes=
2 + 6 = 8.

Think and Grow: Modeling Real Life

There are some ladybugs. 2 more join them. Now there are 9. How many ladybugs were there to start?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 10
Model:
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 11
Addition equation:
______ ladybugs.
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Think-and-Grow-Modeling-Real-Life
Addition equation: 7 + 2 = 9

There were 7 ladybugs at the start.
Explaination:

given

Show and Grow

Question 8.
You have some books. You get 4 more books. Now you have 10. How many books did you have to start?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 12
Model:
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 13
Addition equation:

_________ books
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Apply-and-Grow-practice-question-8

Addition equation: 6 + 4 = 10

I have to start with 6 books.

Solve Add To Problems with Start Unknown Practice 3.1

Question 1.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 14
________ + 5 = 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Practice-3.1-question-1
5 + 5 = 10

Question 2.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 15
_________ + 1 = 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Practice-3.1-question-2
3 + 1 = 4

Question 3.
_________ + 2 = 7
Answer:
5 + 2 = 7

Question 4.
_________ + 3 = 9
Answer:
6 + 3 = 9

Question 5.
MP Structure
Circle the equations that match the model.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 16
6 + 1 = 7                      4 + 2 = 6
3 + 4 = 7                      1 + 5 = 6
Answer:
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 16
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Practice-3.1-question-5-MP-Structure

Question 6.
Modeling Real Life
There are some hippos. 6 more join them. Now there are 9. How many hippos were there to start?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 17

___________ hippos
Answer:
Total number of hippos = 9
Number of hippos joined = 6
Number of hippos at the start are 3
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.1-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Practice-3.1-question-6-Modeling-Real-Life

Review & Refresh

Question 7.
There are 8 Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 18 on a free.
5 Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 18 fall off.
How many Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 18 are left?

________ – ________ = _________ Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 18
Answer:
Number of leaf on the trees = 8
Number of fallen leafs = 5
Total number of leafs left on the tree=
8 – 5 = 3 leafs left.

Question 8.
You have 3 Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 19.
You lose 1 Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 19.
How many im – 19 do you have left?
________ – ________ = _________ Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 19
Answer:
Number of balls i have = 3
Number of balls i lose = 1
Total number of left with me =
3 – 1 = 2 balls left.

Lesson 3.2 Solve Take From Problems with Change Unknown

Explore and Grow

Use counters to model each problem.

Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 20
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.2-Solve-Take-From-Problems-with-Change- Unknown-Explore-and-Grow-1

Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 21
Answer:

Show and Grow

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 22
7 – _____ = 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.2-Solve-Take-From-Problems-with-Change- Unknown-Show-and-Grow-question-1
7 – 5 = 2

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 23
5 – ______ = .3
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.2-Solve-Take-From-Problems-with-Change- Unknown-Show-and-Grow-question-2
5 – 2 = 3

Apply and Grow: Practice

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 24
8 – ______ = 2
Answer:

8 – 6 = 2

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 25
9 – ______ = 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.2-Solve-Take-From-Problems-with-Change- Unknown-Apply-and-Grow-Practice-question-4
9 – 3 = 6

Question 5.
3 – _______ = 0
Answer:
3 – 3 = 0

Question 6.
10 – ________ = 5
Answer:
10 – 5 = 5

Question 7.
MP Repeated Reasoning
Match each model with its correct equation.
Answer:
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 26
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.2-Solve-Take-From-Problems-with-Change- Unknown-Apply-and-Grow-Practice-question-7

Think and Grow: Modeling Real Life

You have 9 coins. You toss some of them into a fountain. You have 5 left. How many coins did you toss?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 27
Model:
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 28
Subtraction equation

________ coins.
Answer:
Total number of coins i have = 9 coins
Number of coins left with me = 5 coins
Number of coins i tossed in fountain = 9 – 5 = 4 coins
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.2-Solve-Take-From-Problems-with-Change- Unknown-Think-and-Grow-Modeling-Real-Life

Show and Grow

Question 8.
You have 8 crayons. You lose some of them. You have 2 left. How many crayons did you lose?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 29
Model:
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 30
Subtraction equation:

__________ crayons
Answer:
Total number of crayons = 8
Number of crayons left after loosing = 2
Number of crayons left = 8 – 2 = 6
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.2-Solve-Take-From-Problems-with-Change- Unknown-question-8

Solve Take From Problems with Change Unknown Practice 3.2

Question 1.
8 – ? = 4
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 318 – ______ = 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-Solve-Take-From-Problems-with-Change-Unknown-Practice-3.2-question-1

Question 2.
7 – ? = 3
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 32
7 – ______ = 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-Solve-Take-From-Problems-with-Change-Unknown-Practice-3.2-question-2

Question 3.
5 – _______ = 4
Answer:
5 – 1 = 4

Question 4.
6 – ______ = 6
Answer:
6 – 0 = 6

Question 5.
MP Repeated Reasoning
Match each model with its correct equation.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 33
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-Solve-Take-From-Problems-with-Change-Unknown-Practice-3.2-question-5

Question 6.
Modeling Real Life
You have 10 toys. Your friend borrows some of them. You have 7 left. How many toys did your friend borrow?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 34

________ toys
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-Solve-Take-From-Problems-with-Change-Unknown-Practice-3.2-question-6
Total number of toys = 10
Number of toys left after borrowing = 7
Number of toys my friend borrowed = 10 – 7 = 3 toys.

Review & Refresh

Question 7.
You have 6 Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 35
You buy 3 more Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 35.
How many Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 35 do you have now?
_______ + _______ = ______ Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 35
Answer:
Number of banana’s i have = 6
Number of banana’s bought = 3
Total number of banana’s= 6 + 3 = 9 banana’s.

Question 8.
You have Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 36.
You buy 1 more Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 36.
How many Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 36 do you have now?
_______ + _______ = ______ Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 36
Answer:
number of bat i have =1
number of more bat i bought = 1
total number of bat i have = 1 + 1 = 2 bats.

Lesson 3.3 Solve Take From Problems with Start Unknown

Explore and Grow

Use counters to model each problem.

3 + 4 = _______

_____ – 3 = 4

Answer:

3 + 4 = 7
7 – 3 = 4

Show and Grow

Question 1.
? – 2 = 4
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 37
Think 2 + 4 = _______.
So, ______ – 2 = 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.3-Solve-Take-From-Problems-with-Start- Unknown- Show-and-Grow-question-1
Think 2 + 4 = 6.
So, 6 – 2 = 4

Question 2.
? – 1 = 1
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 38
Think 1 + 1 = _______.
So, ______ – 1 = 1
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.3-Solve-Take-From-Problems-with-Start- Unknown- Show-and-Grow-question-2
Think 1 + 1 = 2.
So, 2 – 1 = 1.

Apply and Grow: Practice

Question 3.
? – 2 = 5
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 39
Think 2 + 5 = _______.
So, ______ – 2 = 5
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.3-Solve-Take-From-Problems-with-Start- Unknown-Apply-and-Grow-Practice-question-3
Think 2 + 5 = 7.
So, 7 – 2 = 5

Question 4.
? – 3 = 6
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 40
Think 3 + 6 = _______.
So, ______ – 3 = 6.
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.3-Solve-Take-From-Problems-with-Start- Unknown-Apply-and-Grow-Practice-question-4
Think 3 + 6 = 9.
So, 9 – 3 = 6.

Question 5.
? – 4 = 1
Think 4 + 1 = _______.
So, ______ – 4 = 1.
Answer:
Think 4 + 1 = 5.
So, 5 – 4 = 1.

Question 6.
? – 6 = 4
Think 6 + 4 = _______.
So, ______ – 6 = 4.
Answer:
Think 6 + 4 = 10.
So, 10 – 6 = 4.

Question 7.
MP Structure
Circle the equations that match the model.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 41
8 – 2 = 6                  8 + 2 = 10
6 – 2 = 4                  2 + 6 = 8
Answer:
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 41
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.3-Solve-Take-From-Problems-with-Start- Unknown-Apply-and-Grow-Practice-question-7

Think and Grow: Modeling Real Life

A group of students are at a playground. 2 of them leave. There are 8 left. How many students were there to start?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 42
Model:
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 43
Subtraction equation:

__________ students
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.3-Solve-Take-From-Problems-with-Start- Unknown-Think-and-Grow-Modeling-Real-Life
Number of students leave = 2
Number of students remaining = 8
Total number of students = 8 + 2 = 10 students.
subtraction equation: 10 – 2 = 8.

Show and Grow

Question 8.
You have some strawberries. You eat 9 of them. You have 0 left. How many strawberries did you have to start?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 44
Model:
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 45
Subtraction equation:

_________ strawberries
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations-Lesson-3.3-Solve-Take-From-Problems-with-Start- Unknown-Show-and-Grow-question-8
Number of strawberries i ate = 9
Number of strawberries left after eating = 0
Total number of strawberries i had at the start = 9 + 0 = 9 strawberries.
Subtraction equation: 9 – 9 = 0.

Solve Take From Problems with Start Unknown Practice 3.3

Question 1.
? – 7 = 2
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 46
Think 7 + 2 = _______.
So, ______ – 7 = 2.
Answer:

Think 7 + 2 = 9.
So, 9 – 7 = 2.

Question 2.
? – 2 = 8
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 47
Think 2 + 8 = _______.
So, ______ – 2 = 8.
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations- Solve-Take-From-Problems-with-Start-Unknown-Practice-3.3-question-2
Think 2 + 8 = 10.
So, 10 – 2 = 8.

Question 3.
? – 3 = 0
Think 3 + 0 = _______.
So, ______ – 3 = 0.
Answer:
Think 3 + 0 = 3.
So, 3 – 3 = 0.

Question 4.
? – 2 = 0
Think 2 + 6 = _______.
So, ______ – 2 = 6.
Answer:
Think 2 + 6 = 8.
So, 8 – 2 = 6.

Question 5.
MP Structure
Circle the equations that match the model.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 48
8 – 1 = 7 9 + 1 = 10
9 – 8 = 1 8 + 1 = 9
Answer:
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 48
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction -Situations- Solve-Take-From-Problems-with-Start-Unknown-Practice-3.3-MP-Structure-question-5

Question 6.
Modeling Real Life
There are some people on a trolley. 4 of them exit. There are 4 people left. How many people were on the trolley to start?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 49

__________ people
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Solve-Take-From-Problems-with-Start-Unknown- Practice-3.3-Modeling-Real-Life-question-6
Number of people who exit the trolley = 4
Number of people left on trolley = 4
Total number of people on the trolley = 4 + 4 = 8

Review & Refresh

Question 7.
There are 5 blue balloons and 3 red balloons. How many more blue balloons are there?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 50
________ – _________ = ________ more blue balloons
Answer:
Given
Blue Balloons = 5
Red Balloons = 3
5 – 3 = 2 more blue balloons are there.

Lesson 3.4 Compare Problems: Bigger Unknown

Explore and Grow

Use counters to model the story.

Newton has 5 balls. Descartes has 2 more balls than Newton. How many balls does Descartes have?

Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 51
Answer:
Number of balls with newton = 5
Number of balls with Descartes = 5 + 2 = 7.

Show and Grow

Question 1.
Your friend has 7 trading cards. You have 3 more than your friend. How many trading cards do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 52
7 + _______ = _______ trading cards
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.4-Compare-Problems-Bigger-Unknown-Show-and-Grow-question-1
7 + 3 = 10 trading cards.

Apply and Grow: Practice

Question 2.
Your friend has I soccer ball. You have 2 more than your friend. How many soccer balls do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 53
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 54
1 + _______ = _______ soccer balls
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.4-Compare-Problems-Bigger-Unknown-Apply-and-Grow-Practice-question-2
1 + 2 = 3 soccer balls

Question 3.
Your friend swims 4 more laps than you. You swim 3 laps. How many laps does your friend swim?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 55
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 56
_______ + _______ = _______ laps
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.4-Compare-Problems-Bigger-Unknown-Apply-and-Grow-Practice-question-3

Question 4.
MP Precision
Your friend catches 5 more fish than you. You catch 2 fish. How many fish does your friend catch? Circle the bar model that matches the problem.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 57
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.4-Compare-Problems-Bigger-Unknown-Apply-and-Grow-Practice-MP-Precision-question-4

Think and Grow: Modeling Real Life

Your friend has 1 yellow flower and 2 red flowers. You have 3 more flowers than your friend. How many flowers do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 58
Model:
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 59
Addition equation:

________ flowers
Answer:
Model:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.4-Compare-Problems-Bigger-Unknown-Think-and-Grow- Modeling-Real-Life
Addition equation: 3 + 3 = 6 flowers.

Show and Grow

Question 5.
Your friend has 6 gray shirts and 2 blue shirts. You have 2 more shirts than your friend. How many shirts do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 60
Model:
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 61
Addition equation:

_________ shirts
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.4-Compare-Problems-Bigger-Unknown-Show-and-Grow-question-5
Addition equation: 8 + 2 = 10 shirts

Compare Problems: Bigger Unknown Practice 3.4

Question 1.
You have 3 key chains. Your friend has 5 more than you. How many key chains does your friend have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 62
3 + ______ = ______ key chains
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Compare-Problems-Bigger-Unknown-Practice-3.4-question-1
3 + 5 = 8 key chains

Question 2.
You have 8 more bracelets than your friend. Your friend has 2 bracelets. How many bracelets do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 63
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 64
_______ + ______ = ______ bracelets
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Compare-Problems-Bigger-Unknown-Practice-3.4-question-2
2 + 8 = 10 bracelets.

Question 3.
MP Precision
You have 1 seashell. Your friend has 8 more than you. How many seashells does your friend have? Circle the bar model that matches the problem.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 65
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Compare-Problems-Bigger-Unknown-Practice-3.4-MP-Precision-question-3

Question 4.
Modeling Real Life
Your friend has 2 comic books and 2 mystery books. You have 3 more books than your friend. How many books do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 66

_________ books
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Compare-Problems-Bigger-Unknown-Practice-3.4-Modeling-Real-Life-question-4
4 + 3 = 7 books.

Review & Refresh

Question 5.
There are 2 blue crayons and 6 red crayons. How many fewer blue crayons are there?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 67
_______ – ______ = _______ fewer blue crayons
Answer:
Number of red crayons = 6
Number of blue crayons = 2
Number of fewer blue crayons = 6 – 2 = 4 blue crayons.

Lesson 3.5 Compare Problems: Smaller Unknown

Explore and Grow

Use counters to model the story.

Newton has 5 treats. Descartes has 2 fewer treats than Newton. How many treats does Descartes have?

Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 68
Answer:
Number of treats with newton = 5
Number of treats with Descartes = 5 – 2 = 3.

Show and Grow

Question 1.
Your friend has 8 stones. You have I fewer than your friend. How many stones do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 69
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 70
_______ – _______ = ________ stones
_______ + _______ = ________ stones
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.5-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Show-and-Grow-question-1
8 – 1 = 7 stones
7 + 1 = 8 stones

Apply and Grow Practice

Question 2.
You blow 5 bubbles. Your friend blows 2 fewer than you. How many bubbles does your friend blow?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 71
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 72
_______ – _______ = ________ bubbles
_______ + _______ = ________ bubbles
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.5-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Apply-and-Grow- Practice-question-2
5 – 2 = 3 bubbles
3 + 2 = 5 bubbles.

Question 3.
You have 3 fewer oranges than your friend. Your friend has 9 oranges. How many oranges do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 73
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 74
_______ ○ ______ = _______ oranges
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.5-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Apply-and-Grow- Practice-question-3
9 – 3 = 6 oranges

Question 4.
DIG DEEPER!
Complete the bar model. Do both equations match the bar model?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 75
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.5-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Apply-and-Grow- Practice-DIG-DEEPER-question-4
Both the equations matches.

Think and Grow: Modeling Real Life

Your friend has 2 blue markers and 7 yellow I markers. You have 5 fewer markers than your friend. How many markers do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 76
Model:
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 77
Equation:

_________ markers
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.5-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Think-and-Grow- Modeling-Real-Life

Equation: 9 – 5 = 4
I have 4 markers

Show and Grow

Question 5.
Your friend has 6 tennis balls and I baseball. You have 2 fewer balls than your friend. How many balls do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 78
Model:
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 79
Equation:

_________ balls
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.5-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Show-and-Grow-question-5

Equation: 7 – 2 = 5

I have 5 balls

Compare Problems: Smaller Unknown Practice 3.5

Question 1.
Your friend has 9 awards. You have 5 fewer than your friend. How many awards do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 80
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 81
______ – _____ = _____ awards
______ + _____ = _____ awards
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.5-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Think-and-Grow- Modeling-Real-Life
9 – 5 = 4 awards
4 + 5 = 9 awards

Question 2.
Your friend finds 2 fewer bugs than you. You find 4 bugs. How many bugs does your friend find?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 82
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 83
_______ ○ ______ = _______ bugs
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Practice-3.5-question-2
4 – 2 = 2 bugs
My friend found 2 bugs.

Question 3.
MP Reasoning
Complete the bar model. Circle the equation that matches the bar model.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 84
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Practice-3.5-MP-Reasoning-question-3

Question 4.
Modeling Real Life
Your friend has 8 black cats and 2 orange cats. You have 7 fewer cats than your friend. How many cats do you have?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 85

_______ cats
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Practice-3.5-Modeling Real Life-question-4
Number of cats my friend have= 8 + 2 = 10 cats
Number of cats i have = 10 – 7 = 3

Review & Refresh

Question 5.
Write the numbers of shirts and shorts. Are the numbers equal? Circle the thumbs up for yes or the thumbs down for no.

Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Practice-3.5-Review-&-Refresh-question-5

Lesson 3.6 True or False Equations

Explore and Grow

Color the flowers that have a sum or difference of 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 87
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Explor-and-Grow

Show and Grow

Is the equation true or false?

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 88
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Show-and-Grow-question-1

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 89
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Show-and-Grow-question-2

Apply and Grow: Practice

Is the equation true or false?

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 90
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Apply-and-Grow-Practice-question-3

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 91
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Apply-and-Grow-Practice-question-4

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 92
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Apply-and-Grow-Practice-question-5
10 – 4 = 6
6 – 0 = 6

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 93
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Apply-and-Grow-Practice-question-6
5- 2 = 3
7 – 4 = 3

Question 7.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 94
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Apply-and-Grow-Practice-question-7

Question 8.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 95
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Apply-and-Grow-Practice-question-8

Question 9.
MP Number Sense
Circle all of the equations that are true.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 96
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Apply-and-Grow-Practice- MP-Number-Sense-question-9

Think and Grow: Modeling Real Life

You have 7 marbles. You lose 2 of them. Your friend has 4 marbles and finds 3 more. Do you and your friend have the same number of marbles?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 97
Equation:
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 98
Answer:
Number of marbles I have = 7 – 2 = 5
Number of marbles my friend have = 4 + 3 = 7
Equation:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Think-and-Grow-Modeling-Real-Life

Show and Grow

Question 10.
You have I balloon. You blow up 3 more. Your friend has 5 balloons. I of your friend’s balloons pops. Do you and your friend have the same number of balloons?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 99
Equation:
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 98
Answer:
Number of balloons i have= 1 + 3 = 4
Number of balloons my friend have = 5 – 1 = 4
Equation:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction- Situations-Lesson-3.6-True-or-False-Equations-Show-and-Grow-question-10

True or False Equations Practice 3.6

Is the equation true or false?

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 100
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-True-or-False-Equations-Practice-3.6-question-1

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 101
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-True-or-False-Equations-Practice-3.6-question-2

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 102
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-True-or-False-Equations-Practice-3.6-question-3

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 103
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-True-or-False-Equations-Practice-3.6-question-4

Question 5.
MP Number Sense
Circle all of the equations that are false.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 104
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-True-or-False-Equations-Practice-3.6-MP-Number-Sense-question-5

Question 6.
Modeling Real Life
You have 5 crayons. You find 3 more. Your friend has 7 crayons and finds I more. Do you and your friend have the same number of crayons?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 105
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 106
Answer:
Number of crayons with me = 5 + 3 = 8
Number of crayons with my friend = 7 + 1 = 8
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-True-or-False-Equations-Practice-3.6-Modeling-Real-Life-question-6

Review & Refresh

Question 7.
Circle the triangles.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 107
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-True-or-False-Equations-Practice-3.6-Review-&-Refresh-question-7

Lesson 3.7 Find Numbers That Make 10

Explore and Grow

Place some red counters on the ten frame. Add yellow counters to fill the frame. Write an equation to match.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 108
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Lesson-3.7-Find-Numbers-That-Make-10-Explore-and- Grow

Show and Grow

Question 1.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 109
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Lesson-3.7-Find-Numbers-That-Make-10-Show-and-Grow-question-1

Question 2.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 110
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Lesson-3.7-Find-Numbers-That-Make-10-Show-and-Grow-question-2

Question 3.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 111
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Lesson-3.7-Find-Numbers-That-Make-10-Show-and-Grow-question-3

Question 4.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 112
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Lesson-3.7-Find-Numbers-That-Make-10-Show-and-Grow-question-4

Apply and Grow Practice

Question 5.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 113
4 + _____ = 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Lesson-3.7-Find-Numbers-That-Make-10-Apply-and-Grow-Practice-question-5

Question 6.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 114
7 + _____ = 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Lesson-3.7-Find-Numbers-That-Make-10-Apply-and-Grow-Practice-question-6

Question 7.
1 + _____ = 10
Answer:
1 + 9 = 10

Question 8.
8 + _____ = 10
Answer:
8 + 2 = 10

Question 9.
_____ + 2 = 10
Answer:
8 + 2 = 10

Question 10.
_____ + 5 = 10
Answer:
5 + 5 = 10

Question 11.
_____ + 3 = 10
Answer:
7 + 3 = 10

Question 12.
_____ + 0 = 10
Answer:
10 + 0 = 10

Question 13.
DIG DEEPER!
Match the numbers that have a sum of 10.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 115
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Lesson-3.7-Find-Numbers-That-Make-10-DIG-DEEPER-Practice-question-13

Think and Grow: Modeling Real Life

There are 7 jump ropes. Your teacher buys some more. Now there are 10. How many jump ropes did your teacher buy?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 116
Model:

Addition equation:

________ jump ropes
Answer:
Number of jump ropes= 7
Teacher bought some ropes and total = 10
Number of ropes teacher brought = 10 – 7 = 3

Addition equation: 7 + 3 = 10

3 jump ropes.

Show and Grow

Question 14.
There are 2 penguins. Some more join them. Now there are 10. How many more penguins joined them?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 117
Model:

Addition equation:

________ penguins
Answer:
Number of penguins at present= 2
Total number of penguins = 10
Number of penguins joined = 10 – 2 = 8

Addition equation: 2 + 8 = 10

8 penguins joined.

Find Numbers That Make 10 Practice 3.7

Question 1.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 118
8 + _______ = 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Find-Numbers-That-Make-10-Practice-3.7-question-1

Question 2.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 119
1 + _______ = 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Find-Numbers-That-Make-10-Practice-3.7-question-2

Question 3.
10 + _______ = 10
Answer:
10 + 0 = 10

Question 4.
5 + _______ = 10
Answer:
5 + 5 = 10

Question 5.
_______ + 4 = 10
Answer:
6 + 4 = 10

Question 6.
_______ + 0 = 10
Answer:
10 + 0 = 10

Question 7.
DIG DEEPER!
Match the numbers that have a sum of 10.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 120
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Find-Numbers-That-Make-10-Practice-3.7-DIG-DEEPER-question-7

Question 8.
Modeling Real Life
You have 3 baseball cards. Your friend gives you some more. Now you have 10. How many baseball cards did your friend give you?
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 121

________ baseball cards
Answer:
Number of baseball cards with me= 3
Total number of baseball cards i have = 10
Number of baseball cards given by my friend = 10 -3 = 7 cards.

Review & Refresh

Find the sum. Then change the order of the addends. Write the new addition problem.

Question 9.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 122
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Find-Numbers-That-Make-10-Practice-3.7-Review-&-Refresh-question-9

Question 10.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 123
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Find-Numbers-That-Make-10-Practice-3.7-Review-&-Refresh-question-10

Lesson 3.8 Fact Families

Explore and Grow

Use linking cubes to model the equations.

Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 124

Show and Grow

Question 1.
Complete the fact family.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 125
1 + 8 = ______                          9 – ______ = ______

______ + ______ = ______            9 – ______ = ______
Answer:
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 125

1 + 8 = 9                         9 – 8 = 1

8 + 1 = 9                         9 – 1 = 8

Apply and Grow: Practice

Complete the fact family.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 126
4 + 2 = ______                              6 – ______ = ______

______ + ______ = ______                6 – ______ = ______
Answer:
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 126

4 + 2 = 6                             6 – 2 = 4

2 + 4 = 6                             6 – 4 = 2

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 127
3 + 6 = ______                                 ______ – 6 = 3

______ + ______ = ______                   ______ – ______ = ______
Answer:
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 127

3 + 6 = 9                                9 – 6 = 3

6 + 3 = 9                                9 – 3 = 6

Question 4.
7 + 1 = ______                                   ______ – 7 = _______

______ + ______ = ______                    ______ – 1 = ______
Answer:

7 + 1 = 8                                   8 – 7 = 1

1 + 7 = 8                                   8 – 1 = 7

Question 5.
DIG DEEPER!
Cross out the equation that does not belong in the fact family.
5 + 3 = 8             5 – 3 = 2
3 + 5 = 8             8 – 5 = 3
Answer:
5 + 3 = 8
3 + 5 = 8             8 – 5 = 3

Think and Grow: Modeling Real Life

You have 3 puppets. Your friend has 7 puppets. How many fewer puppets do you have?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 128
Model:

Equation:

________ fewer puppets
Answer:
Number of puppets i have = 3
Number of puppets my friend have = 7
Difference between puppets between me and my friend:

Equation: 7 – 3 = 4

I have 4 fewer puppets.

Show and Grow

Question 6.
There are 2 spoons and 8 forks. How many more forks are there?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 129
Model:

Equation:

________ more forks
Answer:
Number of spoons = 2
Number of forks = 8
difference between spoons and folks:
Equation: 8 – 2 = 6

There are 6 more forks.

Fact Families Practice 3.8

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 130
1 + 5 = ______                          6 – ______ = _______

______ + ______ = ______            6 – ______ = ______
Answer:
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 130

1 + 5 = 6                         6 – 5 = 1

5 + 1 = 6                         6 – 1 = 5

Question 2.
3 + 7 = ______                          ______ – 7 = 3

______ + ______ = ______            ______ – _______ = ______
Answer:

3 + 7 = 10                          10 – 7 = 3

7 + 3 = 10                          10 – 3 = 7

Question 3.
Complete the fact family.
3 + 0 = ______                           ______ – 3 = _______

______ + ______ = ______             ______ – 0 = ______
Answer:

3 + 0 = 3                           3 – 3 = 0

0 + 3 = 3                           3 – 0 = 3

Question 4.
DIG DEEPER!
Cross out the equation that does not belong in the fact family.
6 + 4 = 10               10 – 6 = 4
4 + 6 = 10                6 – 4 = 2
Answer:
6 + 4 = 10               10 – 6 = 4
4 + 6 = 10

Question 5.
Modeling Real Life
There are 7 fish and 2 frogs. How many fewer frogs are there?

________ fewer frogs
Answer:
Number of fish = 7
Number of frogs = 2
Difference between frogs and fish = 7 – 2 = 5.
There are 5 fewer frogs.

Review & Refresh

Circle the objects that holds more.

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 131
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Lesson-3.8-Fact-Families-Review-&-Refresh-question-6

Question 7.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 132
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Lesson-3.8-Fact-Families-Review-&-Refresh-question-7

More Addition and Subtraction Situations Performance Task

Question 1.
You and your friend bake banana bread and raisin bread. You have 8 loaves of bread. 3 of them are raisin bread. Your friend has 10 loaves of bread. 6 of them are banana bread. How many more loaves of banana bread does your friend have than you?

_______ loaf
Answer:
Total number of bread loaves i have = 8.
Number of raisin breads i have = 3.
Number of banana breads i have = 8 – 3 = 5.
Total number of bread loaves my friend have = 10.
Number of banana bread my friend have = 6.
Difference between the banana breads is : 6 – 5 = 1.
My friend have 1 more loaves of banana bread than me.

Question 2.
You give away 3 loaves of banana bread and 3 loaves of raisin bread. Your friend gives away 1 more loaf of bread than you. How many loaves of bread does your friend give away?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 133

_______ loaves
Answer:
Number of banana bread loaves i gave away = 3
Number of raisin bread loaves i gave away = 3
Total number of bread loaves i gave away = 3 + 3 = 6.
The number of bread loaf my friend gave away is 1 more then = 6 + 1 = 7.
My friend gave away 7 loaves of bread.

Question 3.
You and your friend make boxes of muffins. Does each box have the same number of muffins?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 134
Yes              No
Answer:
Number of muffins in the boxes i make = 3 + 7 = 10.
Number of muffins in the boxes my friend make = 5 + 4 = 9.
Difference between the muffins = 10 – 9 = 1
NO  the boxes does not have same number of muffins.

More Addition and Subtraction Situations Chapter Practice

Solve Add To Problems with Start Unknown Homework & Practice 3.1

Question 1.
? + 4 = 6
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 135
_______ + 4 = 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Chapter-Practice-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Homework-&-Practice-3.1-Question-1
2 + 4 = 6

Question 2.
? + 2 = 8
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 136
_______ + 2 = 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Chapter-Practice-Solve-Add-To-Problems-with-Start-Unknown-Homework-&-Practice-3.1-Question-2
6 + 2 = 8

Solve Take From Problems with Change Unknown Homework & Practice 3.2

Question 3.
5 – ? = 4
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 137
5 – ______ = 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations- Solve-Take-From-Problems-with-Change-Unknown-Homework-&-Practice-3.2-question-3
5 – 1 = 4

Question 4.
7 – ? = 7
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 138
7 – ______ = 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations- Solve-Take-From-Problems-with-Change-Unknown-Homework-&-Practice-3.2-question-4
7 – 0 = 7

Solve Take From Problems with Start Unknown Homework & Practice 3.3

Question 5.
? – 6 = 3
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 139
Think 6 + 3 = ______.
So, ______ – 6 = 3.
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations- Solve-Take-From-Problems-with-Change-Unknown-Homework-&-Practice-3.3-question-5

Think 6 + 3 = 9.
So, 9 – 6 = 3.

Question 6.
? – 3 = 1
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 140
Think 3 + 1 = ______.
So, ______ – 3 = 1.
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations- Solve-Take-From-Problems-with-Change-Unknown-Homework-&-Practice-3.3-question-6

Think 3 + 1 = 4.
So, 4 – 3 = 1.

Question 7.
MP Structure
Circle the equation that matches the model.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 141
6 – 6 = 0 4 – 2 = 2 6 – 2 = 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations- Solve-Take-From-Problems-with-Change-Unknown-Homework-&-Practice-3.3-MP-Structure-question-7

Compare Problems: Bigger Unknown Homework & Practice 3.4

Question 8.
Your friend has 3 stickers. You have 4 more than your friend. How many stickers do you have?
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 142
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Compare-Problems-Bigger-Unknown-Homework-&-Practice-3.4-Question-8

Compare Problems: Smaller Unknown Homework & Practice 3.5

Question 9.
Your friend has 5 stuffed animals. You have 2 fewer than your friend. How many stuffed animals do you have?
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 143
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Homework-&-Practice-3.5-Question-9

Question 10.
Modeling Real Life Your friend has 4 dogs and 2 cots. You have I fewer pet than your friend. How many pets do you have?
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 144
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Compare-Problems-Smaller-Unknown-Homework-&-Practice-3.5-Modeling-Real-Life-Question-10

True or False Homework & Practice 3.6

Is the equation true or false?

Question 11.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 145
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-True-or-False-Homework-&-Practice-3.6-question-11

Question 12.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 146
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-True-or-False-Homework-&-Practice-3.6-question-12

Question 13.
MP Number Sense
Circle all of the equations that are true.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 147
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-True-or-False-Homework-&-Practice-3.6-MP-Number-Sense-question-13

Find the number That Make 10 Homework & Practice 3.7

Question 14.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 148
3 + _______ = 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Find-the-number-That-Make-10-Homework-&-Practice-3.7-question-14

Question 15.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 149
6 + _______ = 10
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Find-the-number-That-Make-10-Homework-&-Practice-3.7-question-15

Fact Families Homework & Practice 3.8

Question 16.
Complete the fact family.
8 + 1 = _______                         ________ – 8 = 1
________ + _______ = _______      _______ – _______ = ______
Answer:
8 + 1 = 9                         9 – 8 = 1
1 + 8 = 9                         9 – 1 = 8

Question 17.
Modeling Real Life
There are 2 slides and 6 swings on a playground. How many more swings are there?

__________ more swings
Answer:
Number of slides = 2
Number of swings = 6
Number of more swings = 6 – 2 = 4 more swings.

More Addition and Subtraction Situations Cumulative Practice 1 – 3

Question 1.
Shade the circle next to the answer.
4 + 4 = ______
○ 4
○ 6
○ 9
○ 8
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Cumulative-Practice-1-3-Question-1

Question 2.
Shade the circle next to the addition equation that you can use to solve 8 – 3.
○ 8 + 3 = 11
○ 3 + 5 = 8
○ 1 + 8 = 9
○ 5 + 2 = 7
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Cumulative-Practice-1-3-Question-2

Question 3.
Circle the equation that matches the bar model.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 150
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Cumulative-Practice-1-3-question-3

Question 4.
You take 10 pictures. Your friend takes 3 pictures. Shade the circle next to the equation that shows how many more pictures you take.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 151
○ 3 + 3 = 6
○ 10 – 3 = 7
○ 10 + 3 = 13
○ 3 – 1 = 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Cumulative-Practice-1-3-Question-4

Question 5.
Shade the circle next to the number that completes the addition equation.
________ + 7 = 9
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 152
○ 1
○ 2
○ 3
○ 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Cumulative-Practice-1-3-Question-5

Question 6.
There are 6 Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 153.
3 more Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 153 join them.
How many Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 153 are there now?
_________ + __________ = _________ Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 153
Answer:
Number of Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 153 = 6
Total number of Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 153 = 6 + 3 = 9 Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 153

Question 7.
Is each equation true or false?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 154
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Cumulative-Practice-1-3-question-7

Question 8.
Use the picture to write a subtraction equation.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 155
________ – 0 = _______
Answer:
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 155
5 – 0 = 5

Question 9.
You have 8 beads. 5 are orange. The rest are blue. Shade the circles next to the equations that describe the beads.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 156
○ 3 + 5 = 8
○ 8 – 2 = 6
○ 4 + 4 = 8
○ 8 – 5 = 3
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Cumulative-Practice-1-3-Question-9

Question 10.
Use the numbers shown to write two equations.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 157
Answer:
Given   3     8     5
3 + 5 = 8      5 + 3 = 8

Question 11.
Shade the circle next to the equation that does not belong in the fact family.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 158
○ 3 + 1 = 4
○ 4 – 3 = 1
○ 1 + 3 = 4
○ 3 – 1= 2
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Cumulative-Practice-1-3-Question-11

Question 12.
There are 3 rabbits. 3 more join them. Shade the circle next to the equation that shows how many rabbits there are in all.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations 159
○ 3 + 2 = 5
○ 3 + 4 = 7
○ 4 + 1 = 5
○ 3 + 3 = 6
Answer:
Big-Ideas-Math-Book-1st-Grade-Answer-Key-Chapter-3-More-Addition-and-Subtraction-Situations-More-Addition-and-Subtraction-Situations-Cumulative-Practice-1-3-Question-12

Conclusion:

I wish you are all satisfied with the solutions provided in the Bigideas Math Answers Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations. You can find different methods to solve the problems in our BIM Answer Key Grade 1 Chapter 3 More Addition and Subtraction Situations. So, the students who want to learn the basics quickly can follow the methods given here. Go through the chapter practice links provided at the end of the chapter to test your skills.

Leave a Comment

Scroll to Top