Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares

Anyone who wishes to prepare Grade 1 concepts can get a strong foundation by accessing the Big Ideas Math Book Answer Key. People of highly subject expertise prepared the solutions in a concise manner for easy grasping. Start answering all the questions given in Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares. Refer to our Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares to enhance your math skills and also to score good marks in the exams.

Big Ideas Math Book 1st Grade Answer Key Chapter 14 Equal Shares

Big Ideas Math Answer key for Grade 1 meets the content and intent of the school curriculum. By using the Big Ideas Math Grade 1 Answer Key, you can understand the topics of all chapters easily. Detailed solutions provided makes it easy for you to grab knowledge and learn the underlying concepts. Download Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares pdf for free. Tap the links and practice well for the exams.

Lesson: 1 Equal Shares

Lesson: 2 Partition Shapes into Halves

Lesson: 3 Partition Shapes into Fourths

Performance Task

Equal Shares Vocabulary

Organize It

Review Words:
bar graph
picture graph

Use the review words to complete the graphic organizer.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 1
Answer:
In the above, given 2 figures the first figure indicates the bar graph and the second figure indicates the picture graph.
The number of students who like the subject math = 6
The number of students who like the subject science = 5

Explanation:
In the above, given 2 figures the first figure indicates the bar graph and the second figure indicates the picture graph.
The number of students who like the subject math = 6
The number of students who like the subject science = 5

Define It
Use your vocabulary cards to complete the puzzle.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 2
Answer:
In the above-given figures, the across indicates the horizontal lines.
down indicates the vertical lines.

Explanation:
In the above-given figures, the across indicates the horizontal lines.
down indicates the vertical lines.

Lesson 14.1 Equal Shares

Explore and Grow

Sort the Equal Shares Sort Cards.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 3
Answer:
The equal shares sort cards are equal, half, third, fourth.

Explanation:
The equal shares sort cards are equal, half, third, fourth.
half = divided into 2 parts.
third = divided into 3 parts.
fourth = divided into 4 parts.
Show and Grow

Circle the shape that shows equal shares.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 4
Answer:
Big-Ideas-Math-Answer-Key-Grade-1-Chapter-14-Equal-Shares-4

Explanation:
In the above 2 given figures, the second figure is divided into equal halves
Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 5
Answer:

Explanation:
In the above 2 given figures, the second figure is divided into equal halves

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 6
Answer:

Explanation:
In the above 2 given figures, the first figure is divided into equal halves

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 7
Answer:

Explanation:
In the above 2 given figures, the first figure is divided into equal halves

Apply and Grow: Practice

Circle the shape that shows equal shares.

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 8
Answer:

Explanation:
In the above 2 given figures, the first figure is divided into equal halves.

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 9
Answer:

Explanation:
In the above 2 given figures, the second figure is divided into equal halves.

Question 7.
Answer:

Explanation:
In the above 2 given figures, the second figure is divided into equal halves.

Question 8.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 12
Answer:

Explanation:
In the above 2 given figures, the first and second figure is divided into equal halves.

Question 9.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 13
Answer:

Explanation:
In the above-given figure, the figure is divided into 2 equal halves.

Question 10.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 14
Answer:
The given figure is not divided into equal halves.

Explanation:
In the above-given figure, the figure is divided into 2 unequal halves.

Question 11.
YOU BE THE TEACHER
Newton says the shape shows equal shares. Is he correct? Explain.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 15
Answer:
No, he was not correct.

Explanation:
The shape of the trapezoid is not equal.

Think and Grow: Modeling Real Life

You and your friend each design a kite. Your kite has 2 equal shares. Your friend’s has 2 unequal shares. Draw to show the parts.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 16
Answer:

Explanation:
My kite has 2 equal shares and my friend kite has 2 unequal shares

Show and Grow

Question 12.
You and your friend each design a poster. Your poster has 4 unequal shares. Your friend’s has 4 equal shares. Draw to show the parts.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 17
Answer:

Explanation:
In the above given 2 figures my friend divided the rectangle into 4 equal parts.
I divided the rectangle into 4 unequal parts.

Equal Shares Practice 14.1

Circle the shape that shows equal shares.

Question 1.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 18
Answer:
In the above 2 figures, the first figure shows the equal halves.

Explanation:
There are four boxes in each figure but in the first figure, the boxes are in equal size.

Question 2.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 19
Answer:
In the above 2 figures, the second figure shows the equal halves.

Explanation:
There are four two halves in each figure but in the first figure, the boxes are not in equal size.

Question 3.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 20
Answer:
In the above 2 figures, the second figure shows the equal halves.

Explanation:
There are four halves in 1st figure but in the second figure, the boxes are in equal size.

Question 4.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 21
Answer:
In the above 2 figures, the first figure shows the equal halves.

Explanation:
There are four halves in 1st figure but in the second figure, the boxes are not in equal size.

Question 5.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 22
Answer:
In the above figure, the figure shows the 4 equal halves.

Explanation:
There are four halves in the figure and, the boxes are in equal size.

Question 6.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 23
Answer:
The square is divided into two equal halves.

Explanation:
In the above figure the square is divided into 2 parts .
But it is divided in non equal halves.

Question 7.
MP Precision
Descartes makes a thank you card with 4 equal shares. Which cord does Descartes make?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 24
Answer:
1st card makes the 4 equal shares.

Explanation:
In the first figure, the word Thank you so much! makes the 4 equal shares in the same size.
In the second figure, the word Thank you so much does not make equal shares.
so the first figure is correct.

Question 8.
Modeling Real Life
You and your friend each design a sticker. Your sticker has 2 unequal shares. Your friend’s has 2 equal shares. Draw to show the parts.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 25
Answer:

Explanation:
In the above heart shapes they said to draw that i has unequal shaped heart.
my friend has equal shaped heart.

Review & Refresh

Make quick sketches to find the sum.

Question 9.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 26
Answer:
57
Explanation:
In the ones place the given digits are 5 + 2 = 7
In the tens place the given digits are 3+2 = 5

Question 10.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 27
Answer:
76
Explanation:
In the ones place the given digits are 1 + 5 = 6
In the tens place the given digits are 6+ 1 = 7

Lesson 14.2 Partition Shapes into Halves

Explore and Grow

Build hexagons with the paffern blocks shown. Circle the hexagon that shows 2 equal shares.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 28
Answer:
In the above-given figures, the first figure has two equal halves.

Explanation:
In the above given 3 figures the first figure has two equal halves.
In the given 1st hexagon = 2 trapezoids
2nd hexagon = 3 parallelograms
3rd hexagon = 6 triangles

Show and Grow

Circle the shape that shows halves.

Question 1.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 29
Answer:
In the above 2 figures, the ist figure shows the equal halves.

Explanation:
There are two boxes in each figure but in the first figure, the boxes are in equal size.

Question 2.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 30
Answer:
In the above 2 figures, the second figure shows the equal halves.

Explanation:
There are two boxes in each figure but in the second figure, the boxes are in equal size.

Question 3.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 31
Answer:
In the above 2 figures, the second figure shows the equal halves.

Explanation:
There are two boxes in each figure but in the second figure, the boxes are in equal size.

Question 4.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 32
Answer:
In the above 2 figures, the first figure shows the equal halves.

Explanation:
There are two boxes in each figure but in the first figure, the boxes are in equal size.

Apply and Grow: Practice

Circle the shapes that show halves.

Question 5.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 33
Answer:
In the above 4 figures, the first and the third figure shows the equal halves.

Explanation:
There are two halves in each figure but in the first and the 3rd figure, the boxes are in equal size.

Question 6.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 34
Answer:
In the above 4 figures, the second and the fourth figure shows the equal halves.

Explanation:
There are two halves in each figure but in the second and the fourth figure, the boxes are in equal size.

Color half of the shape.

Question 7.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 35
Answer:

Explanation:
In the above-given figure, half of the circle is filled.

Question 8.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 36
Answer:

Explanation:
In the above-given figure, half of the box is filled.

Question 9.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 37
Answer:

Explanation:
In the above-given figure, half of the square is filled.

Question 10.
MP Structure
Match each half with its whole.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 38
Answer:

Explanation:
The semicircle can fill the circle.
The rectangle can fill the rectangle.
The square can fill the rectangle.

Think and Grow: Modeling Real Life

Show three ways to cut the cheese in half.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 39
Answer:

Show and Grow

Question 11.
Show three ways to fold the rug in half.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 40
Answer:

Explanation:
In the above 3 figures we can divide the rug in many different ways.

Partition Shapes into Halves practice 14.2

Circle the shape that shows halves.

Question 1.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 41
Answer:
In the above 2 figures, the first figure shows the equal halves.

Explanation:
There are two halves in each figure but in the first figure, the boxes are in equal size.

Question 2.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 42
Answer:
In the above 2 figures, the first figure shows the equal halves.

Explanation:
There are two halves in each figure but in the first figure, the boxes are in equal size.

Circle the shapes that show halves.

Question 3.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 43
Answer:
In the above 4 figures, the second and the third figure shows the equal halves.

Explanation:
There are two halves in each figure but in the second and the third figure, the boxes are in equal size.

Color half of the shape.

Question 4.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 44
Answer:
In the above 4 figures, the first and the third figure shows the equal halves.

Explanation:
There are two halves in each figure but in the first and the third figure, the boxes are in equal size.

Color half of the shape.

Color half of the shape.

Question 5.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 45
Answer:

Explanation:
In the above figure one part of the rectangle is filled.

Question 6.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 46
Answer:

Explanation:

In the above figure one part of the square is filled.

Question 7.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 47
Answer:

Explanation:
In the above figure one part of the circle is filled.

Question 8.
YOU BE THE TEACHER
Newton says there are only two ways to divide a rectangle into halves. Is he correct? Explain.

___________________________________________

___________________________________________
Answer:
No he was not correct.

Explanation:
rectangle can divided into 4 halves.

Question 9.
Modeling Real Life
Show three ways to fold the bandana in half.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 48
Answer:

Explanation:
In the above given the figures are divided into halves.

Review & Refresh

Question 10.
Circle the shapes that only have a curved surface.
Big Ideas Math Answers 1st Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 49
Answer:
cone and cylinder have a curved surface.

Explanation:
In the above-given figures, cone and cylinder have the curved surface.

Lesson 14.3 Partition Shapes into Fourths

Explore and Grow

Sort the 2, 4, or Unequal Shares Sort Cards.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 50
Answer:

Show and Grow

Circle the shape that shows fourths.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 51
Answer:
In the above 2 figures, the first figure shows the equal halves.

Explanation:
There are four halves in each figure but in the first  figure, the boxes are in equal size.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 52
Answer:
In the above 2 figures, the second figure shows the equal halves.

Explanation:
There are four halves in each figure but in the second figure, the boxes are in equal size.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 53
Answer:
In the above 2 figures, the second figure shows the equal halves.

Explanation:
There are four halves in each figure but in the second  figure, the boxes are in equal size

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 54
Answer:
In the above 2 figures, the first figure shows the equal halves.

Explanation:
There are four halves in each figure but in the figure, the boxes are in equal size

Apply and Grow: Practice

Circle the shapes that show fourths.

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 55
Answer:
In the above 4 figures, the first, second, fourth figure shows fourths.

Explanation:
There are four halves in each figure but in the third  figure, the boxes are in halves.

Apply and Grow: Practice

Color a quarter of the shape.

Question 6.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 56
Answer:

Explanation:
In the above-given circle, one part of the circle is filled with color.

Question 7.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 57
Answer:

Explanation:
In the above-given Rectangle, one part of the circle is filled with color.

Question 8.
MP Precision
Draw more lines to show fourths.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 58
Answer:

Explanation:
In the above-given square, one part of the square is given, so we have to add  2 lines to show fourths.

Question 9.
DIG DEEPER!
You cut a circle into halves. Your friend cuts the same-sized circle into quarters. Who has the larger pieces? Think: How do you know?
You Friend
Answer:
I have the larger pieces.

Explanation:
My friend cuts the circle into quarts.
I cut the circle into halves.
I have the larger pieces.

Think and Grow: Modeling Real Life

You cut a pizza into quarters. Your friend eats 1 quarter. How many more friends could have a piece of pizza?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 59

___________ friends
Answer:
3 friends

Explanation:
In the above-given pizza, the pizza is cut into quarters. My friend eats 1 quarter. so the remaining is 3 pieces.
3 friends have a piece of pizza

Show and Grow

Question 10.
You cut a granola bar into quarters. Your friend eats 2 quarters. How many more friends could have a piece of the granola bar?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 60

___________ friends
Answer: 2 friends

Explanation:
In the above-given granola bar, the granola bar is cut into quarters. My friend eats 2 quarter. so the remaining is 2 quarters.
2 friends have a piece of a granola bar.

Partition Shapes into Fourths practice 14.3

Circle the shape that shows fourths.

Question 1.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 61
Answer:
In the above 2 figures, the first, second, figure fourth figure shows fourths.

Explanation:
There are four halves in each figure but in the second figure, the boxes did not have the same size.

Question 2.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 62
Answer:
In the above 2 figures, the first, second,  figure shows fourths.

Explanation:
There are four halves in each figure but in the second figure, the boxes have the same size.

Circle the shapes that show fourths.

Question 3.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 63
Answer:
In the above 4 figures, the first, third, and fourth figure shows fourths.

Explanation:
There are four fourths in each figure but in the second figure, the boxes are divided into 2 halves.
The remaining three figures are divided into quarts.

Circle the shapes that show fourths.

Color a quarter of the shape.

Question 4.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 64
Answer:

Explanation:
In the above-given figure, one part of the rectangle is filled with color.

Question 5.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 65
Answer:

Explanation:
In the above-given figure, one part of the circle is filled with color.

Question 6.
DIG DEEPER!
Which shape shows a fourth of a circle?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 66
Answer:
The first figure shows the fourth of a circle.

Explanation:
In the above given 2 figures, the first figure shows the fourth of a circle.

Question 7.
MP Reasoning
Color half of the square. How many fourths did you color?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 67
___________ fourths
Answer:
2 fourths

Explanation:

Question 8.
Modeling Real Life
You cut a slice of bread into quarters. Your friend eats 3 quarters. How many more friends could have a piece of bread?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 68
___________ friend
Answer: 1 friend

Explanation:
We cut a slice of bread into quarters.
My friend eats 3  quarters so 1 friend could have a piece of bread.
Review & Refresh

Draw to show the time.

Question 9.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 69
Answer:

Explanation:
The time is 5:00

Question 10.
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 70
Answer:

Explanation:
The time is 7:30

Equal Shares Performance Task

Question 1.
You, your friend, and your cousin are having a picnic. Use the clues to match each person with a food item.

  • You bring an item that is cut into 4 unequal shares.
  • Your friend brings an item that is cut into halves.
  • Your cousin brings an item that is cut into quarters.
  • Answer:

Explanation:
I cut the item into 4 unequal shares
my friend cut the item into 2 equal shares
my cousin cut the item into 4 equal shares

Question 2.
a. You cut an apple into 2 equal shares. You cut each share in half. How many equal shares do you have now?
Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 72

_____________ equal shares
Show how you know:
Answer:
4 equal shares we have now

Explanation:
We have to cut the apple into 2 equal shares.
Again we have to cut the 2 equal shares into 2 equal halves.

b. You give your friend a fourth of the apple. How many shares do you have left?

_____________ shares
Answer:
3 shares I have left

Explanation:
The apple is cut into 4 quarters.
I gave a friend a fourth of the apple
I have the 3 shares left

Equal Shares Chapter Practice

Equal Shares Homework & Practice 14.1

Question 1.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 73
___________ equal shares
Answer:
2 equal shares

Explanation:
In the above-given trapezoid, the figure is divided into 2 equal shares

Question 2.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 74
___________ equal shares
Answer:
4 equal shares

Explanation:
In the above-given parallelogram, the figure is divided into 4 equal shares

Question 3.
Modeling Real Life
Newton and Descartes each design a place mat. Newton’s has 4 equal shares. Descartes’s has 4 unequal shares. Draw to show the parts.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 75
Answer:

Explanation:
In the above figure, the first figure is divided into 4 equal shares.
The second figure is divided into 4 unequal shares.

Partition Shapes into Halves Homework & Practice 14.2

Question 4.
Circle the shapes that show halves.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 76
Answer:
In the above 4 figures, the first and fourth figure shows halves

Explanation:
There are two halves in each figure but in the second and fourth figure, the boxes are divided into 2 unequal halves.
The remaining three figures are divided into quarts.

Question 5.
MP Structure
Match each half with its whole.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 77
Answer:

Explanation:
The triangle can fill in the square
The semicircle can fill in the circle
The square can fill in rectangle

Partition Shapes into Fourths Homework & Practice 14.3

Question 6.
Circle the shapes that show fourths.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 78
Answer:
In the above 4 figures, the first, second, third and fourth figure shows fourths.

Explanation:
There are four fourths in each figure but in the 1st  and third figure, the boxes are divided into 4 equal fourths.
The remaining four figures are not equal divided into quarts.

Color a quarter of the shape.

Question 7.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 79
Answer:

Explanation:
In the above-given figure, one part is filled with colour.

Question 8.
Big Ideas Math Solutions Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 80
Answer:

Explanation:
In the above-given figure, one part is filled with color.

Equal Shares Cumulative Practice

Question 1.
Shade the circle next to the equation that tells how many fewer students chose manga comics than superhero comics.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 81
○ 5 + 8 + 2 = 15
○ 8 – 5 = 3
○ 8 – 2 = 10
○ 8 – 2 = 6
Answer: 8-5 = 3

Explanation:
3 fewer students chose manga comics than superhero comics.

Question 2.
Shade the circle next to the number that tells how many minutes are in a half hour.
○ 15
○ 30
○ 45
○ 60
Answer:
30 minutes

Explanation:
There are 60 minutes in an hour.
30 minutes in half hour

Question 3.
Shade the circle next to the shape that does not show fourths.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 82
Answer:
In the above 4 figures, the first, second,  and fourth figure shows fourths.

Explanation:
There are four fourths in each figure but in the 1st, second and fourth figure, the boxes are divided into 4 equal fourths.
The remaining third figure not divided into equal quarts.

Question 4.
Shade the circle next to the shape that has no straight sides.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 83
Answer:
the circle has no straight sides.

Explanation:
In the above, given four figures the second figure has no straight sides.

Question 5.
Shade the circle next to the difference.
17 – 8 = ________
○ 8
○ 9
○ 10
○ 12
Answer: 9

Explanation:
17-8=9

Question 6.
Draw lines to show halves.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 84
Answer:

Explanation:
In the above figure, the figures are divided into 2 halves

Question 7.
Write the time on the clock two ways.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 85
Answer:
8: 30

Explanation:
The time = 8 : 30
the hour’s hand is on 8, the minute’s hand is on 6
so the time = 8: 30

Question 8.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 86
Answer:
vertices = 7
edges = 18
flat surfaces = 3

Explanation:
The vertices in the cube = 7
The edges in the cube= 18
The flat surfaces in the cube = 3

Question 9.
Shade the circles next to the choices that match the model.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 87
○ 7 ones
○ 2 tens + 5 ones
○ 70
○ 20 + 50
Answer:
2 tens  +  5 ones

Explanation:
In the above figure the there are 2 tens and 5 ones

Question 10.
Shade the circles next to the choices that show the shapes you can use to make a Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 88.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 89
Answer:
Trapezoid and parallelogram are used to make a hexagon

Explanation:
In the above 4 figures squares and triangles are not forming the hexagon.

Question 11.
Tell how many equal shares.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 90
Answer:
Triangle = 2 equal shares
square = 4 equal shares

Explanation:
In the above 2 figures the triangle = 2 equal shares
square = 4 equal shares

Question 12.
A group of students are at a park. 2 of them leave. There are 4 left. How many students were at the park to start?
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 91
__________ – __________ = __________ students
Answer:
There are 6 students at the park.

Explanation:
In the above question, given that 2 of them leave.
4 are left
6-2 = 4

Question 13.
Circle the shapes that make up the structure.
Big Ideas Math Answer Key Grade 1 Chapter 14 Equal Shares 92
Answer:
square and rectangle make the structure

Explanation:
In the above given 4 figures squares and rectangles are used to make the structure.
cylinder and cone are not used to make the structure.

Conclusion:
I wish the details mentioned in the above article regarding the Big Ideas Math Answers Grade 1 Chapter 14 Equal Shares is beneficial for all the students of 1st Grade. Bookmark our page to get the latest updates regarding all Grade 1 Chapters in Big Ideas Math Answer Key.

Leave a Comment

Scroll to Top