By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 98 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 98

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer: 50

By subtracting 25 from 75 we get 50.

Question 2.

10 × 5 =

Answer: 50

Explanation:

By performing the multiplication operation we can find the product of 10 and 5.

10 × 5 = 50

Question 3.

How many fingers are there on 2 children?

Answer:

Each child has 10 fingers.

2 children = 2 × 10 = 20 fingers

20 fingers are there on 2 children.

Question 4.

What is the next ordinal number after 99th?

Answer: The next ordinal number after 99th is 100th.

Question 5.

What is the value of the digit in the tens place in 651?

Answer: The value of the digit in the tens place in 651 is 1.

Question 6.

72 12 = 6

Answer: ÷

72 ÷ 12 = 6

Question 7.

These bottles are filled with cups of sand. Circle the bottle that holds the most sand.

Answer: Bottle C

Bottle A holds 13 cups.

Bottle B holds 22 cups

Bottle C holds 24 cups

So, Bottle C holds most sand.

Question 8.

It is 7:10. What time will it be in half an hour?

Answer: 7:40

7 hour 10 min

0 hour 30 min

7 hour 30 min

Question 9.

Create a bar graph with the following information.

4 people like Halloween. 6 people like Valentine’s Day. 3 people like Thanksgiving.

Answer:

Question 10.

There are 8 balls. Half of the balls are blue. One-fourth of the balls are green. There are half as many red balls as green balls. How many are red?

Answer:

Given,

There are 8 balls.

Half of the balls are blue.

One-fourth of the balls are green.

There are half as many red balls as green balls.

8 × 1/2 = 4 balls are blue.

8 × 1/4 = 2 balls are green

8 × 1/4 = 2 balls are red balls

Thus 2 balls are red balls.