By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 97 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 97

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

17 + 5 + 23 =

Answer: 45

7 + 5 + 3 = 15

Put the 5 in Ones place

Carry the 1 to Tens place

Question 2.

9 Ã— 10 =

Answer: 90

Explanation:

By performing the multiplication operation we can find the product of 9 and 10.

9 Ã— 10 = 90

Question 3.

8 Ã— 10 =

Answer: 80

Explanation:

By performing the multiplication operation we can find the product of 8 and 10.

8 Ã— 10 = 80

Question 4.

If 16 markers are shared equally among 4 students, how many markers will each student get?

Answer:

Given,

16 markers are shared equally among 4 students

16 Ã· 4 = 4

Thus each student will get 4 markers.

Question 5.

$1.00 + 85Â¢ = ___________

Answer:

1 dollar = 100 cents

100Â¢ + 85Â¢ = 185Â¢

Question 6.

Fill in the missing number.

50, 46, 42, _______, 34

Answer: 4

Explanation:

Let us find the pattern to know the missing number.

50 – 46 = 4

42 + 4 = 46

The missing number is 46.

Question 7.

Circle the container that holds more than 1 liter.

Answer:

Question 8.

Show ten minutes after seven on the clock.

Answer: 7 : 10

Question 9.

Use an arrow to label the right angle.

Answer:

Question 10.

Emily can make a bow with 12 inches of ribbon. There are 3 yards of ribbon on a spool. How many bows can Emily make with one spool of ribbon?

Answer:

Given,

Emily can make a bow with 12 inches of ribbon.

There are 3 yards of ribbon on a spool.

1 yard = 36 inches

3 yards = 108 inches

108 Ã· 12 = 9

Emily can make 9 bows.