# 180 Days of Math for Third Grade Day 90 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 90 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 90

Directions: Solve each problem.

Question 1.
What is the difference between 50 and 29? Explanation:
9 is greater than 0 so you must regroup:
Take 1 from 5, so 5 becomes 4.
Add 10 to 0, so 0 becomes 10.

Question 2.
Ten times ten is ___________.
100
Explanation:
Ten times ten is 100
10 x 10 = 100

Question 3.  Explanation:

Question 4.
What number follows 479?
480
Explanation:
479 + 1 = 480
For every number we have to add 1

Question 5.
Is there enough money to buy something that costs 62¢?
Circe:
yes
no Explanation:
1 quarter = 25¢
1 dime = 10¢
1 penny = 1¢
2 x 25 = 50
2 x 10 = 20
50 + 20 + 1 = 71

Question 6.
100 50 = 50
100 – 50 = 50
Explanation:
The difference between 100 and 50 is 50
The half of hundred is 50.

Question 7.
What is the date of New Year’s Eve?
December 31
Explanation:
According to the Gregorian calendar, New Year’s Eve is celebrated on December 31.

Question 8.
A basketball game lasted 2 hours. It started at 4:30 P.M. What time did it end?
Ended at 6 : 30 P.M.
Explanation:
The formula for calculating elapsed time is elapsed time = end time – start time. Subtract the minutes and hours separately.
we have to add 2 hours for 4 : 30
4 : 30 + 2 = 6 : 30

Question 9.
Does the arrow point to a face, vertex, or edge? 