# 180 Days of Math for Third Grade Day 87 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 87 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 87

Directions Solve each problem.

Question 1.
17 – 5 =
17 – 5 = 12
Explanation:
The difference of 17 and 5 is 12

Question 2.
4 Ã— 8 =
32
Explanation:
4 x 8 = 32
The product of 4 and 8 is 32

Question 3.
Six times four is _____
24
Explanation:
Six times four is 24
6 x 4 = 24
4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 = 24

Question 4.
If you share 18 crackers equally between 2 kids, how many crackers will each kid get?
________________
9
Explanation:
sharing 18 crackers equally among 2 kids
so, 18 Ã· 2 = 9
Each kid will get 9 crackers each

Question 5.
What is the value of the digit 4 in the number 4,378?
__________________
Thousand
Explanation:
4000 + 300 + 70 + 8 = 4378
4 thousand 3 hundred 7 tens and 8

Question 6.
6 Ã— 3 = Ã— 2
9
Explanation:
6 x 3 = 18
18 Ã· 2 = 9
9 x 2 = 18
division and multiplication are inversely proportional equations.
6 x 3 = 9 x 2

Question 7.
What is the month after October?
________________
November
Explanation:
the month after October is November
There are 12 months in a year
10th month is October and 9th month is November.

Question 8.
Circle the container that holds the least.

Explanation:
1 liter = 1000 ml
first can is showing as 1l that means 1000 ml
and second can is showing 700 ml
so, 700 < 1000

Question 9.
Are these lines perpendicular?
Circle: yes no

yes
Explanation:
The standing at right angles to the plane of the horizon
Perpendicular lines always meet or intersect each other.
The angle between any two perpendicular lines is always equal to 90.

Question 10.
Tami gets $2.25 each week for allowance. How much money will she have after 4 weeks? ________________ Answer:$9
Explanation:
4 x \$2.25 = 9

There’sÂ 2Â total decimal places in both numbers.
Rewrite the product withÂ 2 total decimal places.