# 180 Days of Math for Third Grade Day 82 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 82 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 82

Directions Solve each problem.

Question 1.

Answer:

Explanation:

Question 2.
8 Ã— 9 =
Answer:
72
Explanation:
8 Ã— 9 = 72
the product of 9 and 8 is 72

Question 3.
How many are in seven groups of nine?
________________
Answer:
63
Explanation:
seven groups of nine is 63
9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 + 9 = 63

Question 4.
What number follows 156?
________________
Answer:
157
Explanation:
The number after 156 is 157
for the next number we have to add 1
156 + 1 = 157

Question 5.
Do you have enough money to buy something that costs 85Â¢?
Circle: yes no

Answer:
yes
Explanation:
1 quarter = 25 Â¢
1 dime = 10Â¢
1 penny = 1Â¢
3 x 25 = 75
3 x 10 = 10
3 x 1 = 3
75 + 30 + 3 = 108
108 > 85 its enough to buy.

Question 6.
Fill in the missing number.
935, 735, ___, 335
Answer:
535
Explanation:
The above pattern is less by 200
935 – 200 = 735
735 – 200 = 535

Question 7.
Which is shorter:
a centimeter or a meter?
________________
Answer:
a centimeter
Explanation:
1 meter = 100 centimeter
so, centimeter is shorter than the meter.

Question 8.
What is the time shown on the clock below?

Answer:

Explanation:
The short hand represents the hours
and the long hand represent the minutes

Question 9.
Record the data in the chart.

 Vertices Edges Faces

Answer:

Explanation:
A hexagon has six sides. The hexagon shape has 6 sides, 6 vertices and 6 angles.

Question 10.
You buy a pencil for $0.25, a notebook for$1.00, and a backpack for $2.75. If you pay with$5.00, what change will you receive?
________________
Answer:

Explanation:
You buy a pencil for $0.25, a notebook for$1.00,
and a backpack for \$2.75.
HundredthsÂ Place Value
5 + 0 + 5 = 10
Put the 0 in Hundredths place
Carry the 1 to Tenths place
TenthsÂ Place Value
1 + 2 + 0 + 7 = 10
Put the 0 in Tenths place
Carry the 1 to Ones place
OnesÂ Place Value
1 + 0 + 1 + 2 = 4
Put the 4 in Ones place

Scroll to Top
Scroll to Top