By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 78 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 78

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

**Ones**Â Place Value

6 + 9 = 15

Put the 5 in Ones place

Carry the 1 to Tens place

**Tens**Â Place Value

1 + 1 = 2

Put the 2 in Tens place

Question 2.

7 Ã— 8 =

Answer:

56

Explanation:

7 x 8 = 56

The product of 7 and 8 is 56

Question 3.

Draw 3 rows of 5 flowers. How many flowers are there?

_______________

Answer:

Explanation:

3 rows x 5 columns = number of flowers

3 x 5 = 15

so, there are 15 flowers in all

Question 4.

What is the next odd number after 78?

_______________

Answer:

79

Explanation:

The number that is not able to be divided by two.

or divided intoÂ two equal numbers.

The numbers 1, 3, 5, and 7 are odd numbers.

Question 5.

How many quarters are there in 1 whole?

_______________

Answer:

4

Explanation:

4 quarters contains one whole

1$ = 100 cents

1 quarter = 25 cents

4 x 25 = 100

Question 16.

16 – = 9

Answer:

7

Explanation:

16 – 9 = 7

16 – 7 = 9

To get the missing number we have to subtract the given answer from the question.

Question 7.

What time is fifteen minutes after 8:45?

_______________

Answer:

9:00

Explanation:

8:45 + 0:15 = 9:00

9:00 is fifteen minutes after 8:45

Question 8.

Circle the container that holds the lesser amount.

Answer:

Explanation:

The small cup contains least amount of water than the bigger cup.

Question 9.

Name the angle below.

_______________

Answer:

Obtuse Angle

Explanation:

an angle that measures more than 90 degrees and less than 180 degrees is defined as obtuse angle

Question 10.

Phillip has $35.74 in his wallet. After paying for dinner, he has $24.31. How much did dinner cost?

_______________

Answer:

Explanation:

Phillip has $35.74 in his wallet.

After paying for dinner, he has $24.31.

$35.74 – $24.31 = $11.43