By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 75 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 75

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

35 + 25 =

Answer:

Explanation:

OnesÂ Place Value

5 + 5 = 10

Put the 0 in Ones place

Carry the 1 to Tens place

TensÂ Place Value

1 + 3 + 2 = 6

Put the 6 in Tens place

Question 2.

Answer:

36

Explanation:

9 x 4 = 36

The product of 9 and 4 is 36.

Question 3.

2 times 10 is ___.

Answer:

20

Explanation:

2 x 10 = 20

The product of 2 and 10 is 20

Question 4.

Answer:

Explanation:

We have the equation:

35 Ã· 5 = 7

Quotient is 7 and the remainder is 0

5 x 7 = 35

Question 5.

$1.45 – $0.79 = ___

Answer:

Explanation:

$1.45 – $0.79 = $0.66

9 is greater than 5 so you must regroup:

Take 1 from 4, so 4 becomes 3.

Add 10 to 5, so 5 becomes 15.

7 is greater than 3 so you must regroup:

Take 1 from 1, so 1 becomes 0.

Add 10 to 3, so 3 becomes 13

Question 6.

4 8 = 32

Answer:

4 x 8 = 32

Explanation:

The product of 4 and 8 is 32

Question 7.

Which holds less: a can of soda or a jug of milk?

_____________

Answer:

a can of soda

Explanation:

a can of soda holds less than the can of milk.

jug is bigger than can.

Question 8.

Which is more likely to be the length of a book: 11 inches or 1 inch?

Answer:

11 inches

Explanation:

1 inch is very small that cannot be the length of the book

the minimum length of the book is 11 inches.

Question 9.

Circle the pentagon.

Answer:

Explanation:

A pentagon has 5 angles and 5 sides

A regular pentagon has five internal angles that form corners.

The angles in all the corners add up to 540Âº.

Question 10.

Nails are sold in bags of 20. Luis needs 68 nails. How many bags of nails should he buy?

_____________

Answer:

3 bags

Explanation:

Nails are sold in bags of 20. Luis needs 68 nails.

68 can also written as 60 + 8

60 + 8

60 divided by 20 is 3

3 x 20 = 60