By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 71 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 71

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

12 + 9 =

Answer:

21

Explanation:

12 + 9 = 21

The sum of 12 and 9 is 21

Question 2.

6 Ã— 4 =

Answer:

24

Explanation:

6 x 4 = 24

the product of 6 and 4 is 24

Question 3.

Four times nine is ___.

Answer:

36

Explanation:

Four times nine is 36

4 x 9 = 36

The product of 4 and 9 is 36

Question 4.

20 + 10 =

Answer:

30

Explanation:

20 + 10 = 30

The sum of 20 and 10 is 30

Question 5.

What is the largest number you can make using each of the digits 4,6, and 9?

__________

Answer:

964

Explanation:

From the given numbers we have to arrange them in greatest to least

that will be the largest number

Question 6.

6 Ã— = 24

Answer:

6 x 4 = 24

Explanation:

The product of 6 and 4 is 24

24 divided by 6 is 4

Multiplication and division are inversely proportional.

Question 7.

I was at the mall from 6:00 P.M. until 7:30 p.M. How long did I shop?

________________

Answer:

1:30 minutes

Explanation:

The formula for calculating elapsed time isÂ elapsed time = end time â€“ start time.

Subtract the minutes and hours separately.

6:00 – 7 : 30 = 1 : 30 minutes.

Question 8.

Which is longer: a month or a year?

________________

Answer:

A year

Explanation:

1 year has 12 months

1 year = 365 days

1 month = 31 days

so year is longer than a month.

Question 9.

Slide the shape and draw it.

Answer:

Explanation:

Redrawn the shape in the other angle.

When we change the angle the area will not be changed.

Question 10.

Daniel earns 4 stickers a day. How many days will it take him to earn 16 stickers?

________________

Answer:

4days to earn 16 stickers.

Explanation:

Daniel earns 4 stickers a day. he has to earn 16 stickers

16 divide by 4 is 4

4 x 4 = 16

Multiplication and division are inversely proportional.