By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 7 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 7

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

34 – 12 = _ 22___

Answer:

22,

Explanation:

Given to find 34 – 12 so

34

-12

22

so 34 – 12 = 22.

Question 2.

Draw 4 rows of 3 circles.

Answer:

Explanation:

Drawn 4 rows of 3 circles as shown above.

Question 3.

Answer:

25,

Explanation:

Given to multiply 5 by 5 we get

5

X 5

25,

5 X 5 = 25.

Question 4.

How many groups of 4 are in 16?

_____4___________

Answer:

4 groups,

Explanation:

Given to find number of groups of 4 in 16,

so divide 16 by 4 we get 16 Ã· 4 = 4,

therefore 4 groups.

Question 5.

Which is bigger: one-half or one whole?

________one whole________

Answer:

one whole,

Explanation:

Given to find bigger between one- half and one whole,

as one whole is full and one half means half of full so

one whole is bigger.

Question 6.

True or false? 5 + 2 = 4 + 3

______True__________

Answer:

True,

Explanation:

Given to check 5 + 2 = 4 + 3,

First 5 + 2 = 7,

now 4 + 3 = 7 as 7 = 7, given statement is true.

Question 7.

How many days are there in May?

______31 days__________

Answer:

31 days,

Explanation:

In the month of May there are 31 days.

Question 8.

Cubes were used to measure the volume of each box.

Circle the container with the greatest volume.

Answer:

Explanation:

Given cubes are used to measure the volume of each box.

If we see Leo’s lunch is 720 cubes,

Matches has 60 cubes and Alli’s toys has 4,000 cubes out

of three Alli’s toys has greater volume,

So circled the Alli’s toy container with the greatest volume.

Question 9.

Name the solid shape.

_____Cylinder___________

Answer:

Cylinder,

Explanatation:

The solid shape is cylinder,

The given shape has one of the basic 3d shape,

which has two parallel circular bases at a distance.

The two circular bases are joined by a curved surface,

at a fixed distance from the center so the shape is cylinder.

Question 10.

I have 62 stickers. How many will I have if I get 17 more?

______79 stickers__________

Answer

79 stickers,

Explanation:

Given I have 62 stickers and I will have if I get 17 more are

62 + 17 =

62

+ 17

79,

So i will have 79 stickers.