By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 69 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 69

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

Working each column from right to left

6 is greater than 3 so you must regroup:

Take 1 from 4, so 4 becomes 3.

Add 10 to 3, so 3 becomes 13

Question 2.

4 times 9 is ___.

Answer:

36

Explanation:

4 times 9 is 36

4 x 9 = 36

The product of 4 and 9 is 36

Question 3.

7 Ã— 5 =

Answer:

35

Explanation:

7 x 5 = 35

The product of 7 and 5 is 35

Question 4.

If 20 pencils are shared equally among 4 children, how many pencils will each child get?

______________

Answer:

5

Explanation:

We have the equation:

20 Ã· 4 = 5

each child get 5 pencils.

Question 5.

What is the total value of these coins?

______________

Answer:

50 + 10 + 3 = 63

Explanation:

1 quarter = 25 cents

1 penny = 1 cent

1 dime = 10 cents

2 x 25 = 50

1 x 10 = 10

3 x 1 = 3

Question 6.

21 3 = 7

Answer:

21 Ã·Â 3 = 7

Explanation:

3 x 7 = 21

if we divide 21 by 3 the product is 7

Multiplication and division are inversely proportional equations.

Question 7.

Circle the container that holds more.

Answer:

Explanation:

The jug contains more than the pet bottle

the jug holds about 5 liters and the bottle holds half of the liter

Question 8.

About how long does it take you to tie your shoes: 1 minute or 1 hour?

___________________

Answer:

1 minute

Explanation:

1 hour = 60 minutes

It does not take one hour long to tie a shoes.

Question 9.

Which polygon forms the faces of a cube?

___________________

Answer:

Square

Explanation:

The cube is the onlyÂ regular hexahedronÂ and is one of the five Platonic solids.

It has 6 faces, 12 edges, and 8 vertices. The cube is also a square parallelepiped,

Question 10.

There are 16 pieces of bread in a loaf. You make a sandwich with 2 pieces of bread every day for lunch. How many days until you need to buy a new loaf of bread?

___________________

Answer:

8 days

Explanation:

There are 16 pieces of bread in a loaf.

You make a sandwich with 2 pieces of bread every day for lunch.

16 Ã· 2 = 8