By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 67 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 67

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

70 – 50 =

Answer:

20

Explanation:

70 – 50 = 20

the difference of 70 and 50 is 20

7 – 5 = 2

so, regrouping is not needed

Question 2.

Calculate the product of 3 and 30.

_______________

Answer:

90

Explanation:

3 x 30 = 90

The product of 3 and 30 is 90

Question 3.

Answer:

Explanation:

The product of 7 and 6 is 42

7 x 6 = 42

Question 4.

If you divide 15 apples equally among 3 boxes, how many apples will be in each box?

________________

Answer:

5 apples

Explanation:

If you divide 15 apples equally among 3 boxes,

15 divided by 3 = 5

5 x 3 = 15

5 apples in each box.

Question 5.

Add one hundred to 367.

________________

Answer:

467

Explanation:

367 + 100 = 467

the sum of 367 and 100 = 467

Question 6.

6 Ã— 3 = Ã— 2

Answer:

9 x 2

Explanation:

6 x 3 = 18

18 divided by 2 is 9

9 x 2 = 18

so, 6 x 3 = 9 x2

that is 18 = 18

Question 7.

How many days are there in a year?

_______________

Answer:

365 days

Explanation:

a commonÂ yearÂ has 365Â days.

Every fourÂ years thereÂ is a leapÂ year, the month of February has one extra day,

so, 366 days.

Question 8.

Is a flag pole taller or shorter than 1 meter?

_______________

Answer:

Taller

Explanation:

The pole of the flag will be higher than 1 meter.

Question 9.

How much older is Grandpa than Mom?

_______________

Person | Age |

Grandpa | 59 |

Grandma | 57 |

Mom | 32 |

Dad | 33 |

Answer:

27 years

Explanation:

Grand pa is 59 years old

Mom is 32 years old

59 – 32 = 27

Grand pa is 27 years older than mom

Question 10.

You have $1.26. Your grandma gives you 3 quarters, 2 dimes, and 8 nickels. How much money do you have now?

________________

Answer:

$2.61

Explanation:

3 quarters, 2 dimes, and 8 nickels.

3 x 25 = 75

2 x 10 = 20

8 x 5 = 40

that is $1.35 + 1.26 = $2.61