By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 66 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 66

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

9 + 4 =

Answer:

10

Explanation:

9 + 4 = 10

The sum of 9 and 4 is 10

Question 2.

2 Ã— 10 =

Answer:

20

Explanation:

2 x 10 = 20

The product of 2 and 10 is 20

Question 3.

2 Ã— 100 =

Answer:

200

Explanation:

2 x 100 = 200

The product of 2 and 100 is 200.

Question 4.

What is the even number before 76?

_____________

Answer:

74

Explanation:

is the even number before 76

All the numbers ending with 0,2,4,6 and 8Â are even numbers.

If we divide a number into two groups with an equal number of elements in each, then the number is an even number.

Question 5.

Color one-quarter of these circles.

Answer:

Explanation:

One- fourth is also known as one -quarter

if we make 8 in to 4 groups each group get 2 circles.

Question 6.

Fill in the missing number.

800, 700, 600, ___, 400

Answer:

800, 700, 600, 500, 400

Explanation:

The above given pattern is less by 100

800 – 100 = 700

700 – 100 = 600

600 – 100 = 500

Question 7.

Which is shorter: a day or a month?

_____________

Answer:

A day

Explanation:

A day has 24 hours

And a month has 31 days

so, day is shorter than the month.

Question 8.

How many hours are there from 3:00 A.M. to 6:00 P.M.?

_____________

Answer:

15 hours

Explanation:

The formula for calculating elapsed time isÂ elapsed time = end time â€“ start time.

Subtract the minutes and hours separately.

3:00 A.M. to 12:00P.M.

it is 9 hours

and 12:00 P.M. to 6 P.M. it is 6 hours

9 + 6 = 15 hours.

Question 9.

Which of these shapes is a pentagon?

_____________

Answer:

Explanation:

A pentagon has 5 angles, 5 sides and 5 vertices.

so, picture A has 5 angles, 5 sides and 5 vertices.

Question 10.

In 10 years, a painting will be 100 years old. How old is the painting now?

_____________

Answer:

90 years

Explanation:

In 10 years, a painting will be 100 years old.

100 – 10 = 90

So, the painting is 90 years old.