By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 65 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 65

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

19 + 42 =

Answer:

Explanation:

**Ones**Â Place Value

9 + 2 = 11

Put the 1 in Ones place

Carry the 1 to Tens place

**Tens**Â Place Value

1 + 1 + 4 = 6

Put the 6 in Tens place

Question 2.

9 Ã— 3 =

Answer:

27

Explanation:

9 x 3 = 27

The product of 9 and 3 is 27

Question 3.

How many are in six groups of zero?

__________

Answer:

0

Explanation:

6 x 0 = 0

Multiplying a number by 0 makes the product equal to zero.

Question 4.

How many pairs can you make from 10 socks?

__________

Answer:

5

Explanation:

10 divided by 2 is 5

5 x 2 = 10

Multiplication and division are inversely proportional.

Question 5.

What is the value of the digit 4 in the number 564?

__________

Answer:

ones

Explanation:

ones is the value of the digit 4 in the number 564

5 is in hundreds place

6 is in tens place

4 is in ones place

Question 6.

6 Ã— = 9 Ã— 2

Answer:

6 x 3

Explanation:

9 x 2 = 18

18 divided by 6 is 3

so, 6 x 3 = 9 x 2

that is 18 = 18

Question 7.

Which holds less: an ice cream bucket or a mug?

____________

Answer:

A mug

Explanation:

a Bucket contains more than a mug

so, ice cream mug holds more than a mug.

Question 8.

How many days are there in 3 weeks?

____________

Answer:

21 days

Explanation:

a week has 7 days

7 x 3 = 21 days

There are 21 days in 3 weeks.

Question 9.

Name the solid.

____________

Answer:

Sphere

Explanation:

Sphere is a solid object shaped like a ball.

Question 10.

Kim bought a single scoop of ice cream for her mom and a double scoop for herself. How much money did she spend?

__________________

Answer:

$1.90

Explanation:

Kim bought a single scoop of ice cream for her mom and a double scoop for herself.

70 + 1.20 = $1.90

so, Kim spent $1.90 for ice cream.