By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 64 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 64

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

Working each column from right to left

9 is greater than 4 so you must regroup:

Take 1 from 6, so 6 becomes 5.

Add 10 to 4, so 4 becomes 14.

Question 2.

5 Ã— 5 =

Answer:

25

Explanation:

5 x 5 = 25

The product of 5 and 5 is 25

Question 3.

Ten times five is ____.

Answer:

15

Explanation:

Ten times five is 15

3 x 5 = 15

Question 4.

Divide 252 by 6.

___________

Answer:

Explanation:

We have the equation:

252 Ã· 6 = 42

Calculated to 0 decimal places.

Quotient is 42 and the remainder is 0.

Question 5.

How many nickels are there in $1.20?

___________

Answer:

24 nickels.

Explanation:

$1.20 can also written as 120 cents

1 nickel = 5 cents

120 divided by 5 = 24

Question 6.

30 3 = 90

Answer:

30 x 3 = 90

Explanation:

the product of 30 and 3 is 90.

Question 7.

What is the date two weeks from Saturday, February 13?

_____________

Answer:

February 27

Explanation:

A week has 7 days

2 x 7 = 14 days

13 + 14 = 27

so the date is February 27th.

Question 8.

A baby napped from 2:30 P.M. until 4:00 P.M. How long was the nap?

_____________

Answer:

1:30 minutes

Explanation:

A baby napped from 2:30 P.M. until 4:00 P.M.

2:30 P.M. – 4:00 P.M. = 1:30 minutes.

Question 9.

True or false? A square is a quadrilateral.

_____________

Answer:

True

Explanation:

A square is a special case of many lower symmetry quadrilaterals:

Question 10.

If you divide me by 5, you get 8. What number am I?

_____________

Answer:

The number is 40.

Explanation:

5 x 8 = 40

40 divided by 8 is 5

multiplication and division are inversely proportional equations.