# 180 Days of Math for Third Grade Day 62 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 62 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 62

Directions Solve each problem.

Question 1.
46 – 31 =

Explanation:
The difference of 46 and 31 is 15
regrouping is not needed.

Question 2.
Seven times six is ____.
42
Explanation:
7 x 6 = 42
The product of 7 and 6 is 42

Question 3.

Explanation:
The product of 9 and 4 is 36
9 x 4 = 36

Question 4.
What is the next even number after 62?
___________
64
Explanation:
64 is the next even number after 62
All the numbers ending with 0,2,4,6 and 8 are even numbers.

Question 5.
True or false?
1 half dollar = 2 quarters
___________
Yes
Explanation:
1 half dollar = 2 quarters
1 quarter = 25 cents
25 x 2 = 50 cents
50 cents = half dollar.

Question 6.
3 Ã— 4 = 10 +
3 x 4 = 10+ 2
Explanation:
3 x 4 = 12
12 – 10 = 2
10 + 2 = 12
From the product of multiplication equation
we found the solution for the given equation.

Question 7.
Write the order from lightest to heaviest: horse, frog, cat.
Frog, cat, horse
Explanation:
Horse is heavier than cat
cat is heavier than frog

Question 8.
What is the time shown below?
_____________

9:45
Explanation:
Short hand represent the hours
and long hand represent the minutes.

Question 9.
Turn this shape to the right 90Â°. Draw its new position.

She have = $1.47 Explanation: Marcia has 3 quarters, 4 dimes, 6 nickels, and 2 pennies. 3 x 25 = 75 4 x 10 = 40 6 x 5 = 30 2 x 1 = 2 75 + 40 + 30 + 2 =$1.47