By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 58 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 58

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

The sum of 26 and 54 is 80

So, 26 + 54 = 80.

Question 2.

Draw 4 boxes of 9 pencils. Write a multiplication equation to show the product.

__________

Answer:

Explanation:

I drew 4 boxes pf 9 pencils each

9 x 4 = 36

So, there are 36 pencils in all.

Question 3.

5 Ã— 3 =

Answer:

Explanation:

The product of 5 and 3 is 15

5 x 3 = 15.

Question 4.

What is the numeral for sixty-seven?

___________

Answer:

67

Explanation:

The numeral for sixty-seven is 67.

Question 5.

What fraction of the set is white?

___________

Answer:

Question 6.

8 Ã— = 12 Ã— 2

Answer:

8 x = 12 x 2

Explanation:

12 x 2 = 24

24 Ã· 8 = 3

So, 8 x 3 = 24

Therefore, 8 x 3 = 12 x 2.

Question 7.

Which is longer: a second or a minute?

_____________

Answer:

A minute

Explanation:

A minute has 60 seconds

So, a minute is longer than a second.

Question 8.

Saturday is December 2nd. What is the date on the following Wednesday?

______________

Answer:

6th December

Explanation:

Saturday is December 2nd

Sunday is December 3rd

Monday is December 4th

Tuesday is December 5th

Wednesday is December 6th

So, the following Wednesday is 6th December.

Question 9.

Complete the picture across the line of symmetry.

Answer:

Explanation:

I completed the picture across the line of symmetry

I dew the same shape in opposite direction.

Question 10.

A licorice rope costs 27Â¢. A lollipop costs 15Â¢. A piece of chocolate costs 22Â¢. You have 40Â¢. Which two candies can you buy?

___________

Answer:

A lollipop and a piece of chocolate

Explanation:

A licorice rope costs 27Â¢

A lollipop costs 15Â¢

A piece of chocolate costs 22Â¢

A licorice rope and a lollipop costs

27Â¢ + 15Â¢ = 42Â¢

I have only 40Â¢

I can’t buy them

A lollipop and a piece of chocolate costs

15Â¢ + 22Â¢ = 38Â¢

I have 40Â¢

So, i can buy a lollipop and a piece of chocolate for 40Â¢.