By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 55 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 55

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

38 + 22 =

Answer:

Explanation:

The sum of 38 and 22 is 60

38 + 22 = 60

So, the missing number is Â .

Question 2.

Answer:

Explanation:

The product of 8 and 5 is 40

So, 8 x 5 = 40.

Question 3.

Seven times zero is

_________________

Answer:

0

Explanation:

Seven times 0

= 7 x 0

Any thing multiplied by 0 is 0

So, 7 times 0 is 0.

Question 4.

How many groups of 5 are in 15?

_________________

Answer:

3 groups

Explanation:

Divide 15 with 5

15 / 5 = 3

So, there are 3 groups of 5’s in 15.

Question 5.

Answer:

Explanation:

The sum of $1.32 and $2.45 is $3.77

So, $1.32 + $2.45 = $3.77.

Question 6.

How many 5-cent stickers will 50Â¢ buy?

_________________

Answer:

10

Explanation:

50 divided by 5

= 50 / 5 = 10

So, 50Â¢ will buy 10 5-cent stickers.

Question 7.

Circle the container that holds the most.

Answer:

Explanation:

The container that holds the more is right container

As it is big than the other

So, i drew a circle around the container that holds the most.

Question 8.

What is the time shown on the clock below?

_________________

Answer:

8:15

Explanation:

The clock show hours hand on 8

The minutes hand on 3 that is 15 minutes

So, time is 8:15

The time shown in the clock is 8:15 that is quarter past 8.

Question 9.

True or false? Parallel lines are always the same distance apart.

_________________

Answer:

True

Explanation:

Parallel lines are those lines that do not intersect each other and keep a fixed minimum distance between them

So, Parallel lines are always the same distance apart.

Question 10.

A comic costs 35Â¢. If you buy one each week for 6 weeks, how much money will you spend on comics?

_________________

Answer:

Explanation:

A comic costs 35Â¢

If you buy one each week for 6 weeks

Multiply 35 with 6

35 x 6 = 210

So, 210 Â¢ or 2.10$ money is spent on comics.