By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 52 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 52

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

The sum of 37 and 22 is 59

So, 37 + 22 = 59.

Question 2.

Four times seven is

____________

Answer:

28

Explanation:

four times seven

= 4 x 7

= 28

So, four times seven is 28.

Question 3.

36 Ã— 3 =

Answer:

Explanation:

The product of 36 and 3 is 108

36 x 3 = 108

So, the missing number is .

Question 4.

What number follows 96?

__________

Answer:

97

Explanation:

Start at 96

Count 1 more

The next number is 97

So, the number that follows 96 is 97.

Question 5.

What is the value of the digit 2 in the number 4,276?

____________

Answer:

200

Explanation:

In the number 4276

4 is in thousands place, its value is 4000

2 is in hundreds place, its value is 200

So, the value of digit 2 in the number 4276 is 200.

Question 6.

8 Ã— = 80

Answer:

8 x = 80

Explanation:

Divide 80 with 8

80 / 8 = 10

So, 8 x 10 = 80.

Question 7.

List in order from heaviest to lightest: child, adult, baby.

_____________

Answer:

Adult, child and baby

Explanation:

Adult, child and baby

An adult will be heavy than a child

A child will be heavy than a baby

SO, i ordered them from heaviest to lightest.

Question 8.

What is the volume?

_______ cubes

Answer:

5 cubes

Explanation:

The shape is made using 5 cubes

So, the volume of the shape is 5 cubes.

Question 9.

Circle the cylinders.

Answer:

Explanation:

There are 2 objects that are cylinder in shape among the 3

I drew a circle around the to objects

They are tea jar and apple juice can.

Question 10.

I woke up at 6:30 A.M. I slept for 9.5 hours. What time did I go to sleep?

______________

Answer:

I slept at 9:00 P.M.

Explanation:

Start at 9

I count on till 12

I take 3 hours

Start at 12 Count on till 6:30

I take 6:30 hours

Add 3 and 6:30

9:30

So, i slept at 9:00 P. M.