180 Days of Math for Third Grade Day 51 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 51 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 51

Directions Solve each problem.

Question 1.
22 – 11 = 180 Days of Math for Third Grade Day 51 Answers Key 1
Answer:

Explanation:
The difference of 22 and 11 is 11
22 – 11 = 11
So, the missing number is .

Question 2.
4 × 3 = 180 Days of Math for Third Grade Day 51 Answers Key 1
Answer:
4 x 3 =

Explanation:
The product of 4 and 3 is 12
So, 4 x 3 = 12.

Question 3.
180 Days of Math for Third Grade Day 51 Answers Key 2
Answer:

Explanation:
The product of 12 and 2 is 24
So, 12 x 2 = 24.

Question 4.
How many chairs will you have if you have a total of 20 chair legs?
_____________
Answer:
5 chairs

Explanation:
If i have 20 chair legs
We know each chair will have 4 legs
Divide 20 with 4
20 / 4 = 5
So, I will have 5 chairs.

Question 5.
0.20 + 0.10 + 0.20 =
_____________
Answer:

Explanation:
The sum of 0.20, 0.10 and 0.20 is 0.50
So, 0.20 + 0.10 + 0.20 = 0.50.

Question 6.
Fill in the missing number.
317, 307, ___, 287, 277
Answer:
297

Explanation:
The missing number in the pattern is skip count of 10
the pattern shows decrease in numbers
317 – 10 = 307
So, 307- 10 = 297
The missing number is 297
The pattern is 317, 307, 297, 287, 277.

Question 7.
Tuesday is June 4th. What is the date on the following Friday?
_____________
Answer:
7th June

Explanation:
If Tuesday is 4th June
Wednesday is 5th
Thursday is 6th
So, Friday is 7th June.

Question 8.
What is the perimeter?
___ cm
180 Days of Math for Third Grade Day 51 Answers Key 3
Answer:
Perimeter = 9 cm

Explanation:
The triangle has sides with length 3 cm
Perimeter = 3 x length of side
= 3 x 3
= 9
So, perimeter of given triangle is 9 cm.

Question 9.
Label the vertex on the angle.
180 Days of Math for Third Grade Day 51 Answers Key 4
Answer:

Explanation:
The point on which the angle is formed is called the angle’s vertex
I  labeled the vertex on the angle
The vertex is point B.

Question 10.
I am an odd number between 129 and 133. What number am I?
_____________
Answer:
I am 131

Explanation:
The numbers between 129 and 133 are 130, 131 and 132
The numbers that are not divisible by 2 are odd numbers
Here 130 and 132 are divisible by 2 but 131 is not divisible by 2
So, 131 is the odd number between 129 and 133.

Leave a Comment

Scroll to Top