# 180 Days of Math for Third Grade Day 50 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 50 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 50

Directions Solve each problem.

Question 1.  Explanation:
The sum of 19 and 6 is 25
19 + 6 = 25.

Question 2.
8 × 9 = 8 x 9 = Explanation:
The product of 8 and 9 is 72
So, the missing number is 72.

Question 3.
Ten times six is ___
60

Explanation:
Ten times six
10 x 6
= 60
So, ten times six is 60.

Question 4.
Is 52 an even or an odd number?
______________
Even number

Explanation:
A number that can be divided by 2 is an even number
52 is divided by 2
So, 52 is an even number.

Question 5.
What fraction is shaded?
______________ $$\frac{5}{8}$$

Explanation:
There are 8 monkeys
5 out of 8 are shaded
So, the fraction shaded is $$\frac{5}{8}$$.

Question 6.
Fill in the missing number.
30,27, _____, 21, 18
24

Explanation:
The missing number in the pattern is multiple of 3
The pattern shows a decrease in numbers
30 – 3 = 27
27 – 3 = 24
So, The missing number in the pattern is 24
The pattern is 30, 27, 24, 21, 18.

Question 7.
How many minutes are there in an hour?
______________
60 minutes

Explanation:
Every hour has 60 minutes.

Question 8.
Circle the solid with the smaller volume.  Explanation:
First shape has 4 cubes and the second shape has 5 cubes
I drew a circle around the solid with smaller volume
The first shape has smaller volume.

Question 9.
True or false? All faces on a prism are triangles.
______________
False

Explanation:
A prism has 5 faces
It has 2 triangle faces and 3 rectangle faces.

Question 10.
There are 6 oranges. There is one less apple than there are oranges. Complete the bar graph showing this data. Remember to label the graph.  