By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 5 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 5

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

15

Explanation:

Given to subtract 10 from 25 we get

25

-10_

15.

Question 2.

6 Ã— 10 = _60__

Answer:

60,

Explanation:

Multiplying 6 by 10 we get 60.

Question 3.

What are 12 groups of 2?

___24_________

Answer:

24,

Explanation:

If we make 12 groups of 2 we get 12 X 2 = 24.

Question 4.

Is this an equal share?

Circle: yes no

Answer:

Explanation:

The picture shown is not an equal share

in one circle thre are 3 dots and in another it is 2,

both are different so circled no because both are not an

equal share.

Question 5.

How many quarters are there in $4.00?

___16 quarters___

Answer:

16 quarters,

Explanation:

As we know 1 dollar has 4 quarters so $4.00 has

4 quarters X $4.00 = 16 quarters.

Question 6.

Fill in the missing number.

22, 21, _____, 19

Answer:

20,

Explanation:

Given to find the missing number 22,21,____, 19,

as we see after 22 we got 21 that is 1 number less

and 1 number less than 21 is 20 and 19 is 1 less than 20,

therefore the missing number is 20.

Question 7.

What is the month before January?

_____December_________

Answer:

December,

December is the twelfth month of the year.

It comes before January.

Question 8.

Rocks were used to measure the mass of each object.

Circle the object with the greatest mass.

Answer:

Explanation:

Rocks were used to measure the mass of each object,

as 15 rocks are greatest among the given objects so

circled the 15 rocks.

Question 9.

How many children like chocolate ice cream?

____5_________

Answer:

5 children,

Explanation:

By seeing the list and counting 5 children like

chocolate ice cream.

Question 10.

I am 13 more than 52. What number am I?

_____65__________

Answer:

65,

Explanation:

Given I am 13 more than 52 so the number is

52 + 13 = 65.