By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 49 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 49

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

98 – 93 =

Answer:

Explanation:

The difference of 98 and 93 is 5

98 – 93 =

So, the missing number is 5.

Question 2.

Answer:

Explanation:

The product of 6 and 6 is 36

So, 6 x 6 = 36.

Question 3.

What is the number of fingers on 2 kids?

____________

Answer:

40

Explanation:

Each kid will have 10 hand fingers and 10 legs fingers

So, 20

2 kids will have 2 x 20

40 fingers.

Question 4.

Divide 15 into equal groups. How many are

_____________

Answer:

5 groups of 3

explanation:

We can divide 15 into equal groups in two ways

3 groups of 5 or 5 groups of 3

I made 5 groups of 3.

Question 6.

÷ 4 = 7

Answer:

÷ 4 = 7

Explanation:

Multiply 7 and 4

7 x 4 = 28

So, the missing number is 28

28 ÷ 4 = 7.

Question 7.

How many hours are there from 9:00 A.M. to 1:00 P.M.?

________________

Answer:

4 hours

Explanation:

From 9 am to 12 pm there are 3 hours

From 12 pm to 1 pm there is 1 hour

Total 4 hours

There are 4 hours from 9:00 A.M. to 1:00 A.M.

Question 8.

12 inches = feet

Answer:

1 feet

Explanation:

As we know 1 feet is 12 inches

So, 12 inches will be 1 feet.

Question 9.

Circle the triangles.

Answer:

Explanation:

There are 2 triangles in all the 4 shapes

So, i drew circle around 2 triangles

Shape C and D are triangles.

Question 10.

Mikki has an orange shirt and a red shirt. He has green shorts and blue jeans. How many different outfits can Mikki make?

____________

Answer:

4 outfits

Explanation:

Mikki has an orange shirt and a red shirt

He has green shorts and blue jeans

He has 2 shirts and 2 pants

2 x 2 = 4

So, he can make 4 outfits.