180 Days of Math for Third Grade Day 46 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 46 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 46

Directions Solve each problem.

Question 1.
19 + 41 = 180 Days of Math for Third Grade Day 46 Answers Key 1
Answer:

Explanation:
The sum of 19 and 41 is 60
19 + 41 = 60
So, the missing number is .

Question 2.
180 Days of Math for Third Grade Day 46 Answers Key 2
Answer:

Question 3.
Ten times ten is ____.
Answer:
100

Explanation:
1 tens is 10
Ten time ten
= 10 x 10
= 100
So, ten times ten is 100.

Question 4.
What number follows 76?
___________
Answer:
77

Explanation:
Start at 76
Count 1 more
76 after 77
So, The number that follows 76 is 77.

Question 5.
What is the value of the digit 5 in the number 157?
___________
Answer:
50

Explanation:
The number 157 is 1 hundred fifty seven
5 is in tens place
So, the value of 5 is 50.

Question 6.
36 ÷ 180 Days of Math for Third Grade Day 46 Answers Key 3 = 9
Answer:
36 ÷  = 9

Explanation:
36 divide 9 is 4
The missing number is 4
So, 36 ÷ 4 = 9.

Question 7.
Friday is March 15th. What is the date on the next Monday?
______________
Answer:
18th

Explanation:
Friday is March 15th
So, 16th is Saturday
17th is Sunday
18th is Monday
So, the date on next Monday is 18th.

Question 8.
What tool do you use to measure time?
_______________
Answer:
Clock or watch

Explanation:
The tool used to measure time is a clock or watch.

Question 9.
Complete the pattern across the line of symmetry.
180 Days of Math for Third Grade Day 46 Answers Key 4
Answer:

Explanation:
I drew the pattern across the line of symmetry.

Question 10.
Pete has one nickel in his piggy bank. He doubles the amount he has in his bank each day for 4 days. How much money is in the bank after 4 days?
______________

Start Day 1 Day 2 Day 3 Day 4
10 ¢

Answer:

Explanation:
Pete has one nickel in his piggy bank
He doubles the amount he has in his bank each day for 4 days
Double of 5 is 10
Double of 10 is 20
Double of 20 is 40 and
Double of 40 is 80
So, after 4 days there are 80¢ in the bank.

Leave a Comment

Scroll to Top