180 Days of Math for Third Grade Day 44 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 44 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 44

Directions Solve each problem.

Question 1.
8 + 14 = 180 Days of Math for Third Grade Day 44 Answers Key 1
Answer:
8 + 14 =

Explanation:
The sum of 8 and 14 is 22
So, 8 + 14 = 22

Question 2.
180 Days of Math for Third Grade Day 44 Answers Key 2
Answer:

Explanation:
The product of 7 and 5 is 35
So, 7 x 5 = 35.

Question 3.
There are 5 piles of 2 books each. Calculate the product to find the total number of books.
______________
Answer:
5 x 2 = 10

Explanation:
There are 5 piles of 2 books each
5 groups of 2 = 5 x 2
5 x 2 = 10
So, there are 10 books in all.

Question 4.
What is the next odd number that follows 69?
Answer:
71

Explanation:
The next number after 69 is 70
70 is even
The next number is 71
71 is odd
So, the odd number that follows 69 is 71.

Question 5.
Which is smaller: one half dollar or one quarter?
Answer:
One quarter

Explanation:
1$ = 100 cents
Half $ = 50 cents
1 quarter = 25 cents
25 < 50
So, 1 quarter is smaller than half dollar.

Question 6.
6 + 8 = 7 + 180 Days of Math for Third Grade Day 44 Answers Key 3
Answer:
6 + 8 = 7 +

Explanation:
6 + 8 = 14
Subtract 7 from 14 to find the missing number
14 – 7 = 7
So, 6 + 8 = 7 + 7
The missing number is 7.

Question 7.
What is the month before November?
______________
Answer:
October

Explanation:
The name of the month that comes before the month of November is October.

Question 8.
Show 7 o’clock on the clock.
180 Days of Math for Third Grade Day 44 Answers Key 4
Answer:

Explanation:
I wrote the number 7 to represent the time
The clock shows the time 7.

Question 9.
What is the mode?
180 Days of Math for Third Grade Day 44 Answers Key 5
______________
Answer:
13

Explanation:
Mode is the most repeated number
In all the numbers above 13 is repeated 3 times
So, 13 is mode of the above numbers.

Question 10.
Which is worth more: four nickels or one dollar?
____________
Answer:
One dollar

Explanation:
1 nickel = 5 cents
4 nickels = 4 x 5 = 20 cents
dollar = 100 cents
So, 1 dollar is more worth than 4 nickels.

Leave a Comment

Scroll to Top