# 180 Days of Math for Third Grade Day 42 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 42 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 42

Directions Solve each problem.

Question 1.
69 – 39 =
69 – 39 =

Explanation:
The difference of 69 and 39 is 30
69 – 39 = 30.

Question 2.

Explanation:
The product of 9 and 8 is 72
9 x 8 = 72.

Question 3.
Draw 6 bunches of 4 flowers.

Explanation:
I drew a bunch with 4 flowers in each bunch
I drew 6 such bunches
So, 6 bunches of 4 flowers is 24.

Question 4.
Make tally marks for the number 13.
__________

Explanation:
I drew tally marks to show the number 13
Each group is 5
5 + 5 = 10 and 3 more is 13.

Question 5.
What is 10 more than 89?
___________
99

Explanation:
10 more than 89
Start at 89
Count by 10’s 1 time
The next tens is 99
So, 10 more than 89 is 99.

Question 6.
8 Ã— = 4 Ã— 4
8 x = 4 x 4

Explanation:
4 x 4 = 16
Divide 16 with 8
16 / 8 = 2
So, 8 x 2 = 16 = 4 x 4.

Question 7.
How many days are there in November?
____________
30

Explanation:
There will be 30 days in the month of November.

Question 8.
Show 5:30 on the clock.

explanation:
I drew hours hand on 5 which is 5 o clock
The minutes hand on 6 that is 30 minutes
So, i drew to show the time 5:30 on the clock.

Question 9.
How many angles does a triangle have?
_______________
3 angles

Explanation:
A triangle is a shape with 3 sides
So, it has 3 angles.

Question 10.
6 + 6 + 6 + 6 is equal to:
A. 4 + 6
B. 6 Ã— 6 Ã— 6 Ã— 6
C. 4 Ã— 6
D. 6 Ã· 4