By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 41 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 41

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

The sum of 17 and 33 is 50

17 + 33 = 50.

Question 2.

6 Ã— 6 =

Answer:

6 x 6 =

Explanation:

The product of 6 and 6

6 x 6 = 36.

Question 3.

Draw legs on 5 cats.

Answer:

Explanation:

I drew legs on 5 cats

Each cat has 4 legs

I drew 20 legs in all.

Question 4.

Circle groups of 2.

Answer:

Explanation:

There are 8 socks in all

I drew a circle around every 2 socks

I made 4 such groups.

Question 5.

What is the value of the digit 5 in the number 25?

_________________

Answer:

5 ones = 5

Explanation:

In the number 25

The number 2 is in tens place

5 is in ones place

So, 5 ones is 5.

Question 6.

Fill in the missing number.

48, 44, ___, 36, 32

Answer:

10

Explanation:

the above pattern is a decreasing pattern

They are multiples of 4

4 x 11 = 44

The number before 11 is 10

So, 4 x 10= 40

The missing number is 40

The pattern is 48, 44, 40, 36, 32.

Question 7.

Write the time in words.

_____________

Answer:

Quarter past one

Explanation:

the time that the clock show is 1:15

The time in words is quarter past one.

Question 8.

Which is taller: a house or a person?

_____________

Answer:

A house

Explanation:

A house is measured in feet

A person is measured in inches

So, a house will be taller than a person.

Question 9.

True or false? A quadrilateral has 4 sides.

_____________

Answer:

True

Explanation:

A shape with 4 sides straight sides is called as a quadrilateral

So, a quadrilateral has 4 sides.

Question 10.

Sumi has $15.36 in her wallet. She spends $12.25. How much is left in her wallet?

__________________

Answer:

Explanation:

The difference of 15.36 and 12.25 is 3.11

15.36 – 12.25 = 3.11.