180 Days of Math for Third Grade Day 39 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 39 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 39

Directions Solve each problem.

Question 1.
8 + 7 = 180 Days of Math for Third Grade Day 39 Answers Key 1
Answer:
8 + 7 =

Explanation:
The sum of 8 and 7 is 15
So, 8 + 7 = 15
The missing number is 15.

Question 2.
3 × 4 = 180 Days of Math for Third Grade Day 39 Answers Key 1
Answer:
3 x 4 =

Explanation:
The product of 3 and 4 is 12
3 x 4 = 12
So, the missing number is 12.

Question 3.
Draw 4 tanks of 5 fish. How many fish are there altogether?
________________
Answer:

Explanation:
I drew 4 fish tanks with 5 fishes in each tank
4 groups of 5
4 x 5 = 20
So, there are 20 fishes altogether.

Question 4.
What is 16 shared equally among 4?
________________
Answer:
4

Explanation:
16 shared among 4
Divide 16 by 4
16 / 4 = 4
So, each will get 4.

Question 5.
2 quarters = 180 Days of Math for Third Grade Day 39 Answers Key 1 dimes
Answer:
2 quarters = dimes

Explanation:
1 quarter = 25 cents
2 quarters = 25 + 25 = 50 cents
1 dime = 10 cents
So, 50 cents = 5 dimes
Therefore, 2 quarters is 5 dimes.

Question 6.
30 180 Days of Math for Third Grade Day 39 Answers Key 1 2 = 60
Answer:
30   2 = 60

Explanation:
The product of 30 and 2 is 60
30 x 2 = 60
So, i drew the missing multiplication symbol to complete the equation.

Question 7.
How many days are there in September?
________________
Answer:
30

explanation:
There will be 30 days in the month of September.

Question 8.
Which has the greater volume: a pool or a bathtub?
________________
Answer:
A pool

explanation:
A pool is large when compare with a bathtub
So, a pool has greater volume than a bathtub.

Question 9.
What is the least favorite color?
________________
Favorite Color

Red 13
Blue 10
Yellow 9
Green 10

Answer:
Yellow

Explanation:
Only 9 children chose yellow
Least number of children chose yellow color
So, the least favorite color is yellow.

Question 10.
Mom bakes 12 cookies on Sunday. You are allowed to eat 2 cookies each day. On what day will you eat the last cookie?
________________
Answer:
Friday

Explanation:
Mom bakes 12 cookies on Sunday
You are allowed to eat 2 cookies each day
Divide 12 with 2
12 / 2 = 6
So, count 6 days from Sunday
The 6th day is Friday
So, i will eat the last cookie on Friday.

Leave a Comment

Scroll to Top