By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 34 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 34

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

The sum of 15 and 4 is 19

So, 15 + 4 = 19.

Question 2.

8 × 10 =

Answer:

8 x 10 =

Explanation:

The product of 8 and 10 is 80

8 x 10 = 80.

Question 3.

Draw 2 groups of 4 baseballs.

__________

Answer:

Explanation:

I made a group of 4 balls

I drew 2 such groups

So, I drew 2 groups of 4 basketballs.

Question 4.

Show tally marks for the number 20.

___________

Answer:

Explanation:

Each group is number 5

I drew 4 groups

I drew tally marks t show the number 20.

Question 5.

What is the total value of these coins?

___________

Answer:

45 cents

Explanation:

There is 1 Quarter = 25 cents

There are 2 nickels = 2 x 5 cents = 10 cents

There in 1 dime = 10 cents

25 + 10 + 10 = 45

The total value of these coins is 45 cents.

Question 6.

10 2 = 20

Answer:

10 2 = 20

Explanation:

The product of 10 and 2 is 20

So, i drew multiplication symbol in the empty box to show the product.

Question 7.

What day of the week comes before Sunday?

_______________

Answer:

Saturday

Explanation:

Sunday comes after Saturday

So, the week day before Sunday is Saturday.

Question 8.

Which would hold more: a milk jug or a mug?

_______________

Answer:

A milk jug

Explanation:

A jug holds about 1 liter of milk

The mug does not hold 1 liter

So, a jug holds more than a mug.

Question 9.

What is the range of the kids’ heights?

___________

Answer:

50″ to 54″

Explanation:

The range of the heights of the kids is from 50 to 54 inches as the heights of kids here are between 50 and 54.

Question 10.

Luis was sitting at the table. Circle the object that was on his right.

Answer:

Explanation:

Luis was sitting at the table

I drew a circle round the butter knife as it is at right to Luis.