By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 31 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 31

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

The difference of 15 and 5 is 10

So, 15 – 5 = 10.

Question 2.

7 × 4 =

Answer:

7 x 4 = 28

Explanation:

7 x 4 =

7 + 7 + 7 + 7 = 28

So, 7 x 4 = 28.

Question 3.

Draw 8 rows of 4 books.

Answer:

Explanation:

8 rows of 4 books

= 8 x 4

= 32

So, i drew 8 rows of 4 books

8 x 4 = 32.

Question 4.

Circle to show 4 equal groups.

Answer:

Explanation:

I drew circles around 2 penguins to make and show 4 equal groups.

Question 5.

1 ten + 9 ones =_______

Answer:

19

Explanation:

1 ten = 10 ones

So, 10 ones + 9 ones

= 19 ones

So, 1 ten + 9 ones = 19.

Question 6.

Write the next 3 numbers in the pattern.

250, 200, 150,

_____, ______ , _______

Answer:

250, 200, 150, 100, 50, 0

Explanation:

The next 3 numbers are 100, 50 and 0

I skip counted by 50 backward to solve

So, the pattern is 250, 200, 150, 100, 50, 0.

Question 7.

What is the month after June?

_____________

Answer:

July

Explanation:

July comes after June.

Question 8.

Show half past 3 on the clock.

Answer:

Explanation:

Half past 3 is 3:30

Si, i wrote the time 3:30 on the watch.

Question 9.

Name the solid shape.

_____________

Answer:

Triangular prism

Explanation:

A triangular prism has 3 rectangle faces and 2 triangle faces

So, the above figure is a triangular prism.

Question 10.

I am 23 less than 61. what number am I?

_____________

Answer:

Explanation:

I am 23 less than 61

The difference of 61 and 23 is

61 – 23 = 38

I am 38.