By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 23 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 23

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

21,

Explanation:

Given to find the subtraction of 48Â and 27, so

48

-27

21

Question 2.

6 Ã— 2 =

Answer:

12,

Explanation:

Given to find the product of 6 with 2

6

X 2

12,

theerfore 6 XÂ 2 =12.

Question 3.

How many are in 8 groups of 4?

____32_______

Answer:

32,

Explanation:

Given to find how many are in 8 groups of 4 are

8 X 4 = 32.

Question 4.

How many rows of 10 make 50?

______5 rows_________

Answer:

5 rows,

Explanation:

Given to find the rows of 10 make 50,

so 50 Ã· 10 = 5, therefore 5 rows of 10

make 50.

Question 5.

How many nickels are there in 50Â¢?

______10 nickles_________

Answer:

10 nickels,

Explanation:

Given to find number of nickels are there in 50Â¢,

As 1 nickle is 5 cents so 50Â¢ will have 50Â¢ Ã· 5 = 10 nickels.

Question 6.

Fill in the missing number.

24, 32, __40___, 48, 56

Answer:

40,

Explanation:

Given to fill the missing number if we see

the second number is 8 more than the first number,

the fourth number is 8 less than fifth number,

so the third number will be 8 more than the second number and 8

less than the fourth number,therefore the missing number is

32 + 8 = 40 or 48 – 8 = 40.

Question 7.

Write the time in words.

___nine fifteen________

Answer:

Nine fifteen,

Explanation:

The given time in the clock in words is

nine fifteen.

Question 8.

Which is shorter: a car or a bus?

_____Car__________

Answer:

Car,

Explanation:

Asked to compare between a car and a bus,

as a car is smaller than a bus so car is shorter.

Question 9.

Does the drawing show a flip, slide, or turn?

_______flip________

Answer:

Flip,

Explanation:

A flipped image or reversed image is a static or moving image that is

generated by a mirror-reversal of an original across a horizontal axis,

So the given drawing shows a flip.

Question 10.

Erasers are sold in bags of 6. Manuel wants 9 erasers.

How many bags will he need to buy?

____2 bags_______

Answer:

2 bags,

Explanation:

Given erasers are sold in bags of 6 and Manuel

wants 9 erasers if he take 1 bag it will have only 6 which

is not suffiecient, if he takes 2 bags he can easily get 9 erasers,

therefore Manuel need to buy 2 bags.