By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 176 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 176

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Adding 33, 15, and 27 then we get 75.

Question 2.

10 × 5 =

Answer:

10 × 5 = 50

Multiplying 10 with 5 then we get 50.

Question 3.

How many tires are there on 3 bicycles?

Answer:

1 bicycle has 2 tires.

3 bicycle equal to 2 × 3 = 6 tires.

Question 4.

45 shared equally among 9 groups is ________

Answer:

45/9 = 5

45 shared equally among 9 groups is 5

Question 5.

What is the value of the digit 5 in the number 453?

Answer:

The 5 is in the tens place.

5 × 10 = 50

The place value of the digit 5 in the number 456 is 50.

Question 6.

+ 40 + 7 = 347

Answer:

300 + 40 + 7 = 347

Adding 300, 40, and 7 then we get 347.

Question 7.

True or false?

A grape has a mass greater than 1 kg.

Answer:

False, the grape has a mass greater than 1 kg. Because the weight of grape is to less.

Question 8.

I start watching TV at 6:15 P.M. The show ends at 6:30 P.M. How long did I watch TV?

Answer:

Given that,

The start of watching TV is 6:15 P.M.

The show ends at the time is 6:30 P.M.

Therefore 6:30 P.M – 6:15 P.M = 15 minutes.

15 minutes long I watch the TV.

Question 9.

Complete the chart about the figure below.

Number of Sides | 4 |

Number of Angles | 4 |

Number of Lines of Symmetry | 4 |

Name of Shape | square |

Answer:

The number of sides is 4.

The number of angles is 4.

The number of lines of symmetry is 4.

The name of the shape is square.

Question 10.

Terri reads 1 book every 2 weeks. How long will it take her to read 6 books?

Answer:

Given that,

Terri reads 1 book every 2 weeks.

Therefore, the time take to read 6 books = 6 × 2 = 12

He takes 12 weeks to read the 6 books.