By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 17 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 17

**Directions Solve each problem.**

Question 1.

4 + 6 =

Answer:

10,

Explanation:

Given to add 4 + 6

4

+6

10

So 4 + 6 = 10.

Question 2.

Skip count by fives.

5, __10___, __15___, __20____

Answer:

5,10,15,20,

Explanation:

Given to skip count by fives 5, 5+5 = 10,

10 + 5 = 15, 15 + 5 = 20, so numbers are 5,10,15,20.

Question 3.

Answer:

18,

Explanation:

Given to find the product of 2 by 9 we get

2

X 9

18,

so 2 X 9 = 18.

Question 4.

How many rows of 2 make 18?

____9 rows________

Answer:

9 rows,

Explanation:

Given to find how many rows of 2 make 18 is

18 Ã· 2 = 9 rows.

Question 5.

Write the number for 15 tens.

_____150_______

Answer:

150,

Explanations:

Asked to write the number for 15 tens,

15 tens make 150.

Question 6.

3 Ã— 5 = 10 +

Answer:

5,

Explanation:

Given to find 3 X 5 = 10 +___,

product of 3 by 5 is 15 so 15 – 10 = 5,

the missing number is 5.

Question 7.

What time is shown?

_____6:30_______

Answer:

6:30,

Explanation:

The time shown in the clock is 6:30.

Question 8.

How many days are there in August?

____31 days________

Answer:

31 days,

Explanation:

There are 31 days in the month of August.

Question 9.

Name the solid shape.

___Cube________

Answer:

Cube,

Explanation:

Given solid shape is in cube or rectangular prism,

A cube has sixÂ equal, square-shaped sides.

Cubes also have eight vertices (corners) and twelve edges,

all the same length. The angles in a cube are all right angles.

Question 10.

Add 3 tens and 7 ones to the number 68.

____105________

Answer:

105,

Explanation:

Given to add 3 tens and 7 ones to the number 68,

3 tens and 7 ones means 30 + 7 = 37 now 37 + 68 is

37

+68

105

therefore, 3 tens and 7 ones to the number 68 is 105.