By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 164 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 164

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

24 – 12 =

Answer:

24 – 12 = 12

Subtracting 12 from 24 then we get 12.

Question 2.

Answer:

Multiplying 6 with 8 then we get 48.

Question 3.

Seven times one is _____________.

Answer:

Seven times one is 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 = 7.

Question 4.

What is the numeral for seven hundred twenty?

Answer:

The numeral for seven hundred twenty is 720

Question 5.

What is my change from $2.35 if I spend 45Â¢?

Answer:

Given that,

The change is $2.35

1 dollar = Rs 76.16

2.35 dollers = Rs 178.976

1 cent = Rs 0.7121

45 cents = Rs 32.0445

Therefore Rs 178.976 – Rs 32.0445 = Rs 146.9315

Question 6.

36 = 27

Answer:

36 – 9 = 27

Subtracting 36 – 9 then we get 27.

Question 7.

Which is longer: 7 feet or 2 yards?

Answer:

2 yards = 6 feets.

7 feet is less than 2 yards.

Question 8.

Write the line length.

Answer:

The length of the line is 2 inches.

Question 9.

Name the shape of the cross-section.

Answer:

The shape of the cross-section is a rectangular prism.

Question 10.

Sue invites 40 people to a party. Only half of those she invites can come. How many people can come to Sueâ€™s party?

Answer:

Given that,

The total number of people invites to the party is 40.

Only half of the people can come is 40/2 = 20.

Therefore 20 people are coming to Sue’s party.