By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 156 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 156

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Adding 17 with 43 then we get 60.

Question 2.

7 × 5 =

Answer:

7 × 5 = 35

Multiplying 7 with 5 then we get 35.

Question 3.

7 × 50 =

Answer:

7 × 50 = 350

Multiplying 7 with 50 then we get 350.

Question 4.

What number follows 592?

Answer:

The number follows 592 is 593.

Question 5.

50¢ + 15¢ + 5¢ = ____________

Answer:

50 cents + 15 cents + 5 cents = 70 cents

Adding 50 cents, 15 cents , 5 cents is 70 cents.

Question 6.

10 × = 5 × 6

Answer:

5 × 6 = 30

10 × 3 = 30

10 × 3 = 5 × 6

Question 7.

What unit of time is used to measure how long it takes to wash your hands: minutes or hours?

Answer:

The minutes unit of time is used to measure to wash your hands.

Question 8.

What is the area of a square with 3-cm sides?

Answer:

Area of square = A = a^{2
}Here a = 3cm

A = 3^{2}

A = 9cm

Area of square = 9cm.

Question 9.

Draw all the lines of symmetry.

Answer:

Octagon has 8 lines of symmetry.

Question 10.

David has built 16 model airplanes. He builds two airplanes every month. How many months did it take him to build the 16 models?

Answer:

Given that,

The total number of airplanes model is 16.

The total number of airplanes build for the month is 2.

Therefore, the total number of months he takes is 16/2 = 8

David takes 8 months to build 16 model airplanes.