# 180 Days of Math for Third Grade Day 132 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 132 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 132

Directions: Solve each problem.

Question 1.
19 + 9 =
19 + 9 =
Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers. Add 19 with 9 the sum is equal to 28.

Question 2.
7 Ã— 2 =
7 Ã— 2 =
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 7 with 2 the product is equal to 14.

Question 3.
70 Ã— 2 =
70 Ã— 2 =
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 70 with 2 the product is equal to 140.

Question 4.
What is the next even number after 434?
Given even number is 434.
The last digits of even number are 0, 2, 4, 6, and 8.
The next even number after 434 is 436.

Question 5.
Add 2 nickels to the coins below and write the total.

1 dime = 10 cents
1 penny = 1 cent
1 nickel = 5 cents
30 cents + 2 cents + 10 cents = 42 cents
The total cost of the above coins are 42 cents.
Explanation:
In the above image we can observe 5 coins.
First three coins are named as dimes. We know that 1 dime is equal to 10 cents. There are 3 dimes. Multiply 3 with 10 cents the product is equal to 30 cents.
Next two coins are named as pennies. We know that 1 penny is equal to 1 cent. There are 2 pennies. Multiply 2 with 1 cent the product is equal to 2 cents.
Here we have add 2 nickels to the above five coins. So total number of nickels are 2. Multiply 2 with 5 cents the product is equal to 10 cents.
Add 30 cents with 2 cents and 10 cents the sum is equal to 42 cents.
The total cost of the above coins are 42 cents.

Question 6.
Fill in the missing number.
264, 268, _______, 276, 280
The given series is 264, 268, _______, 276, 280.
The difference between first and second numbers is 4.
268 – 264 = 4
The difference between fourth and fifth numbers is 4.
280 – 276 = 4
So, add 4 to the number 268 in the sequence number. The sum is 272.
268 + 4 = 272
The missing number in the given series is 272.
The next number in the sequence is 264, 268, 272, 276, 280.

Question 7.
How many minutes are there in 2 hours?
1 minutes is equal to 60 seconds.
1 hour is equal to 60 minutes.
To calculate how many minutes in 2 hours we need to perform multiplication operation.
Multiply 60 minutes with 2 hours the product is equal to 120 minutes.
60 x 2 = 120 minutes
There are 120 minutes in 2 hours.

Question 8.
Circle the container that holds more than 1 liter.

The container that holds more than 1 liter is bucket.
Explanation:
We know that 1 liter is equal to 1,000 ml. In the above image we can observe two containers. One is Glue and second one is bucket. Glue can hold 50 ml and bucket can hold 10,000 ml. The container that holds more than 1 liter is bucket. So, circle should be drawn to the bucket.

Question 9.
How many angles are there in a pentagon?
There are 5 angles in a pentagon.
Explanation:
A pentagon is a five sided polygon having five sides and five angles.

Question 10.
Nicole gets $12.00 in allowance each week. She saves$4.00 of it and spends the rest. How much does she spend in 4 weeks?
Nicole gets $12.00 in allowance each week. She saves$4.00 of it and spends the rest.
Subtract $4.00 from$12.00 the difference is equal to $8.00.$12.00 – $4.00 =$8.00
Nicole spends $8.00 in each week. 1 week =$8.00
4 weeks = $? First multiply 4 weeks with$8.00 the product is $32.00. Next divide the product$32.00 by 1 week the result is $32.00 (4 weeks x$8.00)/1 week = $32.00 She spends$32.00 in 4 weeks.