180 Days of Math for Third Grade Day 129 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 129 regularly, students can get better problem-solving skills.

180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 129

Directions: Solve each problem.

Question 1.
What is the sum of 26 and 54?
Answer:
26 + 54 = 80
Explanation:
Perform addition operation on above two given numbers. Add 26 to 54 the sum is 80.

Question 2.
180 Days of Math for Third Grade Day 129 Answers Key 1
Answer:
180-Days-of-Math-for-Third-Grade-Day-129-Answers-Key-1
Explanation:
Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 10 with 8 the product is 80.

Question 3.
There are 3 rows of 8 stars. How many stars are there?
Answer:
There are 3 rows of 8 stars.
To calculate total number of stars we need to perform multiplication operation.
Multiply 3 rows with 8 stars the product is equal to 24 stars.
3 rows x 8 stars = 24 stars
There are 24 stars.

Question 4.
How many groups of 3 are there in 27?
Answer:
Divide 27 by 3 the result is equal to 9.
27/3 = 9 groups
There are 9 groups of 3 are in 27.

Question 5.
50¢ – 35¢ = __________
Answer:
50¢ – 35¢ = 15¢
Explanation:
Perform subtraction operation on above two given numbers. Subtract 35¢ from 50¢ the difference is equal to 15¢.

Question 6.
180 Days of Math for Third Grade Day 129 Answers Key 2 × 6 = 54
Answer:
180-Days-of-Math-for-Third-Grade-Day-129-Answers-Key-2 × 6 = 54
Explanation:
To get the product 54 we need to perform multiplication operation. Multiply 9 with 6 the product is equal to 54. The missing multiplier is 9.

Question 7.
It is 1:10. What time will it be in 20 minutes?
Answer:
The given time is 1:10. After 20 minutes the time will be 1:30.

Question 8.
Write the line length.
180 Days of Math for Third Grade Day 129 Answers Key 3
Answer:
In the above image we can observe a scale with units as inches. The black line is starting at 0 inches and ending at 3 inches. So the total line length is 3 inches.

Question 9.
Create a picture graph with the following information. Fifty people like pepperoni. Twenty people like pineapple. Forty people like cheese.
Favorite Pizza Toppings

Pepperoni
Pineapple
Cheese

180 Days of Math for Third Grade Day 129 Answers Key 4 = 10 people
Answer:
180-Days-of-Math-for-Third-Grade-Day-129-Answers-Key-4(1)
Explanation:
Fifty people like pepperoni. Twenty people like pineapple. Forty people like cheese. The face symbol represents 180 Days of Math for Third Grade Day 129 Answers Key 4 = 10 people.
Pepperoni = 5 faces
Pineapple = 2 faces
Cheese = 4 faces
Created a picture graph for the favorite Pizza Toppings as we can observe in the above table.

Question 10.
Atherton Elementary School has four hundred forty-three students in kindergarten through third grade. One hundred six are in kindergarten. Ninety-nine are in first grade. One hundred twenty-five are in second grade. How many students are in third grade?
Answer:

Leave a Comment

Scroll to Top