By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 127 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 127

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Answer:

Explanation:

Perform addition operation on above two given numbers. Add 31 with 30 the sum is 61.

Question 2.

What is the product of 2 and 9?

Answer:

2 Ã— 9 = **18**

The product of 2 and 9 is 18.

Explanation:

Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 2 with 9 the product is 18.

Question 3.

6 Ã— 8 =

Answer:

6 Ã— 8 =

Explanation:

Perform multiplication operation on above two given numbers. Multiply 6 with 8 the product is 48.

Question 4.

Answer:

Explanation:

Perform division operation on above two given numbers. Divide 35 by 7 the quotient is 5.

Question 5.

Circle the grid that has the smaller fraction shaded.

Answer:

Explanation:

In the above image we can observe two grids. In the left side grid 47 boxes are shaded. In right side grid 67 boxes are shaded. So, draw a circle for the left side grid because it has smaller fraction shaded than right side grid.

Question 6.

Fill in the missing number.

420, 480, _______, 600, 660

Answer:

The given series is 420, 480, _______, 600, 660.

The difference between first and second numbers is 60.

480 – 420 = 60

The difference between fourth and fifth numbers is 60.

660 – 600 = 60

So, add 60 to the number 480 in the sequence number. The sum is** 540**.

480 + 60 =** 540**

The missing number in the given series is 540.

The next number in the sequence is 420, 480, **540**, 600, 660.

Question 7.

Write the time shown on the clock in words.

Answer:

The time shown on the above clock is 6:20. The time 6:20 in words as six-twenty.

Question 8.

Circle the solid that has the greater volume.

Answer:

Explanation:

In the above image we can observe two solids. The left solid has the greater volume than the right side. So, draw a circle for left side solid.

Question 9.

Circle the right angle.

Answer:

Explanation:

In the above image we can observe two angles. The left side angle is greater than 90 degrees and less than 180 degrees.

The right side angle is 90 degrees. So, draw a circle for the right side angle.

Question 10.

Eighty-two third graders and 9 chaperones are going on a field trip. Each bus can hold 50 people. How many buses are needed for the field trip?

Answer:

Given, Eighty-two third graders and 9 chaperones are going on a field trip.

82 + 9 = 90

Each bus can hold 50 people.

Divide 90 by 2 the result is 45.

90/2 = 45 people

**Two buses** are needed for the field trip.