By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 110 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 110

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

250 + 250 =

Answer: 250 + 250 = 500

By adding the two numbers we can find the sum.

Question 2.

Answer: 144

By performing the multiplication operation we can find the product of 16 and 9.

By multiplying 16 and 9 we get 144.

Question 3.

How many are in four groups of nineteen?

Answer: 4 × 19 = 76

There are 76 in four groups of nineteen.

Question 4.

What is the next odd number after 452?

Answer: The next odd number after 452 is 453.

Question 5.

20¢ + 50¢ + 50¢ = __________

Answer: 20¢ + 50¢ + 50¢ = 120¢

By adding the three given numbers we can find the sum of them.

Question 6.

30 ÷ = 3

Answer:

Let the unknown number be x.

30 ÷ x = 3

30/x = 3

30 = x × 3

x = 30/3

x = 10

Question 7.

Show half past 2 on the clock.

Answer: 1 : 30

Question 8.

These bottles are filled with cups of sand. Which two bottles hold 35 cups altogether?

Answer:

These bottles are filled with cups of sand.

Figure A holds 13 cups

Figure B holds 22 cups

Figure C holds 24 cups

Figure A + Figure B = 13 + 22 = 35 cups

Thus Figure A and B hold 35 cups altogether.

Question 9.

Look at the capital X. Does it have perpendicular lines?

Circle:

yes

no

Answer: Yes

Question 10.

A koala can eat 9 leaves every hour. How many leaves can it eat in 3 hours?

Answer:

Given,

A koala can eat 9 leaves every hour.

1 hour = 9 leaves

3 hours = x

x × 1 = 3 × 9

x = 27 leaves

Thus koala can eat 27 leaves in 3 hours.