# 180 Days of Math for Third Grade Day 106 Answers Key

By accessing our 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 106 regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 106

Directions: Solve each problem.

Question 1.
238 + 29 = Explanation:
By performing the addition for two given numbers we can find the sum.
238 + 29 = 267

Question 2.
How many toes are there on 3 men?
There are 5 toes present on each person.
given that there are 3 men.
5 × 3 = 15
Thus there are 15 toes on 3 men.

Question 3.  So, by multiplying 7 and 6 we get 42.

Question 4.
What number follows 628?
Answer: The number that follows 628 is 629.

Question 5.
Are the shaded fractions of the bars below equal?
Circle:
yes
no  Question 6.
65 + = 71
Let the missing number be x.
65 + x = 71
x = 71 – 65
x = 6
So, 65 + 6 = 71

Question 7.
What time is shown on the clock below? By seeing the above clock we can say that the time is 6:50 or 10 minutes to 7.

Question 8.
Circle the container that holds more than 1 liter.  The capacity of glue is 50 ml
The capacity of the beverage is 2000 ml.

Question 9.
Create a tally chart for the following information. Seventeen people like reading. Five more people like toys than reading. Six less people like video games than reading.
Favorite Free-Time Activities

 Reading Video Games Toys Question 10.
An ice cream cone costs $1.35. You have 3 quarters, 4 dimes, and 2 nickels. Do you have enough money to buy an ice cream cone? Circle: yes no Answer: no Given, An ice cream cone costs$1.35. You have 3 quarters, 4 dimes, and 2 nickels.
3 quarters = 0.75 dollars
4 dimes = 0.40 dollars
2 nickels = 0.1 dollar
Total = 0.75 + 0.40 + 0.10 = \$1.25
1.35 – 1.25 = 0.1
Thus you don’t have enough money to buy an ice cream cone.

Scroll to Top
Scroll to Top