By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 105 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 105

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

34 + 5 + 6 =

Answer: 45

Explanation:

By performing the addition operation for three given numbers we can find the sum.

34

+5

+6

45

Question 2.

Answer: 72

Explanation:

By performing the multiplication operation we can find the product of 9 and 8.

9 Ã— 8 = 72

Question 3.

Seven times zero is _________.

Answer: 7 Ã— 0 = 0

Any number multipled by 0 will be always 0.

Question 4.

Answer:

The quotient is 10 and the remainder is 0.

Question 5.

What is one hundred more than 148?

Answer: one hundred more than 148 is 248.

100 + 148 = 248

Question 6.

Fill in the missing number.

________, 34, 32, 30, 28, 26

Answer:

34 – 32 = 2

So, the sequence is 2.

34 + 2 = 36

Thus the missing number is 36.

Question 7.

Measure the diagonal of this page to the nearest inch.

_________________ in.

Answer: 12 inches

Question 8.

Show the time ten minutes before 11:00 on the clock.

Answer: 10:50

Question 9.

Name the angle.

Answer: Acute angle as it is less than 90 degrees.

Question 10.

There are 25 students in a classroom. The teacher wants to do a project with markers. She has 50 markers to share equally among the students. How many markers will each student be able to use?

Answer:

Given,

There are 25 students in a classroom.

The teacher wants to do a project with markers. She has 50 markers to share equally among the students.

50 Ã· 25 = 2

Thus each student will be able to use 2 markers.