By accessing our **180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 101 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Third Grade Answers Key Day 101

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

36 + 25 =

Answer: 61

Explanation:

By performing the addition for two given numbers we can find the sum.

36 + 25 = 61

Question 2.

Answer: 112

Explanation:

By performing the multiplication operation we can find the product of 14 and 8.

So multiply 14 with 8 we get 112.

Question 3.

Draw an array with 7 rows of 10.

Answer:

Question 4.

Divide 32 blocks into 4 equal piles. How many blocks are in each pile?

Answer:

Given,

Divide 32 blocks into 4 equal piles.

32 ÷ 4 = 8

Thus there are 8 blocks in each pile.

Question 5.

5 tens + 4 ones = __________

Answer:

5 tens = 50

4 ones = 4

50 + 4 = 54

5 tens + 4 ones = 54.

Question 6.

100 – = 65

Answer: 35

Let the missing number be a.

100 – a = 65

100 – 65 = a

a = 35

100 – 35 = 65

Question 7.

Show a quarter to 5 on the clock face.

Answer: 4:45

Question 8.

How many cubic centimeters are in the solid below?

___________ cubic centimeters

Answer: There are 8 cubic centimeters in the solid.

Question 9.

Name the shape of the cross-section.

Answer: The shape of the ice cream is the cone.

The cross-section of the cone is the circle.

Question 10.

Marco delivers 12 newspapers each day. How many newspapers does Marco deliver in one week?

Answer:

Given,

Marco delivers 12 newspapers each day.

1 week = 7 days

12 × 7 = 84

Therefore Marco delivers 84 newspapers in one week.