By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 93 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 93

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

74 – 39 = ___________

Answer:

Question 2.

Answer:

Question 3.

Divide 72 by -8.

Answer:

72/8 = 9

We observe a negative sign in the divisor so the obtained result is -9

Question 4.

Round 4,529 to the nearest hundred.

Answer: 4529 to the nearest hundred is 4500.

Question 5.

How many eighths are in 1\(\frac{1}{8}\)?

Answer:

1\(\frac{1}{8}\) = \(\frac{9}{8}\)

There are 9 eighths in 1\(\frac{1}{8}\)

Question 6.

(5 + 2)^{2} – 3^{2} = ____________

Answer:

(5 + 2)^{2} – 3^{2} = 7² – 3²

= 49 – 9 = 40

Question 7.

14 + = 40 – 5

Answer:

Let the unknown value be x.

14 + x = 40 – 5

14 + x = 35

x = 35 – 14

x = 21

Question 8.

Write the expression for d less than 12.

Answer: d – 12

Question 9.

How many kilograms are in 4,000 grams?

Answer:

Convert from grams to kilograms

1 kg = 1000 grams

4000 grams = 4 kgs

Question 10.

How many axes of symmetry does the shape have?

Answer: The shape has 1 axes of symmetry.

Question 11.

If there is a $3.00 toll to cross the bridge, how much money was collected on Monday?

Answer: 12 × $3 = $ 36.00

Question 12.

Kent can swim 100 m in 50 seconds. How long will it take him to swim 300 m?

Answer:

100 m = 50 seconds

300 m = 3 × 50 = 150 seconds