By accessing our 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 90 regularly, students can get better problem-solving skills.
180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 90
Directions: Solve each problem.
Question 1.
50 – (-8) = _________
Answer:
50 + 8 = 58
Question 2.
Answer: 1000
Question 3.
629 ÷ 6 = __________
Answer: 629 ÷ 6 = 104.8
Question 4.
How many digits are in 165?
Answer: 3
Question 5.
\(\frac{3}{8}\) + \(\frac{5}{8}\) = ___________
Answer:
\(\frac{3}{8}\) + \(\frac{5}{8}\)
The denominators of both the fractions are same so add the numerators.
\(\frac{3}{8}\) + \(\frac{5}{8}\) = \(\frac{3+5}{8}\) = \(\frac{8}{8}\) = 1
Question 6.
Write the next number in the sequence. 45, 54, 63, 72,
Answer: 45, 54, 63, 72, 81.
Question 7.
2.9 + 5.8 = 13.2 –
Answer:
Let the unknown value be x
2.9 + 5.8 = 13.2 – x
x + 8.7 = 13.2
x = 13.2 – 8.7
x = 4.5
Question 8.
Find x.
22 – x = 15
x = ___________
Answer:
22 – x = 15
22 – 15 = x
x = 7
Question 9.
Calculate the perimeter of the shape.
Answer:
Given,
l = 3 m
b = 6 m
We know that,
Perimeter of the rectangle = 2(L + B)
P = 2 (6 + 3)
P = 2 × 9
P = 18 meters
Question 10.
Is 106° less than or greater than a right angle?
Answer: 106° is greater than a right angle
Question 11.
A box of a dozen donuts contains 5 chocolate donuts, 4 sprinkled donuts, 2 lemon donuts, and 1 raspberry-filled donut. What is the probability that you will reach in and not grab a sprinkled donut?
Answer:
Given,
A box of a dozen donuts contains 5 chocolate donuts, 4 sprinkled donuts, 2 lemon donuts, and 1 raspberry-filled donut.
5 + 4 + 2 + 1 = 12
The probability that you will reach in and not grab a sprinkled donut is 1/12.
Question 12.
A palindrome is a number that is the same backwards and forwards, for example 242. The addition problems below are also palindromes. Complete the chart with palindromes.
Addition |
Palindrome |
423 + 324 | 747 |
929 | |
314 + 413 | |
383 |
Answer:
Addition |
Palindrome |
423 + 324 | 747 |
514 + 415 | 929 |
314 + 413 | 727 |
142 + 241 | 383 |