By accessing our **180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 87 **regularly, students can get better problem-solving skills.

## 180 Days of Math for Sixth Grade Answers Key Day 87

**Directions: Solve each problem.**

Question 1.

Calculate the difference for 76 less than 943.

Answer:

Difference is nothing but subtraction

We have to take away 76 from 943.

943 – 76 = 867

Question 2.

Answer:

Question 3.

537 ÷ 8 = ___________

Answer: 537 ÷ 8 = 67.12

Question 4.

List all the factors of 35.

Answer: The factors of 35 are 1, 5, 7 and 35.

Question 5.

\(\frac{3}{14}\) × \(\frac{7}{10}\) = _____________

Answer:

\(\frac{3}{14}\) × \(\frac{7}{10}\) = \(\frac{3}{20}\)

Question 6.

17 – 7 × 2^{2} = ____________

Answer:

17 – 7 × 2^{2}

17 – 7 × 4

17 – 28 = -11

Question 7.

× 5 = 75 ÷ 3

Answer:

Let the unknown value be x.

x × 5 = 75 ÷ 3

x × 5 = 25

x = 25/5

x = 5

Question 8.

Solve for r.

\(\frac{r}{12}\) = 11

r = __________

Answer:

Given,

\(\frac{r}{12}\) = 11

r = 11 × 12

r = 132

Question 9.

How many meters are in 956 centimeters?

Answer:

Convert from centimeters to meters.

1 meter = 100 centimeter

900 centimeters = 9 meters

956 centimeters = 9.56 meters

Question 10.

How many vertices are on the solid?

Answer: There are 12 vertices in the hexagonal prism.

Question 11.

Two red cubes, two green cylinders, and three yellow rectangular prisms were put into a bag. What is the probability that you will pull out a green block?

Answer:

Given,

Two red cubes, two green cylinders, and three yellow rectangular prisms were put into a bag.

2 + 2 + 3 = 7

The probability that you will pull out a green block is 2/7.

Question 12.

The ratio of boys to girls is 2 to 3. If there are 20 boys, how many girls are there?

Answer:

Given,

The ratio of boys to girls is 2 to 3.

There are 30 girls.